نوشته شده توسط: الهه ناز
گریندلیا گیاهی است از خانواده composite که دارای گل های درشتی به رنگ زرد است و از برگ و ساقه آن به عنوان داور استفاده می شود. این گیاه امروزه در باغ ها پرورش و کشت می شود و با گل های زرد خود باغ ها را زیبا می کند.
این گیاه که بومی آمریکا است برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد و برای درمان انواع بیماری ها از آن استفاده می شود.
گل های این گیاه به رنگ زرد روشن است و دارای ساقه های موج دار و براق است که با غده های رزین پوشیده شده است. گریندلیا از خانواده مرکب است و نام علمی آن گریندلیا روبوستا است که حدود 50 گونه مختلف دارد.
نام این گیاه برگرفته از گیاه شناسی به نام دیوید هیرونیموس گریندل (1776-1836) می باشد. این گیاه به طور طبیعی در قاره آمریکا یافت می شود و از مکزیک تا کانادا گسترده شده است.
ارتفاع این گیاه به نیم متر تا یک متر می رسد و هم در برابر گرما و هم سرما مقاوم است. به همین دلیل نیز این گیاه لقب روبوستا به معنی عدم حساسیت گرفته است.
گریندلیا علاوه بر گل های زرد روشنی که دارد به علت داشتن ساقه موج دار و نسبتا براق آن که با غدد رزین پوشانده شده است مورد توجه می باشد.
برگ های این گیاه کم پشت و یکنواخت با حاشیه های دندانه دار است و تا حدود 5 سانتی متر طول دارد. گل آسیاب از چندین ردیف تشکیل شده است.
گیاه گریندلیا برای مدت طولانی در اروپا به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود. نام های دیگر این گیاه گل قارچ، گل مینا و طحال می باشد.
این گیاه به علت خصوصیات ویژه ای که دارد مورد علاقه باغبانان است. گریندلیا یک گیاه مقاوم و بدون حساسیت است که تقریبا در هر خاکی رشد می کند.
هر چند این گیاه در اصل در بومی مناطق خشک و نیمه خشک است اما خاک لومی که بهترین خاک برای رشد گیاهان است و دارای ترکیبی از شن و ماسه و گل و لای و خاک رس است برای این گیاه مناسب تر از خاک غرقابی است. خاکی که برای رشد این گیاه استفاده می شود نباید خیلی غنی و مغذی باشد و نباید به آن کود کمپوست یا هر نوع کود دیگری اضافه شود.
گریندلیا از ماه مه تا اکتبر شکوفا می شود. در آفتاب و سایه جزئی رشد می کند، اما در شرایط آفتابی به بهترین شکل رشد می کند و ارتفاع آن می تواند به 1.5 متر نیز برسد. این گل از طریق قلمه زدن نیز قابل تکثیر است.
این گیاه نه تنها به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود بلکه دارای خواص دارویی نیز می باشد. از این رو در طب سنتی سابقه کاربرد طولانی داشته است. این گیاه قرن هاست که توسط بومیان آمریکایی برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
گریندلیا به دلیل داشتن مقدار بالای رزین برای درمان سرما خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای بیماری هایی مانند برونشیت، آسم و سیاه سرفه نیز مفید است.
برای این منظور باید روزانه چند فنجان چای تهیه شده از برگها و گلهای آن مصرف کرد. از این گیاه برای درمان بیماری های تنفسی نیز استفاده می شود. همچنین برای درمان التهاب مثانه مفید است. برای درمان تحریکات پوستی نیز مفید می باشد.
بومیان امریکایی برای درمان التهابات ایجاد شده بر اثر تماس با پیچک سمی از جوشانده این گیاه استفاده می کردند.
گیاه گریندلیا در سال 1863 و بعد از اینکه اثرات درمانی آن مشاهده شد توسط پزشک کالیفرنیایی به نام دکتر کرنفیلد به طور رسمی به عنوان یک داروی رسمی معرفی شد.
این گیاه دارای اثرات درمانی برای بیماری های پوستی از جمله بثورات، اگزما و درماتیت است. همچنین دارای خاصیت تسکین دهندگی و روشن کنند گی پوست بوده و در تهیه و تولید روشن کننده ها در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
گریندلیا دارای اثرات ضد التهابی است که مدت هاست توسط پزشکان طب سنتی استفاده می شود. نتیجه آزمایشات در مورد این گیاه نشان داد که مواد تشکیل دهنده آن از رشد قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.
این گیاه همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
مصرف بیش از روزانه چهار تا شش گرم خشک این گیاه سبب تحریک معده و کلیه ها می شود. زنان باردار یا شیرده باید قبل از مصرف این داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنند. مصرف زیاد این گیاه همچنین باعث کاهش فشار خون می شود.
گردآوری : بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام اصلی: بهروز بقایی
تاریخ تولد: 17 تیر 1332
محل تولد: تهران
حوزه فعالیت: بازیگری و کارگردانی
بهروز بقایی بازیگر، کارگردان و فیلمنامه نویس ایرانی در 17 تیر 1332 در محله عشرت آباد تهران به دنیا آمده است. بهروز بقایی برای کودکان دیروز یک جور نوستالژیک به حساب می آید. او خاطرات خوشی را برای آنها به جای گذاشته است. از دنیای شیرین گرفته تا دنیای شیرین دریا و جور دیگری باید دید.
بهروز بقایی دوران دبستان و دبیرستان را در رودسر، هرزویل و رشت گذرانده است. پس از دریافت دیپلم ابتدا در رشته راه و ساختمان در دانشگاه قبول میشود ولی به دلیل علاقه زیاد وی به هنر و بازیگری از این رشته انصراف می دهد و برای تحصیل در رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر در دانشکده هنرهای دراماتیک به تهران می رود.
بهروز بقایی در یک خانواده شلوغ 7 نفره به دنیا آمده است و یکی از برادرانش در تصادف کشته شده است. دو تا از خواهران بهروز بقایی نیز پرستار هستند.
پدرش ابتدا در شرکت چوب سازی بود سپس در یک شرکت فرانسوی حسابداری می کرد و مادرش خانوم فرخ لقا با بهروز پسرش فقط 14 سال اختلاف سنی دارد.
بهروز بقایی در مورد پدرش چنین می گوید: "پدر من در یک شرکت فرانسوی کار می کردند و مدیر تدارکات بودند و من گاهی همراهشان به انبار چوب بری می رفتم و حسابی برای خودم بازی می کردم. هر زمان که پول می خواستیم از پدر یا مادرمان دریافت می کردیم. پدرم بسیار روی ادبیات و خطاطی حساس بودند و خودشان هم خط بسیار زیبایی داشتند. همین طور از بین همه درس ها، انشا برایشان اهمیت زیادی داشت. "
بهروز بقایی پس از ورود به صحنه حرفه ای تئاتر وارد تلویزیون و سینما شد. بقایی فعالیت خود در زمینه تئاتر را با نمایش «لبخند با شکوه آقای گیل» اکبر رادی در سال 1352 آغاز کرد و در سال 1359 با فیلم سینمایی «تاریخ سازان» (به کارگردانی هادی صابر) فعالیت سینمایی خود را نیز شروع کرد.
شروع شهرت بهروز بقایی از سال 1373 با سریال پرطرفدار همسران آغاز شد و در سال 75 با خانه سبز و سریال دنیای شیرین بیشتر شد
بهروز بقایی در آن زمان همکاری نزدیکی با بیژن بیرنگ و مسعود رسام داشت که از آن جمله می توان به مجموعه تلویزیونی همسران، سرزمین سبز، قطار ابدی و سیب خنده اشاره کرد.
بهروز بقایی در مصاحبه ای در مورد شکل گیری سریال همسران گفته است: "به نظرم همسران یکی از بهترین اتفاقات زندگیم بود. در آن زمان من و بیژن بیرنگ و مسعود رسام با هم دوستی بسیار خوبی داشتیم و در مشورت هایی که با آنها داشتم و هم فکری هایی که با هم می کردیم سرانجام سریال "همسران" شکل گرفت."
از آخرین فعالیت های تلویزیونی بهروز بقایی می توان کارگردانی سری دوم مجموعه «بازهم زندگی» را نام برد.
بهروز بقایی بازیگر کشورمان سالهای زیادی به علت بیماری از عرصه هنر فاصله گرفت اما سرانجام با محبوب ترین برنامه تلویزیونی یعنی "خندوانه" به تلویزیون بازگشت. او در برنامه خندوانه به عنوان گزارشگر در آیتم سفرنامه همکاری کرده است. اما به دلیل این که بهروز بقایی در آینده برنامه ای برای گروه کودک و نوجوان در شبکه دو سیما خواهد داشت در سری جدید «خندوانه» حضور ندارد.
بهروز بقایی در مورد بازگشت جدی اش به سینما گفته است کاری پیشنهاد شده و داستانش درباره خانه سالمندان است. در حال حاضر فیلمنامهاش را میخوانم. اگر حضور در این پروژه را بپذیرم یکی از نقشهای اصلی این فیلم سینمایی را ایفا خواهم کرد.
بهروز بقایی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون علاوه بر بازیهای به یاد ماندنی خود، دستی هم در نگارش شعر دارد. او علاوه بر ترانههایی عاشقانه، شعرهای زیادی برای حاشیهنشینها یا مثلا بهیاران بیمارستان ها سروده است. شعرهایی که در عین لطافتشان، پسزمینههای اجتماعی دارند. ولی همه این شعرها سالها قبل سروده شدهاند و او مدتی است که شعر تازهای نگفته است.
بهروز بقایی در آبان 1388 پیشاز حضور در اجرای نمایش « هملت با سالاد فصل» دچار عارضه قلبی شد و در بیمارستان بستری شد. او قبل از ورود به تماشاخانه سنگلج دچار سکته قلبی و مغزی شد که بلافاصله بعد از این اتفاق به بیمارستان جم انتقال داده شد.
بهروز بقایی اولین بار با آزیتا احمدی متولد 1337، دخترمرحوم مرتضی احمدی بازیگر قدیمی ازدواج کرد، ثمره این ازدواج یک پسر متولد 1360 به نام بهرنگ می باشد. بهرنگ هم نقاش خوبی است و هم موسیقی را به خوبی می شناسد. آنها با هم دنیای جالبی دارند. بهرنگ می گوید پدرم هنوز مثل یک پسر بچه شیطان است و بهروز بقایی از اینکه پسرش یک هنرمند است، احساس غرور می کند.
آقای بقایی بعد از طلاق از همسر اولش با پرستو گلستانی ازدواج کرد، این زوج در سال 1375 در مجموعه نوعی دیگر باهم همکار بودند، این رابطه نیز بعد از مدتی به طلاق ختم شد. در حال حاضر بهروز بقایی هنوز مجرد است.
تاریخ سازان (1359) | شناسایی (1366) | پرواز پنجم ژوئن (1368) |
پاییز بلند (1372) | هفت سنگ (1376) | یک وجب از آسمان (1387) |
سیب و سلما (1389) | به وقت خماری (1396) |
13 نمایش برای کودکان (1352) | سربداران (1363 | نهضت های آزادی بخش (1365) |
کوچک جنگلی (1363-1366) | نیمه تاریک ماه (1367) | آلبوم خانوادگی (1369) |
عطر گل یاس (1369) | قصه های بابا (1372) | همسران (1373) |
دزدان مادربزرگ (1374) | ماه مهربان (1375) | خانه سبز (1375) |
نوعی دیگر (1375) | دنیای شیرین (1375) | خانواده رضایت (1376) |
سیب خنده (1376) | دنیای شیرین دریا (1377) | قطار ابدی (1378) |
داستان های نوروز (1379) | تازه چه خبر همسایه؟ (1380) | حیات خلوت (1381) |
دیروز، امروز، فردا (1382) | نیمکت (1384) | شهریار (1386) |
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
بازی اسم روی پیشانی یک بازی گروهی هیجان انگیز مراحل آسان و جالبی دارد و برای اشخاص 8 سال به بالا مناسب است.
یک نفر را به نفر را برای بازی اسم روی پیشانی انتخاب کنید. با نظر گروه یک کلمه انتخاب کنید، روی کاغذ بنویسید و بی آن که بازیکن متوجه شود روی پیشانی او بچسبانید. می توانید قدری خلاقیت داشته باشید و به جای نوشتن نام یک شخصیت، اسم شهر یا کشور، فیلم و یا یک کلمه خاطره انگیز یا جالبی که فکر می کنید برای گروه هم جالب باشد را روی کاغذ بنویسید.
بازیکن باید با سوال کردن حداکثر 20 سوال، کلمه را حدس بزند. چنانچه او نتوانست کلمه را حدس بزند باید کلمه عوض شود و یک کلمه دیگر برای او در نظر بگیرید. این روند ادامه پیدا میکند تا او بالاخره کلمه را حدس بزند، آنگاه نوبت بازیکن بعدی است.
بازی «اسم پیشولی» از بازیهای دور همی مناسبی است که برای همه سنین مفید میباشد و به عنوان یک سرگرمی شاد، نشاطآور و آموزنده، میتواند تعطیلات شما را در پر کند.
در نخستین بخش به سراغ کلمات آسان مانند اسم حیوانات، وسایل و اشیا میرویم. تلاش کنید از اسامی استفاده کنید که برای فرد یا جمع خنده دار است یا با آن خاطره جالب و خنده داری دارید.
موش
اسب
آفتابه
یخچال ساید بای ساید
شیشه مربا
نمکدان
تله موش
جهیزیه
مبل استیل
لوله بخاری
قندان
پوشک بچه
دسته کلید
ملاقه
گلدان
مخبر الدوله سر سعدی
مدار صفر درجه
کروموزوم
جزیره متروکه
استکبار جهانی
درخت اکالیپتوسفراماسونری
دادگاه تجدید نظر
مدیر منابع انسانی
دادستان عمومی
روح خورزو خان
گستاخ
لاتاری
زن دوم شاپور اول
22 بهمن
جدول مندلیوف
مانتو گیپور مجلسی
پانکراس
گیفت عروسی
یاتاقان
حمله سایبری
بادیه نشین
ترسناک
شکست عشقی
تشریفات
ناتالی پرتمن
صبر ایوب
استکبار ستیزی
بیمه عمر
آتش به اختیار
رادیولوژی
نخل خرما
راز
نفرت
زندگی
وجدان بیدار
ملیله دوزی
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
تصاویری از حرف t
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
• نام دارو: وین کریستین
• نام لاتین: vincristine sulfate
• نام تجاری: Oncovin
• رده دارویی: ضد نئوپلاسم
• اشکال دارویی: آمپول
• فروش دارو: با نسخه
• برای درمان انواع سرطان
• این یک داروی شیمی درمانی سرطان است که معمولاً با سایر داروهای شیمی درمانی برای کاهش یا توقف رشد سلول های سرطانی استفاده می شود.
• وین کریستین در درمان لوسمی لنفوبلاستیک حاد و لنفوستیک مزمن و میلوسیتیک مزمن، نوروبلاستوم، تومور ویلمز، کارسینوم پستان، ریه، تخمدان و کولورکتال، لنفوم هوچکینی و غیر هوچکینی و لنفوسارکوم و سارکوم رتیکولوم، سارکوم رشته های عضلات مخطط و سارکوم اوینگ و سارکوم استئوژنیک، ملانومای بدخیم، میلوم مولتیپل و تومورهای سلول تخمدان، میکوزفونگوئید و ترومبوسیتوپنی پورپورای ایدیوپاتیک مقاوم به درمان مصرف می شود.
• تداخل دارویی وین کریستین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
• بیمارانی با سابقه حساسیت به وین کریستین سولفات
• بیمارانی که دچار سندرم Charcot – Marie – Tooth از نوع میلین زدا هستند.
• بیمارانی با نوروپاتی محیطی
• زنان باردار و مادران شیرده
• سن بیمار
• نوع و شدت بیماری تحت درمان
• نحوه واکنش به اولین مقدار مصرفی دارو
• سایر شرایط پزشکی بیمار
• این دارو فقط از طریق تزریق در رگ توسط متخصص مراقبت های بهداشتی تجویز می شود. معمولاً در فواصل زمانی هفتگی یا طبق دستور پزشک، طبق یک برنامه تجویز می شود.
• دوز بر اساس وضعیت پزشکی، اندازه بدن و پاسخ به درمان است. در کودکان کوچک، دوز نیز بر اساس وزن است.
• تهوع و استفراغ
• کاهش وزن
• اسهال
• زخم های دهان
• سرگیجه یا سردرد
• یبوست
• ریزش موی موقت ممکن است رخ دهد و رشد طبیعی مو باید پس از پایان درمان بازگردد.
• کاهش توانایی برای مبارزه با عفونت ها
• احتمال ابتلای شما به یک عفونت جدی (به ندرت کشنده) را افزایش دهد یا هر عفونتی را که دارید بدتر کند.
• تاثیر بر اعصاب و ماهیچه های بدن
• تغییرات بینایی / شنوایی
• تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی ، توهم)
• مشکلات تنفسی
• مشکلات خونی
• واکنش آلرژیک
• مشکل در راه رفتن
• افتادگی پلک
• درد فک
• درد مفاصل
• درد کمر یا پهلو
• بی حسی یا گزگز در انگشتان دست و پا، درد در انگشتان دست و پا
• درد در بیضه ها
• گرفتگی معده
• تورم پا یا ساق پا
• ضعف
نکته: در صورت مشاهده هر کدام از این علائم حتما به پرشک خود اطلاع دهید.
• دیگوکسین
• فنی توئین
• داروهایی که ممکن است باعث آسیب عصبی به گوش شوند (مانند داروهای شیمی درمانی که حاوی پلاتین هستند)
• داروهایی که ممکن است باعث مشکل ادرار شوند (از جمله آلکالوئیدهای بلادونا، داروهای آنتی کولینرژیک مانند آتروپین، داروهای ضد اسپاسم مانند دی سیکلومین، داروهایی برای درمان مثانه بیش فعال مانند اکسی بوتینین)
• داروهای ضد قارچ های آزول (مانند ایتراکونازول)
• آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند اریترومایسین)
• ریفامایسین ها (مانند ریفابوتین)
• خار مریم
• داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج (مانند کاربامازپین)
نکته: برای جلوگیری از این تداخل، لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید را در اختیار پزشکتان قرار دهید.
• حساسیت به داروهای دیگر: قبل از استفاده از وین کریستین، اگر به وین کریستین لیپوزومال حساسیت دارید، یا اگر آلرژی دیگری دارید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
• مصرف وین کریستین در دوران بارداری: مصرف این دارو در دوران بارداری توصیه نمی شود. ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. در مورد استفاده از اشکال قابل اعتماد کنترل بارداری (مانند کاندوم، قرص های ضد بارداری ) با پزشک خود صحبت کنید.
• مصرف وین کریستین در دوران شیردهی: مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، شیردهی در حین مصرف این دارو توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
• مصرف وین کریستین در سالمندان: بیماران سالخورده ای که داروهایی را نیز مصرف می کنند که ممکن است به عنوان یک عارضه منجر به تکرر ادرار شوند، ممکن است نسبت به اثرات این دارو بر کلیه ها (احتباس ادرار) حساس تر باشند. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید. همچنین به تداخلات دارویی مراجعه کنید.
• مصرف وین کریستین در کودکان: کودکان ممکن است نسبت به اثرات این دارو حساس تر باشند، به خصوص کندی حرکت روده که ممکن است باعث استفراغ و یبوست شود.
• این داروی آنتی متابولیت میتوز سلول ها را در مرحله متافاز مهار می کند و ممکن است درمتابولیسم اسیدهای آمینه نیز دخالت نماید.
• دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
• دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
• جزئیات شرایط نگهداری این دارو را از داروساز پرسیده و بروشور همراه دارو را مطالعه نمایید.
• در حین استفاده از این دارو، مگر اینکه پزشک دستور دیگری به شما بدهد، مقدار زیادی مایعات بنوشید. این به کاهش برخی از عوارض جانبی کلیه ها کمک می کند.
• قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید، به خصوص در موارد زیر: مشکلات عصبی/عضلانی (مانند بی حسی/ سوزن سوزن شدن/درد ناشی از نوروپاتی، شرایط دمیلینه کننده از جمله سندرم شارکو ماری توث )، بیماری کبد، پرتودرمانی کبد، کاهش عملکرد مغز استخوان، اختلالات خونی، عفونت فعلی.
• این دارو می تواند احتمال ابتلا به عفونت ها را افزایش دهد یا ممکن است عفونت های فعلی را بدتر کند. از تماس با افرادی که عفونت هایی دارند که ممکن است به دیگران سرایت کند (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا ) خودداری کنید. اگر در معرض عفونت قرار گرفته اید یا برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
• برای کاهش احتمال بریدگی، کبودی یا جراحت، در مورد اشیاء تیز مانند تیغ و ناخن بری احتیاط کنید و از فعالیت هایی مانند ورزش های تماسی خودداری کنید.
• از انجام واکسیناسیون / واکسیناسیون بدون رضایت پزشک خودداری کنید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) خودداری کنید.
• این دارو ممکن است باروری را در مردان و زنان کاهش دهد. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.
مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد؛ خود درمانی و تجویز دارو با تکیه بر این مطالب جایز نیست. برای مصرف دارو حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام اصلی: آنا کندریک (Anna Kenrick)
تاریخ تولد: 9 اوت 1985
محل تولد: پورتلند آمریکا
حوزه فعالیت: بازیگری و خوانندگی
آنا کندریک در 9 آگوست سال 1985 در پورتلند آمریکا متولد شد. او هنرپیشه و خواننده آمریکایی ست. پدرش ویلیام کندریک معلم تاریخ در دبیرستان و مادرش جانیس حساب دار یک شرکت معتبر بود. برادر آنا مایکل کوک کندریک که او نیز یک بازیگر است. آنا کندریک اصلیتی انگلیسی-ایرلندی و اسکاتلندی دارد.
آنا در کنار خانواده کودکی آرام و بدون دغدغه ای را پشت سرگذاشت و در همان سن و سال علاقه فراوانی به رشته های هنری از قبیل موسیقی و سینما داشت.
