نوشته شده توسط: الهه ناز
یوگا یکی از قدیمی ترین میراث فرهنگی هند است. یوگا در زبان سانسکریت به معنای "متحد کردن" است، بنابراین یوگا را می توان به معنای یک رشته ی مشترک دانست. به این معنا، تمرین در خلال اخلاقی و ذهنی است که باعث ایجاد سلامتی خوب ( arogya )، کمک به طول عمر ( chirayu ) می شود و کل رشته ی ذهنی آن به شادی و صلح مثبت و سالم منتهی می شود . بنابراین، گفته شده است که یوگا برای موفقیت نهایی در زندگی ضروری است.
این علمی است که نه تنها خود آگاهانه بلکه ناخودآگاه نیز تاثیر می گذارد. این یک تمرین فیزیولوژیکی عملی ( یوگا کریا ) است که اگر تمرین می تواند انسان را به سطح "سطح روحی" ارتقا دهد.
یوگا چیست؟
می توان گفت یوگا یک نظم و انضباط فیزیکی و معنوی باستانی و شاخه ای از فلسفه است و به معنی لغوی اتحاد است، فعالیتی که بیشتر در دسته فعالیت های ورزشی قرار می گیرد، اما در واقع این فعالیت ورزشی به طور همزمان روح و جسم را به ارتقا می رساند. بسیاری از کارشناسان و متخصصین این رشته هدف نهایی یوگا را رسیدن به رهایی و آزادی نهایی می دانند. به نوعی می توان یوگا را فرآیندی از خودشناسی دانست.
یوگا شامل اجراى وضعیت هاى معین بدنى است که در حین آن توجه خاصی به تنفس به عمل مى آید. بازدم در حین حرکات معین و دم در حرکات دیگر بسیار حایز اهمیت و تاثیر گذار است. یوگا به بهبود انعطاف پذیرى بدن و تقویت بنیه و کاهش استرس کمک مى کند.
تاریخچه یوگا
یوگا را میتوان با تمدنهای هندو- ساراسواتی (Indus-Sarasvati) در کشور هند و تا 5000 سال قبل از زمان حاضر پیوند داد.
گفته میشود که یک معلم هندو با نام پاتانجلی (Patanjali)، اولین اصول یوگا را در متون مقدس دینی با نام یوگا سوترا (Yoga Sutra) ثبت کرده است. بسیاری از اشکال مختلف یوگا از آن زمان تاکنون تا حد بالایی توسعه یافته و هر یک از آنها بر عرصه جدیدی از توسعه شخصی تمرکز نمودهاند.
هاتا یوگا (Hatha yoga)، یکی از سبکهای شناختهشده و معروف یوگا میباشد. این سبک در سال 1920 و به لطف تی کریشمانچاریا (T. Krishnamacharya) به غرب آمده و امروزه یکی از محبوبترین سبکهای یوگا به شمار میرود.
مزایای یوگا
هدف اصلی یوگا هماهنگ کردن سیستم های مختلف بدن است که این مهم، خود تاثیر بسزایی در ایجاد شادابی و نشاط دارد. به اختصار به چند مورد از محاسن یوگا اشاره می کنیم:
1- انعطاف پذیری بدن از مهم ترین فوایدی است که این فعالیت ورزشی نصیبتان می کند.
2- یوگا عضلات را تقویت می کند و در کنار آن موجب قوی شدن تمام بافت های نرم بدن مانند رباط ها، تاندون ها وبافت های اطراف ماهیچه می شود.
3- به مرور زمان با انجام حرکات یوگا آگاهی شما نسبت به بدنتان بالاتر میرود و بدن قدرتمندتری خواهید داشت و در طی زمان حالت های اشتباه بدنتان مانند قوز کردن یا اشتباه نشستن را اصلاح می کنید.
4- استمرار در انجام حرکات یوگا تاثیر بسزایی بر روابط اجتماعی و خلقیات فرد دارد و به مرور شما را به فردی خوشحال تر تبدیل می کند از دلایل مهم این موضوع افزایش سطح اکسیژن به بدن است.
5- به دلیل تنفس عمیق در تمرینات یوگا ظرفیت و توانایی ریه افزایش می یابد و موجب ریلکیشن و تمدد اعصاب می شود و در درمان افسردگی هم به شدت تاثیر گذار است.
6- یوگا باعث توقف صدای ذهن می شود و حتی باعث می شود به مرور بر ذهن خود تسلط پیدا کنید.
7- کاهش فشار خون و آرام شدن ضربان قلب از دیگر محاسن این ورزش است که گاهی در کنار درمان های دارویی بسیار مفید و موثر است.
8- در بسیاری از موارد یوگا راه حل درمان مشکلات بی خوابی یا بد خوابی است که به شدت از طرف متخصصان پیشنهاد می شود.
9- یوگا می تواند بر درمان ناراحتی های ستون فقرات، مشکلات سایر مفاصل و کمر درد تاثیر بگذارد و باعث شود از درد رهایی یابید.
رژیم غذایی در یوگا:
رژیم غذایی در سلامت انسان بسیار اهمیت دارد ,در یوگا سه نوع رژیم غذایی وجود دارد که عبارتند از:
*راجاسی، تاماسی و ساتویک
*رژیم غذایی راجاسی شامل غذاهای غیر گیاهی و پر انرژی می باشد.
*رژیم غذایی تاماسی ترکیبی از راجاسی و ساتویک می باشد
رژیم غذایی راجاسی به معنی غذاهای غیر گیاهی و گیاهی و البته پر ادویه, این رژیم غذایی افراد را کم حوصله و پرخاشگر می کند, اما رژیم غذایی ساتویک گیاهی است و برای چاشنی آن از کمی ادویه هم استفاده می شود, این رژیم غذایی مورد توصیه یوگی ها می باشد و رژیم غذایی تاماسی گوارشی آسان را به ارمغان می آورد, احساس سبکی و تعادل به وجود می آید و تعادل هورمونی بدن در حد مطلوب نگه داشته می شود.
می خواهیم درباره ی یوگا به عنوان روشی برای تغییر نگرش، اندام و زندگی شما صحبت کنیم و اگر فقط بیش از یک زنگ تفریح کوتاه یوگا، وقت بگذارید دلتان می خواهد کلاس تمام وقت آن را نیز تجربه کنید، نمونه هایی در پایین ذکر شده است:
انوسارا :
اگر فکر می کنید که یک کلاس یوگای خوب و کامل کلاسی است که شامل فلسفه و ژست باشد ، انوسارا مورد مناسبی برای شما است و انوسارا، به معنی " لبریز از موهبت" را فردی به نام جان فرند در سال 1997 کشف کرد و تمرینات آن بر اساس فعالیتهای قلبی است بدین معنی که در حین یادگیری عقایدی که بر خوبی و الطاف موجود درانسانها، تأکید دارند می توانید فعالیت هایی داشته باشید که باعث باز شدن قلب و عروق بشوند.
آشتانگا :
اگر به دنبال روشی برای تقویت عروق خود هستید ، سالمترین و کاملترین تمرین برای شما اشتانگا است این تمرین باستانی را که پتهابی جویس برای نسل امروز باب کرد ,یک روش سنتی تمرین اشتانگا است به محض اینکه اصول آن را یاد گرفتید، کلاس دیگر بر عهده ی خود شماست تا بتوانید به طور مستقل خودتان کار کنید.
بیکرام :
اگر به تمرینات روتین، تمرکز شدید و عرق کردن زیاد علاقه مندید باید از روش بیکرام استفاده کنید چاودهاری بیکرام، این سبک از یوگا را پس از صدمه ای که در وزنه برداری به زانویش وارد شد، طراحی کرد پزشکان گفتند که او هرگز نمی تواند راه برود او تعلیمات خودش را گسترش داد تا جایی که بیش از 5000 مربی را در ایالات متحده تربیت کرد و به آنها مدرک داد شما دقیقاً میدانید که در کلاسهای بیکرام چه حرکاتی انجام می شوند هر کلاس ژست های مشترک با روشهایی عین هم را دنبال میکند و اتاق با بخار 105 درجه گرم شده است.
هاتا :
اگر کلاسی به نام یوگا ی هاتا دیدید مطمئن باشید که شرکت کنندگان این سالن به وسعت یک شبکه هستند مثل باشگاهی که کلاسهای بدنسازی را تبلیغ می کند هاتا به معنی تمرینهای بدنی یوگا است برخلاف جنبه ی روحی و روانی و فلسفی یوگا مطمئن باشید که این کلاسها آهسته و گام به گام پیش رفته و نسبتاً آرام ند ضمناً هماهنگی و اتحاد درستی بر آن حاکم است اگر در یوگا مبتدی هستید این روش می تواند شروع خوبی برای شما باشد.
آیینگار:
اگر شخصیت شما به گونه ای است که به جزئیات توجه بیشتری دارید و کارهای خود را آهسته و با تمانینه انجام می دهید، آیینگار روش مناسبی از یوگا برای شما خواهد بود این روش را بی.کی.اس آیینگار تعلیم داده و کل تمرینات آن بر اساس نظم و هماهنگی در حرکات و یادگیری قرار گرفتن موقعیت درست بدن در هر ژست است اغلب ژست ها توسط افراد حرفه ای مانند کسانی که دارای کمربند هستند نظارت می شوند و برخلاف انجام حرکاتی که درآشتانگا داشتیم و از یک ژست به ژست بعدی می رفتیم در دوره های طولانی مدت برگزار می شوند.
کریپالو :
قطعاً گاهی احساس می کنید دوست دارید در طول زندگیتان فقط بخوابید و همه چیز گرفته به نظر می آید اگر نیاز به یک تلنگر دارید تا به احساس اعجاب انگیز" من زنده هستم و آن را دوست دارم "، بازگردید ، کریپالو می تواند کمک خوبی باشد این کلاسها شامل ژست ها، حرکات تنفسی، مدیتیشن و تکنیک های ریلکسیشن هستند که در تمام آنها چشم شما را به سوی زندگی باز می کنند و می توانند به شما کمک کنند تا در هر مرحله از زندگی پیشرفت و ترقی کنید این کلاسها میتوانند فعالیتهای آرام یا سخت داشته باشند بنابراین بهتر است از خود سالن بپرسید.
کوندالینی :
اگر مصرف کننده مواد مخدری هستید که می خواهید خودتان ترک کنید، کوندالینی می تواند پاسخی به ندای قلب شما برای رسیدن به هدفتان باشد کوندالینی در زبان سانسکریت به معنی "جمع شده" است و این تمرین کلاً برای آزاد کردن انرژی به عنوان روشی برای شروع ایجاد تغییر است. در کلاسهای آن سرود خوانی، آواز، مدیتیشن در کنار فعالیت و ژست هایی همراه با حرکت انجام می گیرد.
انتخاب استاد یوگا
دقت داشته باشید که همه می توانند ادعا کنند که استاد یوگا هستند زیرا هیچ کنترل منظمی بر آموزش این رشته وجود ندارد. پس یک توصیه داریم: قبل از ثبت نام، دربار? مهارت ها و تعلیمات استاد آینده تان کسب اطلاع کنید. حالت ایده آل تر این است که بخواهید قبل از انتخابتان، چند جلسه در کلاس های اساتید مختلف حضور یابید. زیرا دنبال کردن کلاس های یوگا، باعث ایجاد پیوندهای اعتماد و احترام با استاد می شود.
توصیه هایی برای کاهش خطر آسیب دیدگی در یوگا
اگر شما باردار و یا به بیماری خاصی مبتلا هستید: حتما قبل از شروع یوگا با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند با توجه به شرایط شما نوع و سطح تمرینات یوگا را به طور مناسب انتخاب نماید.
یوگا را به تنهایی و بدون مربی یاد نگیرید: تمرین با یک مربی با تجربه و آموزش دیده موجب به حداقل رسیدن آسیب های جدی برای شما می شود.
یوگا جایگزین درمان ها و مراقبت های پزشکی نیست: اگرچه یوگا فواید سلامتی بسیاری دارد و می تواند به عنوان بخشی از برنامه درمانی محسوب شود اما جایگزین مراقبت ها و توصیه های پزشکی نیست.
محدودیت های خود را بشناسید: قبل از شروع یوگا درباره شرایط فیزیکی وقدرت آن تحقیق کنید. از مربی خود مشاوره بگیرید تا تمرینات مناسب را به شما معرفی نماید.
آرام پیش بروید: یوگا ورزش رقابتی نیست. آموزش را از پایه شروع کنید. ابتدا تکنیک های صحیح تنفس و حفظ تعادل را یاد بگیرید، سپس به حرکات کششی بپردازید.
قبل از هر جلسه بدن خود را گرم کنید: عضلات سرد احتمال آسیب را افزایش می دهند.
لباس مناسب بپوشید: لباسی بپوشید که به شما امکان حرکات آزادانه را بدهد.
سوال بپرسید: اگر تمرینی را متوجه نشدید، قبل از اینکه خودتان تمرین را انجام دهید، درباره آن سوال کنید.
به اندازه کافی آب بنوشید: این نکته به ویژه درمورد تمریناتی که در اتاق های گرم ومرطوب انجام می شوند، حائز اهمیت است.
به پیام های بدن خود توجه کنید: یوگا نباید موجب آسیب شود. اگر درد حس می کنید تمرین را متوقف کنید. در صورت درد قفسه سینه، از حال رفتن و یا سرگیجه، سریع تمرین را قطع کرده و با پزشک مشورت نمایید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
ورزش روزانه کلید سلامتی است، اما برای بسیاری از افراد نرمش و حرکات تکراری جذاب نیست و حوصلهشان را سر میبرد. خیلی افراد دوست دارند که از ورزش کردن لذت ببرند. ورزش در واقع یعنی حرکت و هماهنگترین و شاید دلچسبترین و زیباترین حرکات رقص است.
ورزش زومبا چیست؟
در عصر حاضر ورزش زومبا یکی از داغترین روش های از دست دادن وزن است. این ورزش با تحرکی بیشتر از ورزش پیلاتس ترکیبی از حرکات هوازی و مراحل رقص که با گام های سریع و آسان بسیار جذاب و سرگرم کننده است. زومبا ورزشی است بسیار چالش برانگیز و هیجان آور. این ورزش می تواند به شما در کاهش وزن بسیار کمک کند و همچنین تن، ماهیچه ها و عضلات شما را سفت کند. این نوع رقص لاتین که از اصول و قواعد اینتروال و تمرینات استقامتی بهره می گیرد، متابولیسم بدن را تاحد قابل توجهی بالا می برد.
تاریخچه ورزش زومبا:
روزی آلبرتو بتو پرز، مربی ایروبیک کلمبیایی در دههی 90 فراموش کرد نوارهای موسیقیاش را همراه خود به کلاس ببرد، اما باید کلاس را برگزار میکرد. او رقصندهی لاتین خارقالعادهای هم بود، پس همین کار را کرد فیالبداهه کار کرد. سراغ ماشینش رفت و نوارهای موسیقی لاتیناش را برداشت و در کلاس پخش کرد.
بعد حرکات رقص لاتین را با حرکات ایروبیک ترکیب کرد و این اولین کلاس زومبای غیررسمی بود. بنابراین ما آن را یک اتفاق خوش یمن مینامیم. از آن روز به بعد و طی 12 سال زومبا به شدت رشد کرده است. سایت رسمی زومبای آمریکا شمار رقصندگان زومبا را 15 میلیون نفر در 180 کشور دنیا اعلام کرده است.
فواید ورزش زومبا
فواید این ورزش را به دو بخش کلی تقسیم می شود:
جسمانی : کالری میسوزاند و ورزشی برای تمام بدن است، برای تناسب اندام عالی است.
روحی : این ورزش یک داروی نشاط آور است. لذتی هیجانانگیز. همه چیز را فراموش میکنید ـ به ویژه استرس زندگی روزمره را. همچنین سلامت روحتان را بهبود میدهد و تصویر جسمانیتان را ارتقا میدهد که باعث میشود احساس بهتری داشته باشید.
انواع مختلف ورزش زومبا
زومبا ترکیبی از رقص های قدم به قدم، منسجم و ضربات قوی لاتینی و تمرین های ورزشی است که یک ایروبیک زیبا را ایجاد می کند.
زومبا صرفا یک برنامه رقص نیست بلکه آموزش تناسب اندام نیز هست.
رقص زومبا به سبک ورزش یکپارچه است که مانند حرکت هوازی است.
امروز، مراکزی در همه کشورها وجود دارد که شما می توانید زومبا یاد بگیرید.
انواع ورزش زومبا عبارت اند از:
1) زومبا فیتنس:
ورزش هوازی محسوب می شود و حرکات براساس ایروبیک پیشرفته طراحی شده است. قابل ذکر است که چرخش باسن نیز همزمان با حرکات دست و پا انجام می شود.
تفاوتی که زومبا با ایروبیک دارد در هماهنگی دست و پا و چرخش یا ضربه زدن با قسمت میانی بدن است. در زومبا فیتنس از دمبل و حرکات قدرتی استفاده می شود.
2) زومبا dance:
از اسم آن مشخص است که حکم آموزش رقص را دارد و حرکات قدرتی استفاده نمی شود. مربی زومبا باید دارای مدرک مربیگری ایروبیک باشد.
لاغری و تناسب اندام با زومبا
از آنجایی که حرکات این ورزش بسیار حساب شده و ریتمیک است، باعث میشود تا اندامهای مختلف بدن شما از جمله دست، پا، ران و ستون فقرات درگیر شده و ماهیچههای آنها به کار بیفتند و نه تنها از افزایش چربی جلوگیری کنند، بلکه شروع به چربی سوزی هم بکنند.
کسانی که قصد چربی سوزی دارند، میتوانند روی حرکات زومبا حساب ویژهای باز کنند. شما تنها با انجام 15 دقیقه از این ورزش میتوانید تا 150 کالری بسوزانید.
حرکات این ورزش طوری طراحی شدهاند که قابلیت فعالیت و چربی سوزی را به شدت افزایش میدهند. شما میتوانید تنها با انجام یک جلسه از این ورزش بیش از 1000 کالری بسوزانید.
انواع رقص زومبا
زومبا انواع مختلف دارد که بر اساس گروههای سنی و همچنین مهارت در اجرای حرکات متفاوت است. برخی از انواع آن با وسیله انجام میشود، نوعی در استخر و نوعی بر روی صندلی.
زومبا تونینگ (فرم دهی) : وقتی در مورد تمرینهای قدرتی زومبا تونینگ صحبت میکنیم، در واقع از دمبل استفاده میکنیم. آنها دمبلهای واقعی نیستند، بلکه شبیه ساز ماراکا هستند و دستهیزومبا تونینگ نامیده میشوند. میتوانید واقعا آنها را تکان دهید چون سنگین هستند ـ وزن توزیعشده دارند. و با استفاده از این وزنهها کلاس به پایان میرسد.
زومباتومیک : زومبای بچهها. این ورزش به ویژه با افزایش چاقی کودکان قابل توجیه است. کودکان در صورت سرگرمکننده نبودن، ورزش نمی کنند. اینجا است که زومبا از طریق رقص و ورزش، عنصر سرگرمی را اضافه میکند.
آکوا زومبا : زومبای در استخر. فشار کتری به مفاصل وارد میکند و به خاطر مقاومت دو سویه، موثرتر است ـ مقاومت علیه جاذبه و علیه شناوری آب. این نوع زومبا برای افراد مبتلا به آرتریت، کسانی که نمیخواهند عرق کنند، و افرادی که استخوان درد یا کمردرد دارند عالی است.
