نوشته شده توسط: الهه ناز
98? کامل از پتاسیم بدن شما در سلول های شما یافت می شود و دلیل خوبی هم دارد!
پتاسیم یک الکترولیت است، به این معنی که به انتقال سیگنال های الکتریکی به سلول های بدن شما کمک می کند. بدن شما از این الکتریسیته برای حفظ تعادل مایعات، انتقال سیگنال های عصبی و انقباض سلول های عضلانی، به ویژه سلول های ماهیچه قلب استفاده می کند.
پتاسیم به ضربان قلب شما کمک می کند تا منظم بماند، کلیه ها به درستی کار کنند و از افزایش بیش از حد سدیم جلوگیری کند. کمبود پتاسیم بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید. مطالعات نشان می دهد که از هر 10 آمریکایی 9 نفر - یعنی بیش از 290 میلیون نفر - فقط نیمی از 4.7 گرم از این ماده معدنی ضروری را در روز دریافت می کنند.
محدوده طبیعی پتاسیم خون بین 3.5 تا 5.5 میلی مول در لیتر است. در زیر این سطح، هیپوکالمی رخ می دهد. سطوح بسیار پایین پتاسیم در بدن (کمتر از 2.5 میلی مول در لیتر) می تواند منجر به نامنظم شدن ریتم قلب و شروع ایست قلبی شود که می تواند کشنده باشد.
بنابراین، چه چیزی باعث کمبود پتاسیم می شود و چه علائمی به شما در مورد کمبود پتاسیم هشدار می دهد؟ چگونه می توانید پتاسیم خود را بازیابی کنید؟ این دقیقاً همان چیزی است که در ادامه این مطلب در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
ابتدا، بیایید ببینیم که چه چیزی باعث هیپوکالمی می شود.
• کمبود پتاسیم به ندرت ناشی از مصرف کم میوه و سبزیجات به تنهایی است.
• شایع ترین علت کاهش پتاسیم، از دست دادن بیش از حد از طریق ادرار است. این در افرادی اتفاق می افتد که داروهای تجویزی به نام دیورتیک ها یا قرص های آب مصرف می کنند که باعث دفع بیشتر ادرار می شوند. این داروها اغلب برای فشار خون بالا یا بیماری قلبی تجویز می شوند.
• دلیل دیگر از دست دادن بیش از حد پتاسیم در دستگاه گوارش شما است. این ممکن است به دلیل استفراغ مکرر، اسهال یا استفاده از ملین باشد.
سایر شرایط فیزیکی که به از دست دادن پتاسیم کمک می کند عبارتند از:
- اختلالات خوردن مانند بولیمیا
- تعریق بیش از حد
- بیماری مزمن کلیوی
- سایر داروها مانند انسولین و آنتی بیوتیک ها
- مصرف بیش از حد الکل
سطوح پایین منیزیم، منیزیم به طور فعال پتاسیم را به سلول های شما منتقل می کند. بنابراین وقتی سطح منیزیم شما کاهش می یابد، سطح پتاسیم شما نیز کاهش می یابد.
اغلب، علائم کمبود پتاسیم به راحتی نادیده گرفته می شوند، تا زمانی که جدی شوند.
فشار خون بالا می تواند ناشی از اضافه وزن، ژنتیک یا مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده حاوی سدیم باشد. حفظ فشار خون سالم به تعادل کامل الکترولیت ها نیاز دارد.
پتاسیم و سدیم الکترولیت هایی هستند که در بدن برعکس عمل می کنند. وقتی غذاهای غنی از پتاسیم می خورید، کلیه ها از طریق ادرار از شر سدیم اضافی خلاص می شوند.
اگر سلولهای شما پتاسیم کافی نداشته باشند، کلیهها سدیم را دوباره به رگهای خونی جذب میکنند و بدن شما آب بیشتری را نگه میدارد. آب اضافی در خون شما به این معنی است که فشار اضافی روی دیواره رگ های خونی شما وارد می شود و این باعث افزایش فشار خون شما می شود. پتاسیم به گشاد شدن رگ های خونی و کاهش فشار خون کمک می کند.