انا کندریک از کودکی علاقه بسیار زیادی به سینما داشت و در دوران مدرسه در کلاس های آموزش تئاتر ثبت نام کرد و خیلی زود توانست بر روی صحنه تئاتر به عنوان یک بازیگر حرفه ای حاضر شود.
آنا کندریک فعالیت بازیگری اش را از 10 سالگی آغاز کرد. اولین نقش آفرینی مهم کندریک در سال 12 سالگی بر روی صحنه تئاتر برادوی رخ داد.
وی در این میان چندین مرتبه برای تست بازیگری به نیویورک سفر کرد،اما بلیط شانس او زمانی برنده شد که در نمایشی به نام جامعه باکلاس بر روی صحنه تئاتر برادوی حضور یافت و با بازی خوبی که از خود به نمایش گذاشت موفق به دریافت جایزه تونی شد که نام او را در رده سوم جوانترین بازیگران تاریخ جوایز تونی قرار داد.
آنا کندریک بعد از موفقیت های بسیار زیادی که تئاتر برادوی بدست اورد توانست در سال 2003 با فیلم کمپ وارد سینما شود و در همان اولین حضورش در سینما جایزه Independent Spirit را مال خود کند.
آنا کندریک در سال 2008 توانست در فیلم محبوب و نوجوانانه « گرگ و میش » حضور پیدا کند و بیش از پیش شناخته شود.
اما نقطه عطف دوران بازیگری کندریک در سال 2009 رخ داد یعنی زمانی که وی در فیلم «Up in the Air » در مقابل جورج کلونی به ایفای نقش پرداخت. بازی در این فیلم برای کندریک خوش یمن بود چراکه یک نامزدی اسکار و گلدن گلوب را برای او به ارمغان آورد و افق تازه ای در مسیر بازیگری در مقابل او قرار داد.
شاید بتوان اوج معروفیت انا را بازی در نقش جسیکا استنلی در فیلم گرگ و میش در سال 2008 دانست. فیلم گرگ و میش برگرفته از کتابی به همین نام به قلم استفانی مایر می باشد.
انا کندریک در این فیلم در نقش رفیق بلا (کریستین استوارت) ظاهر می شود. در این فیلم بازیگرانی چون کریستن استوارت،رابرت پتینسون،بیلی بروک،پیتر فاسینلی،تیلور لاتنر،الیزابت ریسر،اشلی گرین،جکسون رادبون،نیکی رید،کلان لاتز به ایفای نقش پرداخته اند.
آنا کندریک در یک مصاحبه درباره شخصیت جسیکا که در سری فیلمهای « گرگ و میش » آن را ایفا می کرد، این شخصیت را احمق خواند!
داستان این فیلم درباره دخترنوجوانی به اسم (بلا) می باشد که سوان تصمیم میگیرد از خانه مادرش در فینیکس در آریزونا به شهر کوچک فورکس در ایالت واشینگتن نقل مکان کند و در کنار پدرش چارلی زندگی نماید. در مدرسه بلا با همکلاسی اش ادوارد کالن آشنا میشود.
ادوارد در اصل خون آشام 109 ساله ای است که در ظاهر نوجوان 17ساله ای به نظر میآید. البته ادوارد و خانواده اش فقط از خون حیوانات می آشامند. هر چند در ابتدا ادوارد سعی میکرده از این عشق دوری کند ولی با این حال آن دو دل به یکدیگر میبازند.
بلا ادوارد را خاطر جمع میسازد که مشکلی با خون آشام بودن او و خانواده اش ندارد. وقتیکه سه خون آشام مسافر جیمز، لورن و ویکتوریا به شهر فورکس گذر میکنند، زندگی بلا دستخوش خطر از جانب آنها میشود. خانواده ادوارد، یعنی آلیس، کارلایل، اِزمه، جاسپر، اِمت، و روزالی به او کمک میکنند که از دست خون آشامها فرار کند و زندگی خود را به خطر میاندازند تا او را حفظ کنند. جیمز تمام سعی خودش را میکند تا بلا را پیدا کند.
آنا کندریک در سال 2011 در فیلمی کمدی بسیار مطرح در کنار بازیگران سرشناسی چون ست روگن و جوزف گوردون لویت حضوری موفقیت آمیز را تجربه کرد. فیلم 50/50 به کارگردانی جاناتان لوین روایتی طنز آمیز از مرگ و زندگی می باشد که با نگاهی متفاوت به آن پرداخته شده است. آنا کندریک در این فیلم در نقش کاترین مک کی یک دکتر روانشناس می باشد که سعی دارد تا مشکلات تام هانسن را رفع نماید اما در نیمه فیلم علاقه ای بین این دو صورت می گیرد.
فیلم 50/50 (پنجاه، پنجاه) بیان کننده شانس زنده ماندن شخصیت اول فیلم، آدام (با بازی Joseph Gordon-Levitt) است که روزی متوجه میشوند مبتلا به نوعی نادر از سرطان مربوط به ستون فقرات است. اطرافیانش هرکدام نسبت به این خبر عکس العملی متفاوت دارند.
دوست دخترش، راشل، اول ادعا میکند که در کنارش میماند ولی بعداً با کس دیگری دوست میشود، بهترین دوستش کایل تلاش میکند با بردن وی به مهمانی های مختلف روحیه اش را بالا نگه دارد و مادرش هم تنها سعی میکند احساساتش را پنهان کرده و چیزی به روی خودش نیاورد. آدام که حالا دوران شیمی درمانی را پشت سر میگذارد، با افراد جدیدی آشنا میشود و یکی از آنها دکتر جوانی بنام کاترین است (با بازی آنا کندریک) که بی تجربی ها و ناشی گری هایش باعث به وجود آمدن علاقه میان او و آدام میگردد.