زومبای با استفاده از یک صندلی : جدیدترین نوع زومبا ؛ زومبای با استفاده از یک صندلی. تمام این ورزش با استفاده از یک صندلی انجام میشود؛ برای ورزش عضلات مرکزی بدن و تمام آن فوقالعاده است. میتوانید اسکوات و جهش را با زومبا سناتو انجام دهید.
زومبا گلد : زومبای سالمندان. این ورزش به روشی سرگرمکنند و جالب، شما را متناسب نگه میدارد. زیبایی این ورزش آن است که میتوانید حرکات و گامهایتان را تغییر دهید. در آغاز کلاس زومبا مربی اعلام میکند که میتوانید با سرعت خودتان حرکات را انجام دهید.
نکاتی برای شروع ورزش زومبا:
- زومبا به افرادی که مشکلات بدنی و یا سلامتی، دارند توصیه می شود برای شروع ورزش زومبا مانند هر ورزش دیگر با پزشک خود مشورت نمایند.
- برای مبتدی ها: اگر به تازگی تصمیم گرفته اید در کلاس های زومبا شرکت کنید، بهتر است در کلاس های مبتدی شرکت کنید. کلاس هایی به نام گلد زومبا و آکوا زومبا وجود دارد که حرکات، ساده تر و آرام تر است و برای افراد مسن و تازه کار، مناسب است.
- گرم کردن بدن: حتما قبل از شروع حرکات تند زومبا، باید برای گرم کردن بدن، حرکات نرمشی و در انتها، برای خنک کردن بدن، حرکات کششی صورت گیرد.
- احساس راحتی: برای ورزش زومبا باید لباس و کفش راحت بپوشید. زیرا پوشیدن کفش نامناسب ممکن است به پاها فشار وارد کند.
- آب همراه خود داشته باشید: در مدت زمان ورزش زومبا، میزان آب بدن باید حفظ شود.
- اگر دچار بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و دردهای مفصلی هستید. اگر فرد به دیابت مبتلا باشد، یا از سایر بیماری متابولیک رنج ببرد و یا آسیبی در زانو، مچ پا و... داشته باشد می تواند انواع دیگر ورزش زومبا مثل زومبای طلایی یا زومبای آبی را امتحان کند.
- داشتن کفش مناسب برای انجام حرکات زومبا از اهمیت بالایی برخوردار است چون این ورزش هم شدت بالایی دارد و هم ترکیبی از حرکات جانبی مکرر است. بنابراین موقع ورود به کلاس زومبا باید کفش مخصوص پیاده روی تان را کنار بگذارید و از یک کفش نرم استفاده کنید تا به خودتان آسیب نزنید.
فواید دیگر زومبا
انعطاف پذیری بدن
این ورزش در حقیقت ترکیبی جالب از حرکات سایر ورزشهاست. به همین دلیل است که میتواند انعطاف پذیری بدن شما را بالا ببرد. انعطاف پذیری بدن اهمیت فوق العادهای در سلامت شما خواهد داشت. دامنه حرکات شما را بیشتر میکند و از زود خسته شدن عضلات جلوگیری میکند.
شادی و پرنشاط بودن
یکی دیگر از فواید خاص این ورزش، شاد بودن آن است. شما کمتر ورزشی مانند زومبا را میتوانید پیدا کنید که سرگرم کننده و شاد باشد. موسیقی زومبا در کنار حرکات موزون یکی از دلایل اصلی شاد بودن این ورزش است. جالب است بدانید که این ورزش میتواند به افزایش خلق و خوی شما و داشتن احساسات خوب کمک کند.
زومبا از جمله ورزشهایی است که در پایان جلسات تمرینی آن شاد از جلسه بیرون میآیید. با این ورزش میتوانید به جنگ استرس بروید و آن را وجود خود دور کنید.
این ورزش از جمله ورزشهای گروهی و اجتماعی است که باعث افزایش و آزاد شدن اندورفین در عضلات شما میشود که باعث میشود هورمون استرس از بدن شما دور شود.
کمک به عملکرد قلب
ورزش زومبا از جمله ورزشهای هوازی محسوب میشود که جذب اکسیژن کمک میکند و قلب شما را قویتر خواهد کرد. این ورزش باعث میشود تا ضربان قلب شما به حدود 145 ضربه در دقیقه برسد. اگر به دنبال بالا برد استقامت بدنی و عضله سازی هستید، میتوانید این ورزش در طولانی مدت میتواند کمک شایانی به سیستم قلبی و عروقی شما بکند.
زومبا و افسردگی
زومبا ترکیبی از حرکات موزون، ورزشهای رزمی و بدنسازی است و بر خلاف ایروبیک به بهبود وضعیت استقرار بدن، افزایش انعطاف پذیری، چابکی و ایجاد تعادل در بدن کمک میکند. اما یکی از جذابترین فواید این ورزش، کمکی است که به درمان افسردگی میکند. بسیاری معتقدند که زومبا تنها داروی ضد افسردگی است.
دلیلش هم این است که زومبا ورزشی سرگرم کننده و پرانرژی به محسوب میشود. شما با انجام این ورزش نه تنها کالری میسوزاند بلکه احساس میکنید که استعدادی نهفته دارید که در حال شکوفا شدن است! این ورزش به شما کمک میکند تا رقص را به آسانی و با ریتم موسیقی لاتین مانند سالسا، مامبو، چاچا، مینگو، کامبیا و… یاد بگیرید!
این را هم بدانید که رقص زومبا در ایران ممنوع است.
بنظر می آید از آنجا که ورزش زومبا را در دنیا با عنوان رقص زومبا هم می شناسند، شاید همین کلمه «رقص» باعث این ممنوعیت در ایران شده است.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
یوگا چیست؟
یوگا تمرین حرکتی ذهنی بدن می باشد. حرکات این ورزش هر دو عامل جنبش و کنترل تنفس و تمرکز را در بر دارد. بسیاری از فواید یوگا شبیه به تای چی و یا هنرهای رزمی است، بسیاری از مربیان در طول زمان، این ورزش را شکل داده اند. به طوری که حتی بسیاری از مدارس ، یوگا منحصر به فرد خود را تعلیم می دهند.
معنی یوگا
باید بدانید که یوگا از ریشه کلمه سانسکریت YUJ گرفته شده که معنی آن اتحاد می باشد. در واقع یک بین تن و روان و حتی نیروهای مثبت و منفی وجودی انسان اتحادی غیرقابل باور به وجود می آورد. مدرسه یوگا ایجنگر یوژ را به عنوان « پیوستن یا ادغام تمام جنبه هـای فردی – بـدن بـا ذهـن و ذهـن بـا روح » برای رسیدن به یک زندگی شـاد، متعادل و مفید تعریف می کند.
آن هـا ادعا مـی کنند هدف نهـایی یـوگـا، رسیدن به کالیالی (رهـایی یا آزادی نهـایی) اســت.
یوگا تمرین حرکتی ذهنی بدن می باشد. حرکات این ورزش هر دو عامل جنبش و کنترل تنفس و تمرکز را در بر دارد . بسیاری از فواید یوگا شبیه به تای چی و یا هنرهای رزمی است ، بسیاری از مربیان در طول زمان، این ورزش را شکل داده اند. به طوری که حتی بسیاری از مدارس ، یوگا منحصر به فرد خود را تعلیم می دهند .
تاریخچه یوگا
یوگا ورزشی جسمی و روانی است که در شبه قاره هند و توسط هندوها به وجود آمدهاست. ریشه یابی دقیق این ورزش که توسط چه شخصی و دقیقاً چگونه به وجود آمده ناممکن است. چرا که تاریخ شکلگیری یوگا به سالهای بسیار دور باز میگردد.
یوگ هـا طی هزاره هـا این رشته را به دانش آموزان خود منتقل کردند و بسیاری از مدارس مختلف آموزش یـوگـا گسترش یافتند.
اولین اثر ضبط شده حرکات یـوگـا و یکی از قدیمـی ترین متون موجود، به طور کلی تصور مـی شود که توسط پاتـانجـالی، مریم یوجی هند که در حدود 2000 تـا 2500 سال پیش زندگی کرده بود، نوشته شده اســت.
پاتـانجی بـا نوشتن سوتـاتـای یـوگـا ( sutra به معنای «موضوع» در سانسکریت) اســت که اصول، فلسـفـه و شیوه آموزش یـوگـا هستند که هنوز هم دنبـال مـی شوند.
فواید یوگا به شرح زیر است
کاهش استرس و اضطراب
کاهش نشانه های افسردگی
تعادل و انعطاف پذیری بهتر
بهبود وضعیت خواب
افزایش ایمنی به علت تحریک سیستم لنفاوی
از بین بردن سموم و فلزات سنگین
افزایش قدرت و استقامت
بهبود جریان خون
عملکرد بهتر گوارشی، از جمله کاهش علائم IBS
کاهش علائم مربوط به بارداری و افسردگی پس از زایمان
درد مزمن ، از جمله مواردی که به علت مشکلات عضلانی مانند کمردرد یا سردرد مکرر ایجاد می شود .
بهبود وضعیت بدنی و کاهش علائم اختلال شخصیتی
یوگای هشت مرحلهای یا آشتانگا یوگا عبارت است از:
1) یاما (Yama): به معنای کنترل و آن خودداری و پرهیز از عوامل تباه کننده تن و روان است.
2) نیاما (Niyama): به معنای داشتن نظم و انضباط در زندگی روزمره در تمام مدت زندگی.
3) آسانا (Asana): به معنای استقرار بدن در حالتی خاص با انجام حرکات بد نی یوگا و استقرار در حالت بدنی خاص.
4) پرانایاما (Pra nayama): به معنای نیروی حیات و یا مایتی کنترل و منظور از آن کنترل نیروی حیاتی باانجام تمرینات تنفسی یوگا میباشد.
5) پراتی آهارا :(Pratayahara) به معنای تربیت و انضباط حواس
6) دهارانا (Dharana): به معنای کنترل و انضباط فکر (بدست آوردن تمرکز فکر).
7) دهیانا (Dhyana): به معنای به جریان انداختن فکر متمرکز شده یا تفکر عمیق یامراقبه
8) سامادهی (Samadhy): به معنای رسیدن به وحدت یا هو شدن با جهان هستی،
لازم به ذکر است که مراحل 1 و2 و7 و8 بیشتر دستورهای اخلاقی و تمرینات خود سازی است. مراحل 3 تا 7 تمرینات جامع بدنی ،تنفسی و فکری است که بیشتر مورد توجه بود و امروزه در اکثر مراکز یوگای جهان از تکنیک های بدن برای سالم سازی تن وروان استفاده می کنند. این 8 مرحله خود به دونوع یوگای کلی تقسیم می شوند:
1) هاتایوگا (Hathayoga)
2) راجا یوگا (Rajayoga)
هاتایوگا به تمرینات بدنی و تنفسی یوگا گفته می شود و شامل تمرینات:
? بدنی
? تنفسی
? رهاسازی میباشد.
راجا یوگا به تمرینات ذهنی وتمرکزی یوگا گفته می شود و شامل:
? تمرینات کنترل احساسات
? تمرینات کنترل افکار (تمرکزفکر)
? تمرینات تفکر عمیق یا مراقبه (Meditation) می باشد.
حرکات و حالتها
تمرینات اصلی (وضعیتهای) یوگا که به آنها آسانا نیز گفته میشود، تمرینات کششی بی خطری هستند که به غیر از انعطاف پذیری و تمرکز فکری، خسته گی را از بدن شما دور میکنند.
وضیعت کماندار
این تمرین که به آن تمرین تیرانداز هم گفته میشود، باعث به حرکت در آمدن تقریبا تمامی مفاصل دست و پا میگردد، که این عمل سبب انعطاف پذیری بیشتر این مفاصل میشود. تمرین کماندار به بهبود تعادل فیزیکی و هماهنگی حرکات بدنی کمک فراوان میکند.
برای انجام این وضعیت، برروی زمین بنشینید و پاهایتان را به صورت کشیده به جلو دراز کنید. سپس دستهایتان را آرام آرام دراز کرده و شصت پاها را بگیرید. در حین اینکار، تنفس آرام را نیز فراموش نکنید. هنگامیکه شست پای چپ خود را گرفتهاید و آنرا محکم روی زمین نگه داشتهاید، زانوی راست خود را خم کنید و انگشتان پای راست را به آرامی به سمت گوش راست خود نزدیک کنید. فرض کنید که یک کماندار هستید و پای چپتان یک کمان است، که آنرا ثابت نگه داشتید و با دست راست میخواهید شلیک کنید. در همین حالت بمانید (تا زمانی که خسته شدید) و سعی کنید تمرکز و تنفس آرام را حفظ کنید.
سپس آرام آرام به وضیعت اول باز گردید و چند لحظهای استراحت کنید. بعد اینکار را دومرتبه، اما با پای دیگر تکرار کنید.
وضعیت کمان
این وضعیت به شما کمک میکند تا عضلات پشت بدن خود را تقویت کنید. همچنین این تمرین باعث میشود تا ستون مهرههای شما انعطاف پذیر شوند. از مزایای دیگر تمرین کمان میتوان به باز شدن قفسه سینه و کمک به تنفس بهتر اشاره کرد.
برای تمرین این وضعیت، ابتدا برروی زمین (روی شکم) دراز بکشید. پاها را کمی از هم باز کنید و دستهایتان را دو طرف بدن قرار دهید. تنفس آرام را حفظ کنید. زانوها را خم کنید تا کف پاهایتان به پشت نزدیک شوند. بعد دست هایتان را آرام به عقب ببرید و پاهایتان را از مچ بگیرید.
سپس با دستها، پاهایتان را به عقب بکشید و آرام تنفس کنید. در این حین سعی کنید تمرکز کنید و اصلا عجله نکنید. تا جایی که احساس خستگی نکردهاید در این وضعیت بمانید. بعد چند لحظه استراحت کنید و دوباره به تمرین این وضعیت ادامه دهید.
شروع یوگا احتیاج به پیشنیاز ندارد و هرکسی در هر سن و سالی میتواند یوگا را شروع کند. اگر تا به حال ورزش یوگا نکردهاید و دوست دارید آن را امتحان کنید، درنگ نکنید و این فرصت را از خودتان نگیرید. برنامه تمرین یوگا برای سطح مقدماتی تا پیشرفته را میتوانید در برنامههای موبایل و بستههای آموزشی یوگا در خانه و با کمترین هزینه اجرا کنید. همچنین میتوانید از باشگاههای ورزشی هم سراغ مربی یوگا خوب را بگیرید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
چند روز در هفته ورزش کنیم
محققان عقیده دارند که هر فرد به طور متوسط به 30 دقیقه در روز ورزش و فعالیت جسمی نیاز دارد و برخی دیگر از متخصصین ورزشی باور دارند که این میزان باید به یک ساعت برسد. عقاید و توصیه های ضد و نقیض و متفاوت از سوی متخصصین علم ورزش ممکن است باعث سردرگمی شما نیز شده باشد. احتمالاً دوست دارید بدانید که واقعاً به چه مقدار ورزش در روز نیاز دارید.
مقدار صحیح ورزش برای شما بستگی مستقیم به هدف شما از ورزش و آنچه که امیدوارید با ورزش به دست آورید، دارد. برای مثال، کسی که اضافه وزن دارد و میخواهد وزن کم کند، مطمئناً باید بیشتر از کسی که هدفش از رزش حفظ سلامتی است، ورزش کند، اما فعالیت او نیز به مراتب کمتر از یک دونده دو ماراتن است. اهداف زیر را در نظر بگیرید:
حفظ سلامتی: اگر دوری از مشکلات قلبی، دیابت، و سایر بیماری ها مهمترین هدف شما از ورزش کردن است، متخصصین سلامت و بهداشت می گویند که تحقیقات انجام گرفته در سال 1996 توصیه می کنند که افراد باید در اکثر روزها حداقل نیم ساعت در روز فعالیت ورزشی با شدت متوسط داشته باشند.
انواع فعالیت ورزشی با شدت متوسط عبارتند از: پیاده روی تند، شنا، و حتی کارهای خانه، فقط کافی است که فعالیت قوی مثل تمیز کردن کف خانه و اینها باشد. می توانید این فعالیت ها را به سه جلسه 10 دقیقه ای در روز تقسیم کنید.
کاهش وزن: اگر شما هم مثل میلیونها ایرانی که اضافه وزن دارند و می خواهند وزن کم کنند یا از بیشتر شدن وزنشان جلوگیری کنند باشید، مطمئناً نیم ساعت تمرین با شدت متوسط در روز خواست شما را برآورده نمی کند—یا آنقدرها که فکر می کنید مثمرثمر نیست.
دکتر لی عقیده دارد: “اگر سعی دارید از اضافه شدن وزنتان جلوگیری کنید، نسبت به وقتی که بخواهید فقط از بروز مشکلات و بیماری های قلبی جلوگیری کنید، احتمالاً به ورزش بیشتری نیاز دارید.”
چند دقیقه ورزش برای من مناسب است؟
برطبق تحقیقات و بررسیهای انجام شده توسط مرکز سلامت قلب انگلستان، بهترین حالت برای افراد در سنین 19 تا 64 سال، میانگین 30 دقیقه فالیت و ورزش در طول روز است؛البته اگر دچار مشکلات قلبی یا معلولیت هایی هستید هر مقدار فعالیت که در توانتان است انجام دهید.
با توجه به اینکه ورزش تنوع بسیار زیادی دارد، این مرکز، تمرینات را به سه بخش مجزا تقسیم کرده است:
بخش یک: 150 دقیقه تمرینات شدت متوسط هوازی + دو بار تمرینات قدرتی در هفته
بخش دو: 75 دقیقه تمرینات شدتی ایروبیک + تمرینات قدرتی عضلانی دو بار در هفته
بخش سه: 90 دقیقه ترکیب تمرینات شدتی و متوسط + تمرینات قدرتی عضلانی سه روز در هفته
بهترین زمان برای ورزشکردن کدام است؟
برخی افراد سر ساعت 6 صبح لباس ورزشی میپوشند و برای دویدن بیرون میروند. برخی دیگر تا پیش از ظهر حوصله ورزش ندارند و پیادهروی پس از شام در محلهشان را ترجیح میدهند. اما بهترین زمان برای ورزش کدام است؟ حقیقت این است که در حال حاضر شواهد قابلاعتمادی در اینباره وجود ندارد که نشان دهد ورزش در کدام هنگام روز باعث سوزاندن کالری بیشتری میشود اما زمانی از روز که در آن ورزش میکنید، بر «احساس شما» از ورزشکردن تاثیر خواهدگذاشت. به گفته کارشناسان، باید زمانی از روز را انتخاب کنید که بتوانید مرتب در آن ورزش کنید تا ورزش به عادت روزانهتان تبدیل شود.
اگر وقت برای ورزش کردن ندارید
اگر زمان کافی برای ورزش کردن ندارید، الزاما نباید چند ساعت از روز را در باشگاه بگذرانید. همین که در طول روز، فعالیت بدنی شما به حدی باشد که ضربان قلبتان افزایش یابد و تنفس شما سریعتر شود کافی است. در ادامه چندین راهکار ساده برای افزایش فعالیت بدنی به شما ارائه خواهد شد:
باید از برنامهی ورزشی روتین خود لذت ببرید. پس لیستی از کارهای مورد علاقهی خود را که برای انجام آنها نیاز به فعالیت بدنی دارید، تهیه کنید.
این فعالیتها را میتوانید در قالب دورهمیهای خانوادگی و دوستانه برگزار کنید. مثلا با خانواده یا دوستان خود به پیادهروی بروید و یا اینکه اگر کودک خود را به پارک میبرید به جای نشستن روی نیمکت، در بازیهای او مشارکت کنید.
فعالیت سادهی دیگری که همهی ما روزانه با آن مواجه میشویم، استفاده از پله به جای آسانسور است.
ماشین خود را دورتر از محل کار خود پارک کنید و بقیه مسیر را پیاده بروید.
از ورزشهای دیگری مانند شنا، پیادهروی، اسکی روی آب یا اسکی روی برف که جنبه تفریحی و سرگرمی دارند میتوانید استفاده کنید.
برای سلامت جسم و روان، کافی است این فعالیتها را جزئی از اولویتهای خود در زندگی قرار دهید.
برای تداوم علاقهمندی خود به انجام برنامهی ورزشی، یک سیستم حمایتی و تشویقی ایجاد کنید. مثلا از خانواده و دوستان خود بخواهید اگر به انجام برنامههای روتین خود پایبند بودید برای شما پاداشی در نظر بگیرند.
از ورزش کردن لذت ببرید
برای بسیاری از افراد یک ساعت ورزش در روز بسیار ترسناک است اما ورزش لزوما به معنای یک ساعت فعالیت خسته کننده و فرساینده نیست. فراموش نکنید که هم با انجام فعالیت فیزیکی روزانه (مانند بالارفتن از پله ها و تمیزکردن خانه) و هم با ورزش های سنگین و شدید (مانند شنا و دوچرخه سواری) می توانید کالری بیشتری بسوزانید و از بدنی متناسب برخوردار شوید. مربیان باسابقه عقیده دارند انتخاب یک برنامه ورزشی مناسب مانند پیداکردن یک دوست خوب است؛ اگرچه کار آسانی نیست اما همیشه می توانید رویش حساب باز کنید.
بنابراین اگر از یک برنامه ورزشی خوشتان نمی آید، برنامه های دیگری را نیز امتحان کنید.
نتیجهگیری
بدونِشک همه ما برای رسیدن به کاهش وزن و تناسب اندام به تحرک و انجام تمرینات یک برنامه ورزشی نیازمندیم.
آگاهی از اینکه چه ورزشی برای ما مناسب است و چقدر و چند روز در هفته ورزش کنیم، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا باعث میشود که کنترل تمرینات و در نتیجه تناسب اندام خود را در دست داشته باشیم.
اگر میخواهید از تندرستی، تناسب اندام و عملکرد بهتری برخوردار باشید، همه اینها با تلاش بیشتر و تمرینات سختتر دست یافتنی خواهد بود.
البته این گفتهها به این معنی نیست که شما از تمرینات سبکتر هیچ سودی نمیبرید؛ بلکه ما میگوییم با تمرین جدیتر و شدیدتر در مدت زمان کمتر به سود بیشتری خواهید رسید.
پس بهتر است با توجه به نوع و سبک زندگی خود و مدت زمانیکه در اختیار دارید، بهترین ورزش و برنامه ورزشی را انتخاب کنید.
ورزش و آلودگی هوا
ورزش در محیط بیرون از خانه هنگام آلودگی هوا به سلامت آسیب می زند؛ به خصوص اگر دچار آسم، دیابت، بیماری قلبی یا ریوی باشید.
قرار گرفتن در معرض هوای آلوده حتی بدون ورزش کردن هم برای سلامت زیانبار است اما ترکیب شدن آلودگی هوا و ورزش، سلامت شما را بیشتر به خطر می اندازد زیرا هنگام انجام ورزش های هوازی مجبور می شوید هوای بیشتری به درون ریه هایتان بفرستید و عمیق تر نفس بکشید و به این علت با احتمال بیشتری ممکن است حین ورزش از راه دهان تنفس کنید و در نتیجه از عمل فیلترکننده آلودگی مجاری بینی محروم شوید.
با این حال و با توجه به منافع آشکار ورزش، مگر در مواردی که پزشک توصیه کرده باشد، نباید ورزش را کلا کنار بگذارید و با انجام اقداماتی می توانید خطرهای ناشی از ورزش در هوای آلوده را به حداقل برسانید.
از جمله می توانید به میزان آلودگی هوا که سازمان های مسوول اعلام می کنند، توجه کنید.
زمان ورزش را دقیق تعیین کنید. هنگام آلودگی شدید هوا از انجام ورزش در محیط بیرون خودداری کنید. در اغلب موارد آلودگی هوا در میانه روز یا بعد از ظهر در حداکثر شدت است. ورزش در ساعت های پرترافیک هم شما را در معرض بیشترین میزان آلودگی قرار می دهد.
از مناطق آلوده دوری کنید.
آلودگی هوا در فاصله 15 متری خیابان یا جاده بیشتر است. مناطق مرکزی شهر یا محل های اختصاص داده شده به سیگار کشیدن در بیرون ساختمان ها نیز بالاترین میزان آلودگی را دارند. تا جایی که می توانید از این محل ها دوری کنید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
بتل روپ ساختار بسیار ساده ای داشته و تشکیل شده از یک طناب ضخیم بلند و یک قلاب بوده که در محلی محکم نصب شده و یک سر طناب از درون قلاب عبور داده شده و به دو تکه مساوی تقسیم می شود که امروزه به باشگاه های ورزشی بعنوان یک ورزش جدید و کارامد راه پیدا کرده است ، متراژ طناب مورد استفاده در این ورزش باتوجه به وضعیت مکان و ورزشکاران انتخاب می شود.
همان طور که از نام لاتین آن معلوم است این وسیله ورزشی برای مبارزه در ارتش ها مورد استفاده بوده و در رشته هایی مثل MMA هم کاربرد دارد. بتل روپ یا همان طناب سنگین بدنسازی بسیار مناسب برای تقویت مستقیم عضلات دست ها، بازوها و سرشانه میباشد و بطور عموم برای کل بدن است و همچنین ورزش با طناب بتل روپ سبب کالری سوزی و گردش خون بالا می شود که علاوه بر امادگی جسمانی سبب تناسب اندام و از بین رفتن چربی های اضافی بدن در مدت زمان کوتاه هم می شود همچنین بتل روپ جزء ورزش های کم هزینه، مفید و مؤثر است که در هر دقیقه حدود 11 کالری می سوزاند و در جدول سلامت بالاتر از دویدن قرار دارد.
یکی از موردهای خوب در استفاده از طناب گرفتن پنجه ها میباشد که تلاش در نگه داشتن و تعادل در حرکات طناب است زیرا حرکات طناب تا حدودی نا معلوم بوده و در نگهداری از آن باید سرعت عمل و قدرت داشته باشید و میتوانید در زمان ورزش با این طناب از حرکات نمایشی هم استفاده کنید تا انگیزه شما، هیجان بیننده بالاتر برود و روند تکراری بخود نگیرد.
ویژگیهای طناب بتل روپ
برای انجام تمرین های بتل روپ، طناب ها دارای ضخامت و طول متفاوتی هستند؛ ولی بصورت کلی دو نوع طناب برای این ورزش دردسترس است و وزن آن کاملا بستگی به قطر طناب دارد. یک طناب معمولی حدوداً 15 متر طول و 1?85 سانتیمتر هم قطر دارد. چنین طنابی دارای 13?5 کیلو وزن بوده و برای ورزشکاران و تازه کاران با هر سطح امادگی بدنی مناسب است. مدل دیگر این طناب مدل جنگی آن است که 15 متر طول داشته و 5 سانتیمتر قطر دارد و وزنش به حدود 24 کیلوگرم می رسد. طناب بتل روپ مدل جنگی برای افرادی که بصورت حرفه ای ورزش می کنند مناسب است.
فواید انجام ورزش بتل روپ
بتل روپ یک وسیله تمرینی ساده است که همه میتوانند از آن استفاده کنند. با استفاده از این ورزش شما روی عضله های بازو، بالا تنه، شکم، پشت و گلوت ها کار می کنید. از مهم ترین فواید انجام این ورزش میتوان به موردهای زیر اشاره نمود :
1. کار کردن روی عضلات جدید( روی عضلات قدیمی با شیوه های تازه)
به منظور افزایش تحرک شانه، دامنه حرکت و کار کردن روی عضلات مختلف، میتوانید بتل روپ را موج بزنید، باشدت به هم بزنید یا شلاق بزنید تا در جهت های مختلف حرکت کند.
2. قدرتمند تر شدن
با وجود سنگین بودن، بتل روپ ها سبب تقویت شکم، بازوها، عضلات سه سر و چهار سر ران، شانه ها و گلوت ها می شوند.
3. اموزش عدم تعادل یا تسلط یک طرفه
با استفاده از یک طناب در هر دست، متوجه خواهید گردید چطور هر طرف بدن شما با چالش رو به رو می شود. ممکن است یک طرف قدرتمند تر یا هماهنگ تر از طرف دیگر باشد. استفاده از طناب ها بطور مداوم به شما کمک خواهند کرد هر طرفین بدن خویش را قدرتمند، هماهنگ و متعادل کنید.
4. سرگرم شدن
برای تغییر روزمرگی خویش از بتل روپ استفاده کنید. بتل روپ، هیجان انگیز ، چالش برانگیز و سرگرم کننده است و بیشتر به جای این که یک ورزش باشد، مثل به یک بازی است.
5. کار کردن روی مغز
حرکت موج متناوب که معمولاً با استفاده از طناب های نبرد یا همان بتل روپ انجام می شود، کل مغز شما را به چالش میکشد تا برای این که چنین اتفاقی بیفتد، همه بخش های مغز با یکدیگر کار کنند.
6. تمرین دادن کل بدن
ورزش بتل روپ تنها یک تمرین هوازی با استفاده از بازوها نیست. شما میتوانید بر اساس روش حرکت طناب ها و فاصله ای که تا نقطه لنگر دارید، عضله های مختلف بدن را به چالش بکشید و آنها را درگیر کنید.