برای اکثر مردم، تپش قلب یا ناپدید شدن ضربان قلب در مواقعی موضوع مهمی نیست. اما اگر سطح پتاسیم پایینی دارید، این می تواند باعث آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم شود، به خصوص برای افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند. این به این دلیل است که سطوح پایین پتاسیم باعث تغییر جریان پتاسیم در داخل و خارج سلول های قلب می شود.
در نتیجه سیگنال های الکتریکی که ضربان قلب شما را کنترل می کنند به درستی کار نمی کنند و قلب شما خیلی سریع، خیلی کند یا نامنظم می زند. اگر متوجه تغییراتی در ضربان قلب خود شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.
اگر اغلب گرفتگی های دردناک در پاهای خود را تجربه می کنید، کمبود پتاسیم می تواند مقصر باشد. این به این دلیل است که شما پس از یک تمرین شدید، الکترولیت ها، از جمله پتاسیم را از دست می دهید. پتاسیم برای ماهیچه ها مهم است زیرا به انتقال سیگنال های مغز کمک می کند تا آنها را منقبض کند.
همچنین با ترک سلول های عضلانی به پایان دادن به این انقباضات کمک می کند. هنگامی که سطح پتاسیم خون پایین است، مغز شما نمی تواند این سیگنال ها را به طور موثر ارسال کند. این می تواند برای ورزشکاران مشکل ساز باشد زیرا می تواند منجر به کاهش جریان خون و مشکلاتی در انقباض عضلات شود.
در هیپوکالمی خفیف یا متوسط ??بعید به نظر می رسد که گرفتگی عضلانی ایجاد شود، اما اگر سطح پتاسیم به کمتر از 2.5 میلی مول در لیتر برسد، ممکن است رخ دهد. در موارد نادر، هیپوکالمی شدید نیز می تواند باعث رابدومیولیز شود که در آن بافت عضلانی به سرعت تجزیه می شود و اغلب منجر به آسیب کلیه می شود. بنابراین مصرف الکترولیت ها قبل، حین و بعد از ورزش شدید توصیه می شود.
کمبود پتاسیم به دو دلیل می تواند منجر به ضعف و خستگی شود. اولاً، پتاسیم به تنظیم انقباضات عضلانی کمک می کند. وقتی سطح پتاسیم خون پایین است، ماهیچه های شما انقباضات ضعیف تری ایجاد می کنند.
دوم، پتاسیم پایین همچنین باعث می شود بدن شما انسولین کمتری ترشح کند. این منجر به افزایش سطح قند خون می شود، به این معنی که قند کمتری توسط سلول های شما به انرژی تبدیل می شود.
عوامل زیادی می توانند باعث ایجاد احساس ضعف در شما شوند، که مشخص کردن کمبود پتاسیم به عنوان علت را دشوار می کند. با این حال، اگر بعد از ورزش و خواب کافی احساس خستگی می کنید، سطح پایین پتاسیم ممکن است دلیل آن باشد.
سطح پایین پتاسیم می تواند باعث یبوست شود. پتاسیم به انتقال سیگنالها از مغز به ماهیچههای دستگاه گوارش کمک میکند تا آنها بتوانند غذا را منقبض کرده و به حرکت درآورند. اگر سطح پتاسیم خیلی پایین بیاید، ممکن است از حرکت باز بماند و این می تواند باعث تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، نفخ و درد شکم شود.
سطوح پایین پتاسیم ممکن است از تمرکز کلیه ها در ادرار و متعادل نگه داشتن سطح الکترولیت جلوگیری کند. این می تواند منجر به ادرار بیش از حد (پلی یوری) و تشنگی بیش از حد (پلی دیپسی) شود. ادرار بیش از حد ممکن است منجر به کاهش سطح پتاسیم شود. اگر تکرر ادرار شما به طور ناگهانی تغییر کرد، به پزشک مراجعه کنید.
سطح پایین پتاسیم می تواند مشکلات عصبی را ضعیف کرده و به گزگز و بی حسی در دست ها، بازوها، پاها و پاها تبدیل کند. این وضعیت پارستزی نامیده می شود.
وقتی که در وضعیت ناراحت کننده ای می نشینید، ممکن است باعث گزگز و بی حسی شود و جای نگرانی نیست. با این حال، زمانی که این علائم ادامه پیدا می کند، آن وقت است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
اگر سطح پتاسیم خون شما به شدت پایین باشد، می تواند با محدود کردن انبساط و انقباض ریه ها باعث تنگی نفس شود. این به این دلیل است که پتاسیم برای ارسال سیگنالهای مناسب به ریهها حیاتی است تا بدانند چه زمانی منقبض و منبسط شوند.
یک مطالعه نشان داد، افرادی که سطح پتاسیم خونشان پایین است یا سطح پتاسیم خون بالا (هیپرکالمی) در مقایسه با افرادی که سطح پتاسیم سالمی داشتند، در معرض خطر بسیار بیشتری برای نارسایی تنفسی و نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی در بیمارستان قرار داشتند.
همانطور که قبلا ذکر شد، سطوح پایین پتاسیم می تواند به دلیل سیگنال های الکتریکی معیوب در حفره های پایین قلب باعث ضربان قلب نامنظم شود. در نتیجه قلب نمی تواند خون کافی را به بقیه بدن پمپاژ کند. خون کمتر به معنای اکسیژن کمتری است که ممکن است باعث تنگی نفس شود.
هنگامی که سطح پتاسیم پایین است، نورون های مغز شما نمی توانند سیگنال های الکتریکی را به سرعت ارسال کنند. این باعث سردرگمی، فراموشی و مشکل در تمرکز می شود. کمبود پتاسیم می تواند گردش خون را کاهش دهد و تولید هورمون را مختل کند. این شامل هورمون تنظیم کننده خلق و خو، سروتونین است.
کمبود پتاسیم ممکن است از طریق تغییرات شدید در خلق و خو و رفتار، مانند افزایش افسردگی، اضطراب یا تحریک پذیری ظاهر شود. یک مطالعه نشان داد افرادی که رژیم غذایی کم سدیم و پرپتاسیم مصرف می کنند، از استرس و افسردگی کمتری برخوردار بوده و در عین حال انرژی بیشتری نیز دارند.
تخمین زده می شود که بیش از 1 نفر از هر 10 نفر در زندگی خود سنگ کلیه داشته باشند. اگر دچار سنگ کلیه می شوید، ممکن است نشانه ای از کمبود پتاسیم باشد.
در یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند در سال 1993، مردانی که کمتر از 2.9 گرم پتاسیم در روز مصرف می کردند، دو برابر بیشتر از افرادی که روزانه بیش از 4 گرم پتاسیم دریافت می کردند، در معرض ابتلا به سنگ کلیه بودند.
سنگهای کلیه تودههای سختی از مواد معدنی و سایر مواد هستند که در داخل کلیههای شما کریستالها را تشکیل میدهند. این سنگ های کوچک معمولاً از کلسیم و اگزالات تشکیل شده اند. هنگامی که این سنگ ها در مجاری ادراری قرار می گیرند و جریان ادرار را مسدود می کنند، می توانند باعث درد طاقت فرسا شوند.
پتاسیم به کلیه ها کمک می کند تا کلسیم اضافی را از طریق ادرار دفع کنند. اگر پتاسیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، این می تواند باعث تشکیل توده ها شود.
بهترین راه برای تامین پتاسیم اضافه کردن میوه و سبزیجات به هر وعده غذایی است.این شامل موز نیز می شود، اما بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پتاسیم هستند. شما می توانید آن را در غذاهای کامل مانند سبزیجات برگ دار، گوجه فرنگی، خیار، کدو سبز، بادمجان، آووکادو، کدو تنبل، سیب زمینی، هویج، کشمش، لوبیا، محصولات لبنی مانند شیر و ماست، گوشت، مرغ، ماهی و آجیل پیدا کنید.
در صورت داشتن شرایط پزشکی یا مصرف داروهای خاص، پزشک ممکن است مکمل ها را تجویز کند. اگر مورد شما شدیدتر باشد، پزشک ممکن است به شما پتاسیم داخل وریدی بدهد. اگر تصمیم به مصرف مکمل پتاسیم به تنهایی دارید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
دو کس رنج بیهوده بردند و سعی بیفایده کردند: یکی آن که اندوخت و نخورد، و دیگر آن که آموخت و نکرد.
علم، چندان که بیشتر خوانی
چون عمل در تو نیست، نادانی
نه محقّق بوَد، نه دانشمند
چارپایی، بر او کتابی چند
آن تهی مغز را چه علم و چه خبر
که بر او هیزم است یا دفتر؟
دو دسته از افراد هستند که بی فایده سعی و تلاش میکنند. یک دسته آنهایی که همیشه در حال جمع آوری مال و ثروت هستند اما از آن استفادهای نمیکنند و لذتی نمیبرند و دسته دیگر افرادی هستند که علم و دانش را کسب می کنند، ولی به آن عمل نمیکنند.
هر چه قدر علم کسب کنی اما به آن عمل نکنی، نادان هستی. مثل اینکه بر پشت چهارپایی باری از کتاب باشد، آن حیوان نه پژوهشگر و نه دانشمند میشود. چون که آن حیوان چهارپا اطلاعی ندارد که چیزی که بر پشت اوست هیزم است یا دفتر و کتاب.
همان طور که از این حکایت بر میآید، به نظر سعدی دانشمند حقیقی فردی است که به آموخته های خود عمل کند؛ چون که هیچ حیوانی با بار کتاب، دانشمند نمیشود.
سعدی همیشه بر علم اندوختن و هنر آموختن تاکید دارد. حکایت زیر نیز در مورد اهمیت هنرآموزی یا همان دانش آموختن است:
حکیمی پسران را پند همیداد که جانان پدر هنر آموزید که ملک و دولت دنیا اعتماد را نشاید و سیم و زر در سفر بر محل خطرست یا دزد به یک بار ببرد یا خواجه به تفاریق بخورد اما هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده و گر هنرمند از دولت بیفتد غم نباشد که هنر در نفس خود دولتست هر کجا که رود قدر بیند و در صدر نشیند و بی هنر لقمه چیند و سختی بیند.
وقتی افتاد فتنهای در شام/ هر کس از گوشهای فرا رفتند
روستا زادگان دانشمند/ به وزیرى پادشاه رفتند
پسران وزیر ناقص عقل/ به گدایی به روستا رفتند
در کشور مصر دو شاهزاده زندگی میکردند. یکی از آنها به دنبال تحصیل علم و دانش رفت و شاهزاده دیگر مال و ثروت جمع کرد. در نهایت یکی از آنها بزرگترین دانشمند زمان خودش و دومی ثروتمندترین آدم در مصر شد.
برادر ثروتمند به برادر دانشمند گفت: من پادشاه شدم، اما تو هنوز فقیر هستی.
برادر دانشمند گفت: من باید خدا را شکر کنم؛ زیرا علم به دست آوردم و علم از پیامبران به جا مانده است. اما تو ثروت و پادشاهی پیدا کردی که میراث انسانهای بد مثل فرعون و هامان است.
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
لبنیات مورد نیاز در سنین مختلف
لبنیات از جمله مواد غذایی ست که با فواید آنها برای سلامت بدن آشنایی کافی دارید. نیاز به طولانی کردن سخن نیست و همه میدانید که مصرف مواد غذایی لبنی چقدر بر روی استحکام استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان تاثیر دارد. متخصصان تغذیه هم همیشه تاکید دارند همه سنین از کودکان گرفته تا افراد سالمند باید روزانه به مقدار مشخصی لبنیات مصرف کنند. البته نوع لبنیاتی که باید مصرف شود، در سنین مختلف متفاوت است. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر صحبت کنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم که منظور ما از کودکان افراد 4 تا 18 ساله است که هر روز باید یکی از محصولات لبنی را مصرف کنند. متاسفانه بسیاری از خانوادههای ایرانی تصور میکنند که مصرف زیاد پنیر سفید در کودکان باعث خنگ شدن آنها میشود. اما تحقیقات زیادی انجام شده است که نشان میدهد این ماده لبنی به دلیل داشتن مقدار زیادی پروتئین و کلسیم میتواند تاثیر مثبتی در رشد عضلات و استخوانهای کودکان داشته باشند.
همچنین این مواد غذایی حاوی مقدار زیادی ویتامین D نیز هستند که مصرف روزانه آنها به جلوگیری از نرمی استخوان کمک زیادی میکند. همچنین در جذب کلسیم مورد نیاز بدن نیز تاثیر زیادی دارد. کودکان و نوجوانانی که اهل ورزش هستند، بیش از سایر کودکان به این غذاها نیاز دارند.