آنا کندریک در حال حاضر در لس آنجلس زندگی میکند. او در سال 2009 با ادگار رایت فیلمساز انگلیسی وارد رابطه شد و در سال 2013 از او جدا شد.
آنا کندریک در سال 2014 هنگام فیلمبرداری فیلم Drinking Buddies با بن ریچاردسون فیلمبردار مطرح انگلیسی آشنا و وارد رابطه شد.
آنا کندریک دوست صمیمی آدام لامبرت است و از طرفداران پروپاقرص جیم برودبنت است. جالب است بدانید که آنا کندریک صدای سوپرانو دارد و در کنار بازیگری به خوانندگی نیز مشغول است
کمپ (2003) | بالا در آسمان (2009) | 50/50 (2011) |
وقتی حامله هستی باید منتظر چه چیزی باشی (2012) | پرانورمن (2012) | آخرین گشت (2012) |
آوازخوان حرفه ای 1 و 2 (2012) | آقای مطلوب (2015) | حسابدار (2016) |
یک شغل پیدا کن (2016) | یک لطف ساده (2018) | روز موعود خواهد آمد (2019) |
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
• نام دارو: کلرامفنیکل
• نام لاتین: Chloramphenicol
• نام تجاری: ®Chloromycetin
• رده دارویی: آنتی بیوتیک، مشتقات دی کلرو استیک اسید
• اشکال دارویی: پماد یا قطره چشم و گوش
• برای درمان عفونت های جدی است و همیشه در بیمارستان استفاده می شود.
• برای درمان عفونت چشم (مانند ورم ملتحمه ) و گاهی اوقات عفونت گوش استفاده می شود.
• واکنش آلرژیک به کلرامفنیکل یا هر داروی دیگری داشت.
• یک بیماری نادر به نام کم خونی آپلاستیک (زمانی که مغز استخوان شما سلول های خونی تولید نمی کند)
• افراد دارای هر گونه مشکل بینایی یا درد شدید چشم
• چشم های متورم و بثورات پوستی روی صورت یا سر
• یک چشم ابری
• مردمک چشم غیرعادی - اندازه نامنظم، گشاد شده (بزرگتر از حد طبیعی) یا عدم واکنش به نور
• اخیراً آسیب چشمی یا چیزی در چشم شما خورده شده باشد.
• اخیرا ورم ملتحمه داشته است
• سندرم خشکی چشم (زمانی که چشمان شما اشک کافی تولید نمی کنند)
• گلوکوم
• در 6 ماه گذشته جراحی چشم یا لیزر درمانی داشته اند.
• یک (پشت سر هم) پرده گوش سوراخ
• به پلی اتیلن گلیکول (ماده ای که در برخی داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود و در برخی غذاها یافت می شود) حساسیت دارند.
• بدون تجویز پزشک پماد/ قطره چشم کلرامفنیکل را برای کودکان کمتر از 2 سال استفاده نکنید.
• هرگز این قطره و پماد را به کسی پیشنهاد نکنید.
• سن بیمار
• نوع و شدت بیماری تحت درمان
• نحوه واکنش به اولین مقدار مصرفی دارو
• سایر شرایط پزشکی بیمار
• قطره چشم - قطره را تا زمانی که چشم طبیعی به نظر برسد و 2 روز پس از آن استفاده کنید. بیش از 5 روز از آنها استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید. این به این دلیل است که چشمان شما ممکن است حساس تر شوند یا ممکن است عفونت چشمی دیگری داشته باشید.
• پماد چشمی - پماد را تا زمانی که چشم طبیعی به نظر برسد و 2 روز پس از آن استفاده کنید. بیش از یک هفته از آن استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید.
• برای اکثر عفونت های چشمی، معمولاً ظرف 2 روز پس از استفاده از کلرامفنیکل، بهبودی را مشاهده خواهید کرد.
• قطره گوش - تا یک هفته از قطره استفاده کنید. از مصرف دارو بیش از این مدت خودداری کنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید. این به این دلیل است که گوشهای شما ممکن است حساستر شوند یا ممکن است عفونت گوش دیگری داشته باشید.
• استفاده از قطره چشمی کلرامفنیکل 0.5 درصد، در 2 روز اول هر 2 ساعت (در ساعات بیداری) یک قطره در چشم آسیب دیده بریزید. سپس هر 4 ساعت برای 3 روز آینده یا طبق توصیه پزشکتان.
• استفاده از پماد چشمی کلرامفنیکل 1%، آن را هر 3 ساعت (در ساعات بیداری) روی چشم آسیب دیده بمالید. این کار را 3 تا 4 بار در روز یا طبق توصیه پزشک انجام دهید.
• در صورت عفونتهای شدیدتر، پزشک ممکن است استفاده از پماد چشمی هنگام خواب و قطرههای چشمی را در طول روز توصیه کند. این به این دلیل است که پماد به سطح چشم و پلک می چسبد و در هنگام خواب اثر می کند. قطره های چشمی به شما این امکان را می دهند که روز خود را به طور معمول ادامه دهید، زیرا روی بینایی شما تأثیر نمی گذارد.
• اگر از قطره گوش 5% یا 10% کلرامفنیکل استفاده می کنید، 3 قطره را 2 تا 3 بار در روز یا طبق توصیه پزشک در گوش آسیب دیده بریزید.
• نحوه استفاده از قطره چشم، پلک پایین خود را به آرامی با انگشت تمیز به سمت پایین بکشید و سر خود را به عقب خم کنید. بطری را روی چشم خود نگه دارید و اجازه دهید یک قطره در فضای بین پلک پایین و چشم شما بریزد. چند دقیقه چشم خود را ببندید. مایع اضافی را با دستمال تمیز پاک کنید.
• نحوه استفاده از پماد چشم، پلک پایین خود را به آرامی با انگشت تمیز به سمت پایین بکشید و سر خود را به عقب خم کنید. لوله را با نازل نزدیک چشم خود نگه دارید و به آرامی حدود 1 سانتی متر از پماد را در فضای بین پلک پایین و چشم خود فشار دهید. چند دقیقه چشم خود را ببندید.
• نحوه استفاده از قطره گوش، سر خود را خم کنید و لوله را به سمت گوش آسیب دیده بالا بیاورید و نازل را به سوراخ گوش نزدیک کنید. قطره ها را در گوش خود فشار دهید. اگر می توانید، حداقل 10 دقیقه بعد دراز بکشید. سر خود را به یک طرف بچرخانید، به طوری که گوش آسیب دیده شما به سمت سقف باشد. پس از این، مقداری پنبه در گوش خود قرار دهید.
• قطره یا پماد چشمی کلرامفنیکل می تواند باعث سوزش یا سوزش در چشم شود. این بلافاصله پس از استفاده از قطره یا پماد چشمی اتفاق می افتد و فقط برای مدت کوتاهی باقی می ماند. تا زمانی که چشمانتان دوباره احساس راحتی نکنند و دیدتان روشن شود، رانندگی نکنید و ماشین آلات کار نکنید.
• قطره گوش کلرامفنیکل می تواند باعث سوزش خفیف، سوزش، سوزش یا خارش در گوش شما شود. اگر پوست اطراف گوش شما قرمز و تحریک شده است، به پزشک خود اطلاع دهید. این نشانه ای از درماتیت است و پزشک ممکن است قطره های مختلف آنتی بیوتیکی را برای شما توصیه کند.
• در موارد نادر، ممکن است یک واکنش آلرژیک جدی (آنافیلاکسی) به کلرامفنیکل داشته باشید.
• به خصوص احساس خستگی یا ضعف کنید.
نکته: در صورت مشاهده هر کدام از این علائم حتما به پرشک خود اطلاع دهید.
• داروی ضد انعقاد وارفارین و داروهای کاهنده قند خون
• کلادریبین
• دیپیرون
• فوس فنی توئین
• مزالامین
• فنی توئین
• پرومازین
• ویتامین ب 12
• استامینوفن
• فنوباربیتال
نکته: برای جلوگیری از این تداخل، لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید را در اختیار پزشکتان قرار دهید.
• حساسیت به داروهای دیگر: افرادی که حساسیت مفرط یا سابقه واکنش توکسیک به این دارو، دارند.
• مصرف کلرامفنیکل در دوران بارداری: قطره چشمی کلرامفنیکل به طور کلی در صورت بارداری توصیه نمی شود. این به این دلیل است که تحقیقات کافی در مورد استفاده از آنها در دوران بارداری وجود ندارد. با پزشک خود در مورد آنچه برای شما و کودکتان مناسب است صحبت کنید.
• مصرف کلرامفنیکل در دوران شیردهی: از مصرف کلرامفنیکل در صورت شیردهی خودداری کنید، به خصوص اگر نوزاد شما نارس به دنیا آمده است یا اگر سابقه خانوادگی هر نوع اختلال خونی از جمله کم خونی آپلاستیک وجود دارد. پزشکان تنها زمانی استفاده از کلرامفنیکل را در دوران شیردهی توصیه می کنند که فواید آن بیشتر از خطرات آن باشد.
• مصرف کلرامفنیکل در سالمندان: در سالمندان با تجویز پزشک قابل مصرف می باشد.
• مصرف کلرامفنیکل در کودکان: این قطره برای کودکان بالای 2 سال قابل استفاده است. فقط در صورتی می توانید از این قطره برای کودکان زیر 2 سال استفاده کنید که توسط پزشک، تجویز شده باشد.
• کلرآمفنیکل یک آنتی بیوتیک متوقف کننده رشد باکتری با طیف اثر وسیع است و از طریق مهار ساخت پروتئینی ها اثر می کند.
• قطره چشمی کلرامفنیکل باید در یخچال نگهداری شود.
• همیشه قبل (و بعد از) استفاده از کلرامفنیکل دست های خود را بشویید - این از انتقال عفونت به چشم یا گوش دیگر جلوگیری می کند.
• درپوش را درست قبل از استفاده از دارو بردارید و به محض اینکه دارو را تمام کردید آن را تعویض کنید.
• نازل بطری یا لوله را با انگشتان خود لمس نکنید.
• مطمئن شوید که نازل به چشم یا گوش یا پوست شما برخورد نمی کند.
• اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، قبل از استفاده از کلرامفنیکل با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد؛ خود درمانی و تجویز دارو با تکیه بر این مطالب جایز نیست. برای مصرف دارو حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام: صفر کشکولی
تاریخ تولد: 10 بهمن 1323
محل تولد: آبادان، ایران
زمینه فعالیت: سینما و تلویزیون
ملیت: ایران
حرفه: هنرپیشه و ورزشکار
صفر کشکولی در سال 1323 در آبادان به دنیا آمد. دیپلم فنی را در تهران سال 1343 گرفت و در سال 1338 وارد ورزش فوتبال گردید. او در سال 1342 به عنوان هرکول خوزستان شناخته شد و سال 1343 در کویت قهرمان آسیا شد و در سال 1351 قهرمان وزنهبرداری ایران گردید. او در سال 1356 قهرمان پرتاب دیسک ایران شد و اولین مربی تیم ملی جانبازان در سال 1367 شد که تیم به المپیک سوئد رفته و به دنبال آن مربی و داور درجه یک ملی شناخته شد.
کشکولی از سال 1343 توسط ساموئل خاچیکیان به کارهای سینمائی دعوت گردید و تا به حال در نقشهای منفی و مثبت سینمائی و تلویزیونی کوتاه و بلند در حدود یکصد و پنجاه فیلم و سریال نقشآفرینی نموده است.
آقای کشکولی خاطرهای بامزه از فیلم بی عشق هرگز، نقل میکند: «یادم است صحنهای بود که من یکی از بازیگران اصلی فیلم را گروگان گرفته بودم و آقای خاچیکیان یک چاقو دادند دست من و به من گفتند میروید پشت گروگان. آقای عزیز اصلی و بیک ایمانوردی به من حمله کردند تا من را بزنند و گروگان را آزاد کنند که خیلی این چاقوکشی و بزن بزن برای من که تازه در سینما آمده بودم، در برابر دروازهبان تیم ملی و یک بازیگر معروف، جالب و به یاد ماندنی بود. آقای عزیز اصلی خیلی خوش اخلاق بود و البته صورتش هم مثل من خشن بود و به کار نقش منفی میآمد.»
حدود 40 سال پیش در فیلم سازمان چهار بازی کردم و در این فیلم موهایم را تراشیدم. من در کنار پرویز پرستویی، بهزاد رحیم خانی و حسین معلومی بازی کردم و این دوستان هیچ کدام معروف نبودند و پرویز پرستویی دومین فیلمش بود که بازی می کرد بعد از تراشیدن سرم در این فیلم من را با همین چهره قبول کردند و تاکنون با سر تراشیده بازی کرده ام.
همسر صفر کشکولی فوت کرده است. وی 2 دختر و 2 پسر دارد او گفته فرزندانش ایران هستند و در شرکت نفت کار میکنند. او همینطور 2 نوه دختر و 3 نوه پسر دارد.
اکنون بدل کاری در کشورمان پیشرفت کرده است در آن زمان چون امکانات نبود ما خود بدل نقش خودمان بودیم من در فیلم سرحد سال 1375 در زاهدان تصادف شدیدی کردم و از ناحیه صورت صدمه زیادی دیدم و بینی ام از جا کنده شد و پیشانی ام ترکید به گونه ای که مغزم دیده می شد و به اغما رفتم.
آقایان ضرغامی و ابوالقاسم طالبی به عیادتم آمدند و بعد از آن حادثه مدتی از دنیای بازیگری کناره گیری کردم، همسرم هم در آن زمان به رحمت خدا رفت، از خدابیامورز دو دختر و دو پسر دارم.
من و امثال من برای این کشور و مملکت زحمت می کشیم حق ما این نیست. چرا الان باید مستاجر باشیم ؟! من الان رفتم مسکن مهر ثبت نام کردم وزیر مسکن گفته که ما در سال 72 یک زمین به شما دادیم در گیلاوند، آقا آن موقع یک زمین به ما دادید و من همان زمان نتوانستم بسازم و فروختمش حالا چون من سال 72 یک زمین از شما گرفتم باید هنوز مستاجر باشم ؟!
- سال 1341؛ در کویت مقام اول آسیا را در دسته کوتاه قدان در رشته پرورش اندام کسب کرد.
- سال 1342؛ به عنوان هرکول خوزستان معرفی میشود.
- سال 1343؛ قهرمان آسیا در کویت شد.
- سال 1351؛ موفق به کسب مقام قهرمانی وزنهبرداری ایران شد.
- سال 1352؛ در رشته وزنه برداری مدال طلا دریافت کرد.
- سال 1356؛ قهرمان پرتاب دیسک در ایران شد.
- سال 1362 تا 1367؛ نخستین مربی تیم ملی جانبازان بود که آنها را قهرمان المپیک سئول کرد.
- مربی و داور ملی وزنه برداری و پرورش اندام است.
شانتاژ (1397) | گشت 2 (1395) | مسیح (1384) |
کوچولوی خوششانس (1383) | سرحد (1375) | گاومیشها (1375) |
رؤیای نیمه شب تابستان (1373) | سفر بخیر (1373) | دلار (1367) |
سازمان 4 (1366) | شکار (1366) | اجارهنشینها (1365) |
نقطه ضعف (1362) | - | - |
شانتاژ | هشدارهای پلیس به کارگردانی محسن شاهمحمدی (1367) | هشدارهای پلیس (1367) |
آینه عبرت (70–1367) | برگریزان (1370) | خانه در آتش به کارگردانی علی نقیلو (1373) |
زائر غریب(1374) | نابغههای قرن بیستم (1374) | شلیک نهایی (1374) |
خرچنگ (1375) | فکر پلید (1377) | محاکمه ( 1377–1378) |
نقطه صفر(1382) | خطشکن (1386–1387) | تصمیم نهایی (1380) |
بزنگاه (1387) | عید امسال (1387) | خاطرات مرد ناتمام (1391) |
دور کرج در 8 روز | آسمان من (1394) | بیمار استاندارد (1394) |
لیسانسهها ( 1395) | لیسانسهها 2 (1396) | هشتگ خاله سوسکه (1397) |
رقص روی شیشه (1397) | - | - |
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
عکس نوشته روز مادر
عکس پروفایل درباره مادر
عکس پروفایل روز مادر
عکس به مناسبت روز مادر
عکس نوشته مادر جدید
عکس نوشته مادر
نوشته عکس زیبا درباره مادر
عکس نوشته روز مادر
عکس پروفایل روز مادر
تبریک روز مادر
عکس روز مادر
پروفایل برای روز مادر
عکس پروفایل درباره مادر
عکس نوشته روز مادر
گردآوری:بخش سرگرمی بیتوته