آیا ورزش بتل روپ چربی شکم را آب می کند؟
بله ورزش بتل روپ چربی شکم را می سوزاند. بسیاری از افراد بخاطر افزایش فعالیت های قلبی عروقی، این ورزش را انتخاب می کنند. نکته اصلی در مورد سوزاندن چربی و کالری، این نیست که بیشتر از گذشته ورزش کنید.
باید محدوده ضربان قلب را که ناحیه چربی سوزی شما است معلوم کنید( بطور معمول 60 درصد از حداکثر ضربان قلب شما). از این جهت ، هرچند بتل روپ ها برای تمرین های شدتی عالی هستند، ولی حفظ سرعت مناسب برای سوزان چربی بدن مثمر ثمر تر خواهد بود. بتل روپ ها یک مکمل عالی برای تمرین های هوازی هستند که ممکن است در باشگاه انجام دهید. برای سوزاندن چربی شکم، باید سطح متوسط این ورزش را اجرا کنید.
انواع تمرین با بتل روپ
بتل روپ نه تنها قدرت جسمانی شما را افزایش خواهد داد بلکه کمک می کند تا تمرکز شما روی حرکات ورزشی و در کل روی کاری که انجام می دهید هم افزایش پیدا کند. ما در ادامه از فواید بتل روپ خواهیم گفت ولی این جا باید اضافه کنیم که بتل روپ بر خلاف نام دهن پر کنی که دارد، جزء ورزش های کم هزینه است.
حرکت موجی تناوبی
به موقعیت اسکوات قرار بگیرید، دو سر طناب را بدست گرفته، پاهایتان را به اندازه عرض شانه ها باز کنید. حال با تمرکز روی حرکات دست، سعی کنید طناب را به صورت موجی به حرکت در آورید. شاید برای شما بار اول که طناب بدست گرفتید انجام دادن این حرکت دشوار باشد، ولی با ادامه آن خواهید توانست تناوب مناسب را پیدا کنید. با این حرکت، عضلات بازو و سرشانه تقویت خواهد شد.
حرکت کوبیدن با بازو بتل روپ یا Double Arm Slam
این حرکت شباهت زیادی به تمرین قبل دارد، ولی تفاوت اصلی آن در میزان بلند کردن دو طرف طناب به وسیله دست هایتان است. برای انجام این تمرین لازم است که موج هایی با دامنه بلندتر ایجاد کنید به اینصورت که دست هایتان را با دامنه بیشتری بالا بیاورید و شدت بیشتری هم در پایین آوردن آنها به طناب وارد کنید. این حرکت نه تنها عضلات حرکت موجی تناوبی را بلکه عضلات ران را هم درگیر خواهد کرد.
حرکت کوبیدن پرش بتل روپ یا Double Arm Jump
برای انجام این حرکت، کوبیدن با بازو بتل روپ را با این تفاوت تکرار کنید که با هر بار پایین آوردن طناب ها، دست ها به هم نزدیک نگه دارید و ادامه حرکت را با یک پرش کامل کنید. پرش به شما کمک خواهد کرد عضلات بیشتری به مانند عضلات کشاله ران و زانو هم درگیر شوند.
حرکت حلقه با بتل روپ
در این حرکت باید سعی کنید که بتل روپ را با یک تناوب به صورت دایره وار حرکت دهید. توصیه شده است که در این حالت زانوها را قدری خم نگه دارید و پس از مدتی گردش به یک سمت، جهت گردش را تغییر دهید.
دیگر تمرین های بتل روپ
حرکت شمشیری یا Grappler – Hip to Hip
حرکت ماری یا Snakes
حرکت کف زدن یا Claps
حرکت چرخش داخلی و خارجی یا External& Internal Rotation
حرکت موجی بهمراه پرش با شنای سوئدی
حرکت پرش پروانه ای
حرکت مشت رو به بالا
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
معرفی رشته تربیت بدنی
رشته تربیت بدنی در دانشگاه
رشته تربیت بدنی چیست
نوشته شده توسط: الهه ناز
مثلا انجام تمرینات ایروبیک بهشیوهای ملایمتر، ورزشی است که به خانمهای باردار پیشنهاد میشود. ورزشکاران حرفهای نیز در دوران بارداری باید تحتنظر پزشک متخصص زنان و زایمان قرار بگیرند.
اگر خانمی قبل از دوران بارداری ورزش نمیکرده است، میتواند با مشورت با پزشک ورزش کردن را شروع کند، اما نه ورزشهای شدید و جدید. برای مثال، پیاده روی تمرین ورزشی مناسبی است. کالج زنان و زایمان آمریکا به زنان باردار توصیه میکند روزی 30 دقیقه یا بیشتر ورزش کنند. ورزش در دوران بارداری میتواند هر روز یا در بیشتر روزهای هفته انجام شود. ورزش در بارداری تنها درصورتیکه فرد دچار مشکلی پزشکی یا مشکلی از نظر بارداری باشد، توصیه نمیشود.
شنا در دمای آب بین 20 تا 35 درجه ورزشی بسیار مناسب برای زنان باردار است. سبکوزنی در آب باعث کاهش فشار بر روی مفاصل و ستون مهرهها میشود. از سوی دیگر شنا ماهیچهها را تقویت میکند و قدرت بدنی زن را بالا میبرد.
زنان به هنگام بارداری با اضافه وزن روبرو میشوند و هر نوع ورزش و تحرک بدنی برای آنان سخت است، درحالیکه همین حرکات در آب به راحتی انجام میشود. شنا میتواند کمردرد را کاهش دهد یا حتی بهبود بخشد. جالب اینکه هزینهی شنا به دلیل مزایایی که برای زنان باردار دارد از سوی برخی از شرکتهای بیمه درمانی در آلمان پرداخت میشود.
رقص شکم برای زنان باردار بسیار مفید است. پزشکان و ماماها در آلمان رقص شکم را به عنوان حرکات تکمیلی در روند زایمان توصیه میکنند. این رقص ماهیچههای کمر، شکم، رانها و لگن را تقویت میکند. افزون بر این، رقص به همراه موسیقی انرژی مثبت زیادی به زنان میدهد.
ورزش یوگا در بارداری و انجام حرکات مخصوص و مجاز حاملگی، فواید بسیار زیادی برای مادران باردار دارد.
برخی از فایدههای انجام حرکات ورزش یوگا در باردرای به شرح زیر است.
درمان و بهبود مشکلات جسمی
جلوگیری از چاقی در حاملگی
درمان و کاهش لگندرد
افرایش روحیهی مثبت
کاهش استرسهای دوران بارداری
و غیره
برای این نوع از ورزش های بلند کردنی، می توانید از وزنه ای بسیار سبک یا حتی بطری آب استفاده کنید، در مواردی که احساس سرگیجه دارید یا حس خوبی ندارید فورا ورزش را رها کرده و به آرامی بنشینید.
- پای چپتان را در مقابل تان قرار دهید.
- به آرامی زانوهای تان را خم کنید.
- قسمت بالایی بدن تان را به آرامی به طرف زانوی چپ تان پایین بیاورید.
- حالا دست چپ تان را برای تکیه گاه کردن روی زانوی چپ تان قرار دهید.
- بازوی راست تان را پایین نگه دارید.
- حالا به آرامی آن را بالا بیاورید و از نزدیک بودن آرنج راست به بدن تان مطمئن شوید.
- همان طور که بازوی تان را بالا می آورید، کتف تان باید به طرف بالا قرار داشته باشد.
- چندین بار این کار را تکرار کنید.
تمرکز تمرینات مربوط به پیلاتس بر روی تقویت ساختار بدنی و استخوانی افراد است.
به همین دلیل می توان از پیلاتس به شکل امن و مناسب در دوره بارداری استفاده کرد تا مادران بتوانند خود را برای روز زایمان آماده کنند.
علاوه بر این تقویت ساختار و استخوان های بدن می تواند درد کمر را کاهش داده و میزان انعطاف پذیری را بالا ببرد.
همچنین در عین بزرگتر شدن شکم در دوره بارداری، شکل و ساختار بدنی شما حفظ می شود.
هر آنچه که می خواهید از پیلاتس بدانید:
پیشنهاد میکنیم یک کلاس پلاتس مخصوص دوران بارداری را پیدا کرده و یا از مربی مخصوص این رشته بخواهید تمریناتی مناسب و سبک برایتان طراحی کند.
بدین ترتیب آسیبی به خود وارد نخواهید کرد و استرسی به کودک وارد نمی شود.
پیاده روی یکی از ساده ترین راه ها جهت داشتن فعالیت و تحرک در روزهای پر مشغله ما به شمار می رود.
راه رفتن در فضاهای عمومی و پارک ها نیاز به لوازم خاص و یا عضویت در باشگاه و استخری ندارد. تنها به یک جفت کفش راحت نیاز دارید که احتمالا این مورد از قبل تهیه شده است!
نکته مثبت در مورد پیاده روی این است که می توانید آن را متناسب با سطح تناسب اندام و آمادگی بدنی شخصی سازی کنید، همچنین می توانید به راحتی با کاهش و افزایش سرعت خود، میزان شدت آن را تغییر دهید.
سعی کنید لوازم زیادی همراه خود نداشته و لباس های سبک و راحتی بر تن کنید.
همچون هر ورزش و تمرین بدنی دیگری، پیشنهاد می کنیم این فعالیت را نیز کم کم وارد زندگی روزمره خود کنید.
در طول بارداری مشکل سوار شدن دوچرخه نیست بلکه افتادن از آن است. ممکن است در حال دوچرخه سواری در خیابان دچار حادثه شوید بنابراین بهتر است این نوع ورزش را کنار بگذارید. اینجاست که دوچرخه ثابت و کلاس های اسپین در سه ماه ابتدایی بارداری به کمکتان می آیند. به خاطر داشته باشید درگیر جو رقابتی برخی از کلاس های اسپین نشوید. با سرعتی تمرین کنید که مناسبتان باشد. در طول این دوره همیشه سطح دوچرخه ثابت را چک کنید تا مناسبتان باشد. چه مقدار؟ هر هفته 2 تا 3 دوره دوچرخه ثابت یا کلاس اسپین را انجام دهید. مدت زمان می تواند چیزی بین 30 دقیقه تا یک ساعت باشد.
به موازات یک صندلی پشتدار قرار بگیرید. دستتان را روی پشتی صندلی قرار بدهید و پاها را از هم باز کنید. روی انگشتان پا و زانو بهاندازهی زاویه 45 درجه بچرخید و قسمت ناف را به درون و به سمت بالا بکشید.
زانوها را خم کنید و مرکز ثقل بدن را تا جایی که میتوانید بهسمت پایین حرکت بدهید. حواستان باشد که پشتتان خم نشود. سپس پاها را بکشید و به وضعیت اولیهی تمرین بازگردید. این حرکت را چندبار تکرار کنید. این تمرین باعث تقویت عضلات چهار سر ران، عضلات عقب ران، باسن و حفظ تعادل میشود.
اگر هرگز دونده نبوده اید، بهتر است دیگر ورزش های مربوط به این دوره را انجام دهید. دویدن در سه ماه نخست بارداری مشکلی برایتان ایجاد نمی کند اما بعد از این دوره باید کم کم آن را کنار بگذارید. با این حال جای نگرانی نیست به جای دویدن ورزش های سالم بسیاری هست که می توانید انجام دهید. اگر از قبل میدویدید می توانید با رعایت ایمنی در سه ماه ابتدایی برنامه غذایی تان نیز به این ورزش ادامه دهید. بیش از حد به خود فشار نیاورید، سطح انرژی را در نظر بگیرید و همچنین در سطوح صاف بدوید. چه مقدار؟ می تواند در این سه ماه 3 مرتبه در هفته و هر بار به مدت 30 دقیقه بدوید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
فشار با انگشت اشاره
برای اینکار در ابتدا شما باید دو انگشت اشاره تان را با فشاری نچندان زیاد بر روی طرفین بینی قرار دهید. و به بیرون نفس بکشید.
برای رسیدن به بهترین نتیجه دو انگشت اشاره را بر روی لبه های پایینی بینی خویش قرار دهید. نباید با فشار خیلی زیاد نفستان را بیرون کنید.
این تمرین را ده بار تکرار کنید.
تنفس
تنفس نه تنها در ورزش و یوگا بلکه در کوچک کردن بینی هم اهمیت دارد. تنفس عمیق فواید زیادی دارد که یکی از آن ها شکل دادن به بینی است.
راحت بنشینید. یکی از سوراخ های بینی را با یک دست ببندید و از سوراخ دیگر عمل دم را انجام دهید. به مدت 4 ثانیه هوا را نگه دارید.
اکنون سوراخ دیگر را ببندید و هم زمان با باز کردن سوراخ اول عمل بازدم را انجام دهید.
به همین ترتیب ادامه دهید.
می توانید در روز سه ست 10 مرتبه ای این کار را انجام دهید.
تکان دادن بینی
برای کوچک کردن بینی، شیوه های دیگری نیز وجود دارد این کار جهت ساخت عظلات بینی شما موثر خواهد بود. صورت خود را ثابت نگه داشته و بینی خود را بچرخانید. شما میتوانید این تمرین را در هر موقع از روز انجام دهید ولی برای رسیدن به نتیجه بهتر، به طور منظم و مرتب باید این کار را انجام دهید.
کوچک کردن سایز بینی
بالا رفتن سن تغییرات زیادی را بر روی پوست و اندام های بدن ایجاد می کند. تحلیل رفتن استخوان ها و غضروف ها از مواردی هستند که در معرض بالا رفتن سن قرار دارند. این تمرین ساده نه تنها به حفظ شکل بینی و کوچک کردن بینی کمک می کند بلکه می تواند فرآیند تحلیل رفتن غضروف بینی را به تاخیر بیندازد.
برای کوچک کردن بینی با ورزش باید انگشت اشاره خود را بر روی نوک بینی تان قرار دهید. و آن را به آرامی فشار دهید.
حال با استفاده از انگشتان خود بینی را به سمت بالا و پایین حرکت دهید.
شما می توانید این تمرین را هر روز انجام دهید. و یا هر زمانی که توانستید.
ماساژ بینی
درست مانند تنفس این حرکت نیز فواید زیادی دارد که علاوه بر رفع سر درد میتوان به باریک و کوچک کردن بینی اشاره کرد.
تمام قسمت های بینی را ماساژ دهید. از پل بینی آغاز کنید، بعد به طرف نوک بینی و در پایان به طرف گوشه ها بروید.
انگشت های شما باید بصورت دایره ای روی بینی حرکت کنند.
هر روز بینی را به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید. این کار را بصورت مستمر انجام دهید
از بین بردن خط لبخند
با افزایش سن خطوط لبخند عمیق تر شده و روز به روز بدتر می شود. این ورزش ساده به شما در از بین بردن خطوط لبخند کمک خواهد کرد.
تمام کاری که لازم است انجام دهید این است که دهان خود را با هوا پر کنید و بعد آنرا در نزدیکی دهان خویش بچرخانید. در هر منطقه حدود 5 ثانیه آنرا نگه دارید.
زمانی که در تمامی نقاط این عمل را انجام دادید میتوانید هوا را خالی کنید. این تمرین را هرروز انجام دهید.
با انجام این تمرین های ورزشی به راحتی می توانید به فرآیند کوچک کردن بینی استخوانی یا غضروفی بدون عمل دست پیدا کنید. فقط باید صبر و حوصله کافی برای انجام این تمرین های ورزشی را داشته باشید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
از جمله عارضه های استفاده از تردمیل می توانیم به استفاده از تردمیل و بروز عوارض جسمی و نگهداری نامناسب از تردمیل و رعایت نکردن جنبه های ایمنی اشاره کنیم.
تردمیل یکی از تجهیزات ورزشی است که مورد استقبال بسیاری از ورزشکاران قرار می گیرد، ولی استفاده بیش از حد از تردمیل خطراتی دارد که در ادامه به آن اشاره می شود.
اکثریت کاربران تردمیل برای لاغری و تناسب اندام از آن استفاده می کنند، گروهی هستند که خیلی زود می خواهند لاغر شوند و بی مهابا از تردمیل استفاده می کنند و این مسئله باعث می شود تا شخص در معرض اسیب قرار بگیرد.
اصولا” هر حرکت تمرینی که بدون امادگی جسمانی و باشدت زیاد در مدت زمان کم اعمال شود ، باعث بروز اسیب ورزشی می شود. زانو بیش ترین جایی است که هم در معرض اسیب میباشد و هم نقطه ای از بدن، که بیش ترین بار و وزن را تحمل می کند، و هنگامیکه در مدت زمان طولانی، فشار زیادی به آن وارد شود، دچار تغییرات شبیه آرتروز میشود، یعنی غضروف آن سابیده شده و درد و مشکلات دامنه حرکتی مفصل بوجود می آید.
از دیگر مشکلاتی که ممکن است تردمیل برای بدن به وجود آورد ، اسیب عضلات اندام زیرین به خصوص پشت ران، ران و ساق پاست؛ این مسئله هم به علت کار کشیدن بی اندازه از عضلات موقع کار با تردمیل است برای این که موقع کار با تردمیل، مسافت پیموده شده از نظر ظاهری مخفی می ماند به همین علت اندازه شدت ورزش و مسافت پیموده شده، کم تر از حد واقعی تخمین زده می شود. باشدت بیش تر ورزش، شخص بیش تر در معرض اسیب قرار می گیرد.
یکی دیگر از اسیب هایی که ممکن است به وسیله تردمیل به بدن وارد شود، استفاده از آن با شیب میباشد . افرادی که از انواع شیب دار آن به شکل نا مناسبی استفاده می کنند، هم به اسیب مفاصلی مانند مفصل لگن و مچ پا و زانو دچار میشوند و هم به شکل غیر ارادی ...
تردمیل
کسانی که به استفاده از تردمیل عادت ندارند و مبتدی و تازه کارند یا به دلایل مختلف، به انواع سرگیجه و نداشتن اعتدال دچارند، در موقع کار با تردمیل، امکان دارد از روی دستگاه هبوط کنند و دچار عارضه های ثانویه شوند زیرا اشخاص میتوانند تعادل خویش را در موقع پیاده روی حفظ کنند ولی نمی توانند روی تسمه تردمیل که دائم در حال حرکت است، به حفظ تعادل خویش بپردازند و این مسئله خطر بروز اسیب را افزایش می دهد.
کسانی که با تردمیل کار می کنند، به دلیل این که در فضای خارج از خانه و فضای ازاد نیستند، ناخواسته مواظب رطوبت و گرما و میزان عرق کردن خویش نیستند و این مسئله امکان دارد باعث پیدایش شوک گرمایی یا تنزل فشار خون شود و افتادن غیرمنتظره شخص روی دستگاه یا روی زمین باعث پیدایش اسیب وی می شود. دمای اتاق هم باید برای حرکت روی تردمیل مطلوب باشد زیرا درصورتی که فضای اتاق از حیث میزان اکسیژن بی بضاعت باشد، شخص دچار حملات قلبی خواهد گردید و در پایان لباس شخص هم باید لباس مناسبی باشد زیرا در غیراین شمایل تهویه پوستی صواب به کاربستن نمی گیرد.
کاربرد کورکورانه تردمیل خستگی منفی می آورد که یا به دل زدگی و کنارگذاشتن تردمیل ختم می شود( که از اتفاق این اشباع شدن زودهنگام، مسئله شایعی است) یا به یک آسیب بدنی به خصوص در کمر و پاها. اگرجابه جایی قدم روی تردمیل با حرکت تسمه آن ناهماهنگ باشد در زانوی شخص شوک ایجاد می شود.
در طی، زمانی که شیب یا سرعت تردمیل مطلوب نباشد، امکان دارد با فشار بر دستگاه قلبی عروقی، باعث پیدایش عارضه های قلبی مثل اخلال خونرسانی به قلب و چه بسا سکته قلبی شود که این عارضه های، خفیف مشاهده نمی شود. همچنین سرعت زیاد نامطلوب با شرایط امادگی جسمانی شخص استفاده کننده، باعث زمین خوردن و یا بدتر شدن شرایط بیماری قلبی وی می شود.
می توانیددر هر زمانی از روز، چه صبح زود و چه پایان شب ورزش کنید. علت دیگری که به خصوص برای خانمها اهمیت دارد، ایمنی است برای این که با حوادث غیرمترقبه خارج از خانه، روبرو نمی شوند.
مشکل دستگیره ها
یکی از بزرگترین مشکلات استفاده کنندگان تردمیل این است که موقع دویدن یا راه رفتن دستگیره ها را نگه می دارند. گرفتن دستگیره ها مشکلات زیادی را برای ورزشکار ایجاد می کند. برخی از این مشکلات شامل این موارد هستند:
* موجب کاهش شدت ورزش می شود، در نتیجه کالری کمتری سوزانده می شود و منافع ورزش هوازی تقلیل می یابد.
* حالت و وضعیت طبیعی بدن را به هم می ریز د.
* خطر کشیدگی عضلات را افزایش می د هد.
* هم آهنگی و تعادل را کاهش می دهد.
* حس عمقی عصبی را کاهش می د هد. این احساس، توانایی حس موقعیت بدن و تثبیت آن در فضای اطراف است.
چند نکته تردمیلی
شخص باید ابتدا وزن خویش را محاسبه کند تا بر حسب قدرت تردمیل، آنرا خریداری کند، زیرا خیلی از اشخاص، دستگاهی با قدرت موتور پائین انتخاب می کنند که باتوجه به عدم هماهنگ شدن با وزن، این دستگاه ها خیلی زود خراب و فرسوده می شوند. همچنین این دستگاه باید ضربان قلب افرادی را که دچار بیماری های قلبی عروقی هستند، حتماً اندازهگیری کند. همین طور پیش از استفاده از این دستگاه شخص باید ببیند که دچار مشکلات ارتوپدی هست یا نه و به همین منظور شخص باید قبلا ارزیابی های لازم ارتوپدی را از نظر عملکرد عضلات داده باشد تا معلوم شود که با چه سرعتی میتواند از این دستگاه استفاده کند.
همچنین شخص نباید در این مدت زمانی از هیچگونه ماده کافئین دار استفاده کند زیرا این ماده ضربان قلب را بالا می برد. استرس هم حین انجام این ورزش بسیار مضر است. همچنین فراموش نکنید خیلی از افرادی که برای کاهش وزن به دنبال استفاده از این دستگاه میروند ، اشخاص چاق با سن بالا هستند که اغلب دارای مشکلات مفصلی هستند. چنین افرادی هنگامی که هم بدون برنامه از تردمیل استفاده می کنند، عوارض ناشی از آن در آن ها چند برابر می شود.
هنگام کار باید سر صاف و نگاه به جلو باشد. دست ها در وضعیت طبیعی یا مشت کرده در کنار بدن حرکت کنند و زانوها مختصری خمیده باشند. به صرف همین درست نایستادن، شخصی که به نیت سلامتی و ورزش، سراغ تردمیل رفته، ممکن است با زانوی آسیب دیده آنرا ترک کند.
حین دویدن روی این دستگاه زانو باید کاملاً زاویه دار باشد که اما یاد گرفتن آن خیلی سخت است ولی انجام آن حد اقل عوارض را دارد.
استفاده از این ابزار برای کودکان و نوجوانان به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا آن ها مهارت حرکتی ندارند و زود خسته و متوقف میشوند ، در ضمن این اشخاص آستانه حرکت کمی دارند که تردمیل این آستانه را رعایت نمی کند.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
مجموعه: درمان با ورزش
ورزش کمر درد
8 حرکت مفید و "ورزش کمر درد"
کمردرد، یکی از شایع ترین دردها میباشد که اشخاص عموما تجربه می کنند. ازدلایل مهم زمینه ساز کمر درد، ضعف عضلات اطراف ستون فقرات، ضعف عضلات شکم، سفتی و کوتاهی رباط ها و یا کشش بافت نرم است. انجام نرمش هایی برای تقویت عضلات و یا کشش عضلات و لیگامان های کوتاه شده، درصورتی که بدرستی انجام شوند بسیار موثر می باشند.
حتماً پیش از انجام نرمش های کمر درد با پزشک خویش مشورت کنید. همچنین باید به این نکته توجه کنید که انجام تمرین های ورزشی باید در شرایط بدون درد انجام پذیرد. پیش از انجام نرمش های کمر درد اول چند دقیقه راه بروید تا بدنتان گرم شود. درصورتی که حس می کنید انجام هرکدام از نرمش هایی که در زیر توضیح داده میشود برای شما مشکل است میتوانید آن را انجام ندهید و یا باشدت کم تر انجام و کم کم تعداد دفعات تمرین را افزایش دهید.
فراموش نکنید که پیش از این نرمش ها حتماً تعدادی حرکت کششی انجام داده تا به بدن تان آسیبی نرسانید. این نرمش ها را باید بصورت روزانه انجام دهید و هر یک از حرکت های آورده شده را در دو نوبت صبح و شب 11 بار تکرار کنید. در مجموع هر حرکت را روزانه باید 22بار انجام دهید.
1- پایتان را بغل کنید!
تقویت عضلات پشت و کمر
الف) به وضعیت طاقباز خوابیده و زانوها را خم کنید، طوری که کف پاها در کنار هم روی تشک قرار بگیرند. وضعیت این نرمش هم مثل درازونشست است، با این تفاوت که هر دو دست را به پشت یکی از زانو های خویش برده و دور آن قلاب می کنید.
ورزش برای کمر درد
ب) بعد با کمک دست ها پای خویش را بغل کرده و آنرا به طرف شکم تان بکشید. حال پنج ثانیه به همین حالت مانده و پس از پایان انقباض پای خویش را به حالت اولیه برگردانید. این کار را 11 بار تکرار کنید بعد روی پای دیگر هم همین کار را انجام دهید.
2- از زمین کنده شوید
تقویت عضلات کمر و لگن
الف) در حالت طاقباز خوابیده و پاهای خویش را مانند حرکت دراز و نشست روی تشک بگذارید. دست ها باید صاف و کشیده در کنار بدن قرار بگیرند.
ورزش برای گرفتگی کمر
ب) بعد کف پاهای خویش را به تخت فشار داده و باسن تان را از روی تشک بلند کنید. برای پنج ثانیه در این وضعیت بمانید و حرکت را 11 بار پشت هم تکرار کنید. زمانیکه در مرحله دوم این نرمش قرار دارید، نباید به هیچ وجه به کمر خویش قوس دهید! در اصل باید ران ها، باسن و کمر تقریباً در یک راستا قرار بگیرند و با زانوها زاویه ای مثل سرسره ایجاد کنند.
3- حرکت گربهای
تقویت عضلات پشت و کمر
الف) برای انجام این تمرین باید بصورت چهار دست و پا روی تشک قرار بگیرید. این نرمش مثل حرکت نوزادی است که تازه یاد گرفته بدن خود را به کمک دست و پاهایش جابجا کند. دقت کنید در بار نخست به کمرتان قوس نداده و آنرا به موازات تشک، صاف و کشیده نگه دارید.
نرمش برای کمر درد
ب) با انقباض عضلات شکمی، پشت و کمر خویش را مثل کوهان شتر گرد کرده و یک طاقدیس درست کنید. پنج ثانیه در این وضعیت بمانید و بعد به وضعیت نخست برگردید و این حرکت را 11 بار تکرار کنید.
4- پرواز در جا
تقویت عضلات کمر و لگن
ورزش کمر
الف) به وضعیت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید.
ب) دست چپ تان را در راستای گوش خویش صاف و کشیده بالا بیاورید. بعد در جهت مخالف آن، پای راست تان را در هوا معلق نگه داشته و آنرا تا جایی که موازی زمین قرار بگیرد، بالا بیاورید. بعد هم زمان دست چپ خویش را به طرف جلو و پای راست را به عقب بکشید، گویی که دو نفر دست و پای تان را گرفته و در جهت مخالف به طرف خود می کشند! حال پنج ثانیه در این وضعیت بمانید. بعد این حرکت را 11 بار برای هر سمت بدن تکرار کنید.
5- کشش زانو به سینه دوبل
در حالی که بر روی پشت دراز کشیدید، هر دو زانو را به سینه بکشید، و بطور هم زمان سر را به جلو خم می کنید تا کشش راحتی را حس کنید.
6- چرخاندن زانو
در پشت دراز بکشید، زانوهای خویش را خم نموده و با هم نگه دارید. قسمت بالایی تنه خویش را شل نگه دارید. زانوهای خویش را به یک سمت بچرخانید، در حالی که شانه ها در تماس با زمین باقی می مانند. کشش را برای یک نفس عمیق حفظ نمایید و بعد به حالت نخست برگردید. 10 مرتبه برای هر سمت تکرار نمایید.
7- وضعیت نیمه نشسته
به پشت بخوابید. زانو ها را خم نموده و کف پا ها روی زمین باشد. بالا تنه خویش را به جلو خم کنید بطوریکه شانه های شما از زمین بلند شوند. این شرایط را پنج ثانیه حفظ کرده و بعد به آرامی به حالت نخست برگردید.
8- تکیه به دیوار
ایـــــن ورزش، عضلات پشت، تنه و ران را تقویت می کند. در فاصله 20 سانتی متری یک دیوار بایستید. به دیوار تکیه بدهید؛ به طوری که ستون فقرات شما به دیوار بچسبد. زانوهای تان را اندکی خم کنید و قوس کمر را به دیوار بچسبانید. این وضعیت را حدود 6 ثانیه حفظ کنید.
گردآوری: بخش ورزشی بیتوته