نوشته شده توسط: الهه ناز
ماه رمضان یکی از مهمترین ماههای سال برای مسلمانان است. برای ماه رمضان ، اکثریت مسلمانان در ساعات روز روزه می گیرند و نمی توانند تا قبل از غروب آفتاب غذا بخورند و بنوشند.
در ادامه چند نکته را که باید در دوران کرونا به آن توجه کنید را برای شما قرار داده ایم:
فقط یک زمان کم برای تأمین تمام مواد مغذی اصلی مورد نیاز بدن وجود دارد ، بنابراین شما باید روی مصرف غذاهای با کیفیت بالا تمرکز کنید.
در هنگام افطار مقدار زیادی آب بنوشید و مقدار کافی کربوهیدرات نشاسته ای ، سبزیجات ، پروتئین ها و لبنیات با چربی کم بخورید. داشتن این مواد مغذی در وعده های غذایی به هیدراته و سیر نگه داشتن شما برای مدت طولانی تری کمک می کند و حتی می تواند سیستم ایمنی بدن شما را نیز تقویت کند ، این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در طول وعده بین افطار تا سحر، بر خوردن غذاهایی که شاخص گلیسمی کمی دارند ، مانند غذاهای سبوس دار ، میوه و سبزیجات از جمله جو دوسر ، چاودار ، جو ، برنج قهوه ای ، کینوا ، توت ، سیب و پرتقال تمرکز کنید. این غذاها قند خون را افزایش نمی دهند و به شما کمک می کنند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این امر همچنین می تواند به شما در کنترل اشتها و در طی روز کمک کند.
از میوهها و سبزیجات حاوی آب مثل توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خیار، کدو سبز، فلفل دلمهای و گوجه فرنگی را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنید.
برخی از مواردی که باید از آنها اجتناب کنید نمک ، کافئین ، قندها و غذاهای فرآوری شده است.
هنگام تهیه وعده های غذایی برای سحر ، مهم است که مطمئن باشید که از مصرف نمک زیاد خودداری کنید زیرا باعث کم آبی بدن و تشنگی شما در طول روز می شود. همچنین باید از مصرف کافئین خودداری شود. این به این دلیل است که نوشیدنی های کافئین دار اثر ادرارآوری دارند و تولید ادرار در بدن را افزایش می دهند، که همچنین می تواند منجر به کم آبی بدن شود.
همچنین پرهیز از غذاهای فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی ها با قندهای اضافه شده بسیار مهم است. این مواد دارای تراکم مواد مغذی نسبتاً کمی هستند ، شما را سیر نگه نمی دارند و همچنین با افزایش خطر بیماری در ارتباط هستند. علاوه بر این ، پرخوری در این نوع غذاها می تواند به قلب و کلیه آسیب برساند ، سیستم ایمنی را ضعیف کرده و باعث افزایش وزن شود.
می توانید غذاهای سرخ شده ، را با گزینه های سالم تری مانند خرما و میوه ها عوض کنید. به همین ترتیب ، سعی کنید غذاهای شیرین مانند دونات ، بستنی و کیک را با چیزهایی مانند سالاد میوه و ماست عوض کنید.
از مصرف غذاهای سرخ کردنی خودداری کنید و در عوض غذاهای آبپز یا کبابی را امتحان کنید زیرا به طور کلی سالم تر است.
تحرک بدنی دارای فواید قابل توجهی برای سلامتی است ، به همین دلیل مهم است که به طور منظم در طول ماه رمضان ورزش کنید. با این حال ، توجه به این نکته مهم است که میزان انرژی و صبر شما در روزه داری در مقایسه با روزهایی که روزه نیستید یا در قرنطینه نیستید ( بخصوص در قرنطینه ) یکسان نخواهد بود. به همین ترتیب ، از تمرینات با شدت بالا مانند دو سرعت یا بلند کردن وزنه های سنگین در طول روز خودداری کنید اما ممکن است بتوانید این کار را عصر بعد از افطار انجام دهید.
در عوض ، تمرینات سبک به مدت 15-30 دقیقه مانند پیاده روی ، آهسته دویدن ، پیلاتس ، یوگا یا کشش را انجام دهید. یک پیاده روی سریع در اطراف پارک یا باغ ، یا یک چرخه کوتاه یا دویدن آرام انجام دهید. پیاده روی آسانترین شکل ورزش است.
در صورت تمایل بسته به احساسی که در روز دارید می توانید به تدریج مقدار و شدت تمرینی را که انجام می دهید افزایش دهید.
تمرینات پیاده روی برای سلامت قلب ، استخوان و عضلات بسیار مناسب است - و تقریباً همه می توانند این کار را انجام دهند.
دانش آموزان و افرادی که مشغول کار هستند ممکن است برای داشتن انرژی بیشتر در طول روز به کمک احتیاج داشته باشند. به همین ترتیب ، برنامه ریزی وعده های غذایی مهم است. وعده سحری را بخاطر اینکه بیشتر بخوابید فراموش نکنید. آنچه می خورید در سطح انرژی شما در روز بعد تأثیر دارد بنابراین بر خوردن غذاهای با کیفیت و مواد مغذی بالا تمرکز کنید.
برخی از افراد برای وعده سحری در ماه رمضان از کربوهیدراتهای ساده استفاده می کنند، اما کربوهیدرات ساده نمی تواند انرژی بدن را برای طولانی مدت تأمین کند. روزهداران در این ایام باید از تمام گروههای غذایی، یعنی نان و غلات، میوهها ،سبزیها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات و حبوبات و مغزها استفاده کنند.
مصرف سه وعده غذایی سحری، افطاری و شام برای روزهداران ضروری می باشد و در این وعده های غذایی باید از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
مصرف بیشتر از 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند و همچنین به پیشگیری و کنترل بیماری کرونا کمک می کند.
با توجه به اینکه روند سیر بیماری کرونا مشخص نیست، تمام مبتلایان چه در مرحله خفیف و چه در مرحله شدید باید از گرفتن روزه خودداری کنند، زیرا احتمال اینکه فردی که امروز حالش خوب است، فردا شدت بیماریش زیاد شود.
همچنین مبتلایان کرونا برای بهبود بیماری باید مایعات زیادی مصرف کنند و به همین علت باید تا بهبودی کامل از گرفتن روزه خودداری کنند.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته