نوشته شده توسط: الهه ناز
در جامعه کنونی ازدواج ها دیگر شکل سنتی قبل را ندارند و دختر و پسر پیش از این که والدین را در جریان ارتباطشان با یکدیگر قرار دهند، به منظور آشنایی بیشتر برای ازدواج با هم اشنا میشوند و دیگر مانند قدیم ها پسرها درهنگام گفتن این که از یکی خوششان آمده به پدر یا مادرشان تغییر رنگ نمی دهند و دخترها هم راحت تر به مادرشان می گویند که خواستگار دارند.
با این همه تغییر در سبک زندگی، با وجود این موضوع ها ولی هنوز خانواده ها بطور کامل امادگی پذیرفتن این مسئله را ندارند که از رسم و رسوم سنتی ازدواج فاصله بگیرند و فرزندشان همسر آینده اش را انتخاب و به آن ها معرفی کند و هنوز در بین گذاشتن مسأله با خانواده ها مهم و حتی گاهی دشوار است.
زمانیکه شما عاشق شخصی می شوید و آن قدر این مسئله برایتان مهم است که میخواهید آنرا با خانواده مطرح کنید احتمالا قصد و نیت ازدواج در کار است. ولی همان طور که می دانید یکی از اصلی ترین فاکتورها برای ازدواج داشتن سن مناسب است، برای این که تا حدی میزان موفقیت آمیز بودن یک رابطه را به ما نشان می دهد؛ به عنوان مثال دختری که در سن 16 سالگی عاشق می شود و تصمیم به ازدواج می گیرد احتمالا نسبت به دختری که در 25 سالگی چنین تصمیمی را گرفته شانس کمتری برای موفقیت در ازدواج دارد.
دلیل این مسئله هم این است که ما سن را بعنوان عامل بیانگر پختگی عقلانی و هیجانی در نظر می گیریم. هرچند که قطعاً استثنائاتی هم وجود دارد. پس اگر شما در سن پایینی عاشق شده اید و میخواهید این مسئله را با خانواده مطرح کنید شاید با مقاومت خانواده رو به رو شوید.
در این بخش شما باید تمام موردهای فردی و خانوادگی که در دوام یک رابطه نقش دارند را بررسی کنید. ویژگی های فردی عبارت اند از اینکه آیا شخص مورد نظر شما از لحاظ اخلاقی تمام معیارها و ملاک های شما را داراست؟ یا اینکه صرف چون عاشق او شده اید می خواهید از نقاط ضعف او و خواسته های خودتان چشم پوشی کنید؟
حتما در این مورد با چشمان باز تصمیم بگیرید چرا که وقتی بخواهید درباره او با خانواده صحبت کنید باید با ارائه علل قابل قبول و منطقی توضیح دهید که به چه دلیل این فرد میتواند شما را خوشبخت کند. در مورد خانواده و رابطه او با خانواده اش هم اطلاعاتی به دست آورید و ببینید که آیا جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن ها با خانواده شما تناسب دارد؟ هرگونه بالا بودن یا پائین بودن فاصله طبقاتی میتواند بعنوان عامل تاثیر گذار در نظر خانواده تان باشد.
جوانان پیش از انتقال موضوع ازدواج با خانواده ها، باید چند نکته را درنظر بگیرند تا بتوانند به سوالات و نگرانی های آن جواب دهند.
- پیش از هر چیز باید آشنایی کافی از شخص موردنظرشان داشته باشند. این آشنایی هم باید براساس منطق و اطلاعات علمی درست باشد.
- از نظر ظاهری با هم تناسب داشته باشند و از نظر تحصیلی فاصله زیادی با هم نداشته باشند.
- پسر، خدمت سربازی را انجام داده است یا نه؟
- هر دو نفر به بلوغ و استقلال اقتصادی رسیده اند یا نه؟
- همدیگر را از نظر ویژگی های شناختی و خلقی بررسی کرده با شند؛ یعنی این که طرف مقابل عصبی است یا نه؟ و خیلی موردهای دیگر.
- بخاطر جبران ناکامی های گذشته دست به این ازدواج نزنند.
- مسایل مذهبی و دینی را در نظر بگیرند؛ به عنوان مثال چنانچه پسر معتقد به حجاب کامل چادر باشد و دختر این مسئله را رعایت نکند، در آینده مشکل برای شان پیش می آید. این موضوع معمولا یکی از دلایل مخالفت خانواده پسر با ازدواج می باشد که رایج هم می باشد.
مسئله را بین خودتان تمام شده فرض نکنید. زیرا اگر با مخالفت خانواده روبرو شوید از شخص مقابل دفاع می کنید و این مسئله مقاومت خانواده را در پی دارد؛ پس بهتر است یک راه برگشت برای خودتان باز بگذارید.
ابتدا برای در بین گذاشتن مسئله خواستگاری با خانواده تان رگ خواب آن ها را پیدا کنید و بدانید نبض خانواده دست کیست و لازم نیست ابتدا به سراغ مهره های اصلی منزل بروید بلکه میتوانید به سراغ یک واسطه بروید که مادر ها میتوانند بهترین واسطه بین شما و پدر باشند.
اگرشناختی از مادرتان دارید و می دانید مورد مناسبی در این زمینه نیست، به سراغ خواهر برادرهای بزرگتر بروید تا آن ها واسطه شوند و صحبت های شما را به گوش خانواده برسانند. این شیوه مطمئن تر است و شما را از مشکلات احتمالی مصون می دارد.
در خانواده های ایرانی ازدواج نباید بدون خشنودی خانواده انجام شود و حداقل باید یک رضایت نسبی وجود داشته باشد. دختر یا پسری که بدون رضایت والدین همسر وارد خانواده ای میشوند ، متأسفانه از نظر آن خانواده مطرود هستند.
عروس ها زیر نگاه تند و تیز مادر شوهر و خواهر شوهر قرار دارند و امکان دارد نگاه تحقیر آمیزی به داماد شود بنابراین چنانچه بخواهید بدون نظر والدین ازدواج کنید مشکلاتی برای شما ایجاد می شود.
چنانچه مخالفت خانواده ها بخاطر اختلاف اعتقادات مذهبی، اختلاف مالی زیاد، فاصله سنی بسیار زیاد یا موجه نبودن شخصیت فرد موردنظر بود در حالیکه شما معتقدید میتوانید با قدرت عشق و صبر وی را عوض کنید بهتر است به توصیه والدینتان گوش دهید و بی گدار به آب نزنید و در انتخابتان توجه بیشتری داشته باشید.
دو نکته ای که در بالا مطرح گردید، مواردی هستند که پیش از ورود به بخش بعد باید آنها را بررسی کنید. برای این که این دو نکته احتمالا ریشه موافقت یا مخالفت خانواده شما خواهند بود.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته