نوشته شده توسط: الهه ناز
به گزارش برترین ها، امروزه، اما شرایط به کلی تغییر کرده. همکاری مستمر سازندگان تلفنهای هوشمند با کمپانیهای تولیدکننده سنسور و لنز دوربین باعث شده که کیفیت دوربینهای قرار گرفته در تلفنهای هوشمند به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. در حال حاضر امکانات معرفی شده از سوی تلفنهای در زمینه تصویربرداری دست کمی از دوربینهای حرفهای ندارد و همین موضوع تاثیر منفی را روی این بازار گذاشته که روزی قدرت بسیاری داشت.
در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند به سراغ استفاده از چند لنز و سنسور مختلف رفتهاند تا در تمامی موقعیتهای ممکن، بهترین کیفیت را به کاربر ارائه کنند. در این میان البته کمپانی همچون گوگل تصمیم به اتخاذ چنین رویکردی نگرفته بود و تا پیش از عرضه آخرین پرچمدار خود تنها از یک دوربین استفاده میکرد، مسئلهای که نهایتا تغییر کرد و گوگل هم به استفاده از چند دوربین رضایت داد. با توجه به این موضوع امروز قصد داریم به معرفی تعدادی از تلفنهایی بپردازیم که در زمینه دوربین، بهترین عملکرد ممکن را ارائه میکنند.
Google Pixel 4 XL
متوسط قیمت: 16 میلیون تومان (128 گیگابایت)
گوگل تنها شرکتی بود که گوشیهای هوشمندش را تنها به یک لنز برای دوربین اصلی مجهز میکرد، زیرا مدعی شده بود که با همین یک سنسور هم میتواند تصاویر باکیفیت و عکسهای پرتره خوبی بگیرد. اما با گذر زمان همیشه همه چیز، به خصوص در دنیای تکنولوژی یکسان نمینماند بنابراین کمپانی مالک اندروید امسال تصمیم گرفت پرچمدارانش را با یک لنز بیشتر و با ماژولی دوگانه تولید و روانه بازار کند.
در کنار سنسور اصلی 12.2 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.7 که به سیستم ثابتسازی اپتیکال هم مجهز شده، اینبار شاهد اضافه شدن یک لنز تله فوتو هستیم که اتفاقاً این حسگر هم از فناوری ثابتسازی بهره میبرد و با دریچه دیافراگم f/2.4 خود به محصول گوگل اجازه میدهد تصاویری با قابلیت زوم 2 برابری بگیرد. ضمن اینکه سنسور اصلی به نام Super Res Zoom هم این فرصت را به وجود آورده تا بتوان از زوم 2 برابری استفاده کرد و به خاطر وجود الگوریتمهای HDR+ گوگل در هر دو لنز، کیفیت تصاویر افزایش یابد.
به هر حال، در کنار لنز ثانویه، گوگل چند حالت دیگر را هم به اپلیکیشن دوربین خود آورده که اولین آنها Live HDR+ (HDR پلاس زنده) نام دارد و با استفاده از آن میتوان خروجی نهایی را پیش از فشردن دکمه شاتر مشاهده کرد. تا پیش از این قابلیت و به خصوص در برخی شرایط خاص، در قسمت منظرهیاب تنها میتوانستیم ببینیم چه محتواهایی به ثبت میرسند و پس از لمس دکمه شاتر آن چیزی که گرفته بودیم را میدیدیم، ولی حالا بسیار خوشحالیم که میبینیم گوگل چنین ویژگی را اضافه کرده، زیرا مطمئناً تأثیر بسزایی بر افزایش کیفیت عکسهای گرفته شده خواهد شد.
ویژگی بعدی هم در مورد قابلیت تنظیم دستی سایهها و قسمتهای تاریک میباشد که بیشتر جاهایی به درد میخورد که میخواهیم عکسهای هنرمندانه بگیریم. از آن جایی که گوگل معمولاً اجازه نمیداد تا افراد به صورت دستی گزینههای دوربین را تغییر دهند، مطمئناً باید از فراهم شدن این فرصت استقبال کنیم. این خصوصیت را همچنین میتوان با گزینه Live HDR+ ترکیب کرد تا عکسهایی گرفته شود که قبل از ذخیره شدن آنها، از میزان نورپردازی در صحنه مدنظر آگاه شویم.
iPhone 11 Pro
متوسط قیمت: 20 میلیون تومان (64 گیگابایت)
اپل در نهایت لنز سوم را به دوربین اصلی خودش اضافه کرد. هر سه لنزی که برای دوربین اصلی این گوشی استفاده شده سنسورهای 12 مگاپیکسلی دارند. لنز اصلی که پیکسلهای 1.4 میکرومتری دارد به f/1.8 مجهز شده و به تثبیت کننده اپتیکال تصاویر هم مجهز است در حالی که برایش فوکوس خودکار دوتایی پیکسلها هم استفاده شده. لنز دوم هم سنسور 12 مگاپیکسلی دارد و یک لنز تلفوتو به حساب میآید و قابلیت زوم 2 برابر اپتیکال را برای این گوشی فراهم میکند.
لنز اصلی دوربین سلفی سنسور 12 مگاپیکسلی دارد که به f/2.2 مجهز است. زمانی که گوشی را در حالت عمودی نگه میدارید آیفون شما زاویه دید 30 میلیمتری و سلفی 7 مگاپیکسلی را بازسازی میکند و زمانی که آن را در حالت افقی بگیرید رزولوشن 12 مگاپیکسلی با دیدی کامل استفاده میشود. البته میتوانید بین هر کدام از این حالتها به صورت دستی سوییچ کنید. لنزهای اصلی آیفون به صورت دائم با هم در ارتباط هستند و زمانی که بین آنها جا به جا میشوید نقطه فوکوس به طور خودکار اصلاح میشود و تنظیمات نوردهی هم به همان صورت ذخیره میشود. این حالت هم برای عکاسی و هم برای فیلمبرداری پاسخگو است.
در صفحه ویوفایندر دوربین این گوشی میتوانید تمام زاویهای که تحت پوشش لنزها است را مشاهده کنید و در نتیجه در همان حالت زنده ببینید که چه سوژهای در تصویر شما قرار دارد و چه سوژهای خارج از سوژه است. نایت مود گزینهای است که به دوربین این گوشی هوشمند راه پیدا کرده است. با کمک این تکنولوژی میتوانید عکسهایی روشنتر در نور کم تهیه کنید. آیکون مربوط به این ویژگی بالای صفحه به نمایش در میآید. زمانی که در نور کم عکاسی میکنید کنار این آیکون به شما مدتزمانی که برای عکاسی نایت مود و نوردهی به سوژهها نیاز است را نمایش میدهد که امکان خاموش و روشن کردن یا کم و زیاد کردن زمان به صورت دستی وجود دارد.
Samsung Galaxy S10
متوسط قیمت: 11 میلیون و 200 هزار تومان (128 گیگابایت)
از مهمترین تغییرات اعمال شده در سری S10 گلکسی، اضافه شدن یک دوربین اولتراواید (بسیار عرض UltraWide) به عنوان دوربین سوم، در پشت گوشی است. دوربین اصلی 16 مگاپیکسل رزولوشن دارد و دریچه دیافراگم متغیر به همراه لرزشگیر اپتیکال و فوکوس اتوماتیک در آن به کار رفته است. حالا وظیفه گرفتن عکسهای پرتره در حالت Live Focus هم به این لنز سپرده شده است. دو لنز دیگر 12 مگاپیکسل رزولوشن دارند؛ لنز تله فوتو برای زوم کردن دو برابری و لنز التراواید برای عکس برداری با زاویه دید وسیع. عملکرد این دوربینها در روز و شب بسیار مناسب است و به خوبی میتوانند با iPhone XS و Google Pixel 3 رقابت کنند.
البته یکی از مشکلات جزئی که همیشه در گوشیهای سامسونگ وجود داشته، اشباع بیش از اندازه رنگها، در تصاویر ثبت شده است. ویدیوهای الترا اچدی هم در این گوشی به خوبی ضبط میشوند و جزییات در آنها دقیق به نظر میرسد. همچنان امکان ضبط ویدیوهای صحنه آهسته با نرخ 960 فریم بر ثانیه با رزولوشن اچدی نیز وجود دارد. اصلیترین تفاوت S10 و S10+ در دوربین سلفی آنهاست. در هر دو گوشی یک دوربین 10 مگاپیکسلی به کار رفته است که کیفیت بسیار مناسبی دارد.
اما در مدل پلاس یک دوربین دیگر برای تشخیص عمق به کار رفته است، به همین علت سلفیهای پرتره در این گوشی به نسبت مدل پایینتر خود دقیقتر است و سوژه بهتر از محیط پیرامونش جدا شده. اگر بین S10 و S10+ شک دارید، باید به این نکته توجه کنید که تفاوت ابعاد صفحه نمایش این دو گوشی زیاد نیست و از لحاظ سخت افزاری با هم برابر هستند، اصلیترین تفاوت دوربین جلوی دوم برای کسانی که به ثبت پرترههای سلفی علاقه دارند، دیده میشود. با توجه به این موضوع به نظر میرسد S10 گزینه محبوبتری نسبت به S10+ برای بیشتر کاربران باشد.