از جمله لبنیاتی که کودکان باید مصرف کنند میتوان به شیر، ماست و پنیر سرشار از کلسیم اشاره کنیم. به طوری که هر دختر و پسر 4 تا 8 سال روزانه به 2.5 فنجان لبنیات نیاز دارد. نیاز کودکان 9 تا 18 ساله به این غذاها به 3 فنجان در طی روز افزایش پیدا میکند.
لبنیات مناسب برای کودکان
لبنیاتی که کودکان باید مصرف کنند، از نوع بدون چربی یا کم چرب است. متخصصان تغذیه و دستورالعملهای رژیم غذایی، برای این گروه سنی لبنیات بدون چربی یا 1 درصد و شیر بیش از 2 درصد چربی و پنیر معمولی را توصیه میکنند. زیرا هر دو نوع لبنیات پرچرب و کم چرب، مواد مغذی یکسانی را برای بدن فراهم میکنند.
همچنین این دستورالعمل میگوید کودکان باید شیر و ماست را بیشتر از پنیر مصرف کنند. زیرا حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده، سدیم کمتر، مقدار زیادی پتاسیم به همراه ویتامینهای D و A هستند.
اگر کودکان به لاکتوز آلرژی نداشته باشند، مصرف پنیر، ماست و شیر بدون لاکتوز توصیه میشود. این محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی کلسیم، انواع ویتامین و مواد معدنی هستند.
زنان و مردانی که بین سنین 18 تا 65 سال قرار میگیرند، توانایی بیشتری برای جذب انواع محصولات لبنی را دارند. باید حال نکات زیادی هم در رابطه با مصرف لبنیات در این گروه سنی وجود دارد. همه این افراد از نظر شرایط جسمی در یک سطح قرار ندارند و نمیتوان نسخه یکسانی را برای آنها در نظر گرفت.
به طور کلی طبق توصیه متخصصان تغذیه هیچ یک از افرادی که در این گروه سنی هستند، نباید مصرف لبنیات را ترک کنند. مگر اینکه:
- در زنانی که هورمون استروژن بالا باشد، مصرف زیاد لبنیات هم به آن دامن میزند. زیرا منبع اصلی غذاهای استروژن شناخته شده است و میتواند برای این گروه از بانوان دردسرساز شود. در این صورت باید مصرف شیر و پنیر را محدود کنند. زنانی که از مشکل درد قاعدگی، خونریزی شدید قاعدگی، اسمیرهای غیر طبیعی، سلولیت، فیبروم و اندومتریوز یا سرطان سینه رنج میبرند، باید مصرف لبنیات را محدود کنند.
- در افرادی که دچار سنگ کلیه از نوع کلسیمی هستند، مصرف زیاد لبنیات به این بیماری دامن میزند. اگر کلیه، سابقه سنگ سازی دارد و سنگ نیز از جنس کلسیم است، باید مصرف این مواد غذایی را محدود کنید. کشک و دوغ از جمله محصولات لبنی حاوی کلسیم است.
ماست از جمله لبنیاتی ست که یک باکتری مفید به نام «پری بیوتیک» را در بدن میسازد. این باکتری نوعی فیبر است که بدن قادر به هضم آن نیست اما در بهبود عملکرد سیستم گوارش تاثیر زیادی دارد. تمامی افراد به این باکتری نیاز دارند که با مصرف لبنیاتی همچون ماست میتوان آن را تأمین کرد.
پنیر از دیگر لبنیاتی که این گروه سنی باید آن را مصرف کند. مقدار زیادی پروتئین و کلسیم موجود در این غذا به تأمین انرژی بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند. البته با افزایش سن و خطر ابتلا به بیماریهایی مثل پرفشاری خون، مصرف زیاد پنیر ممکن است به این بیماری دامن بزند.
برای تأمین کلسیم در سنین بین 18 تا 65 سال مصرف کشک و دوغ بدون نمک است. همچنین مصرف آب پنیر و آب ماست که فاقد چربی است، به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن کمک زیادی میکند. شیر و ماست سالمترین نوع لبنیات برای این گروه سنی است که باید روزانه به مقدار مشخصی مصرف شود.
معرفی لبنیات مورد نیاز در سنین مختلف
در بدنسازها سوخت و ساز بدن بالاست و عضلهسازی هم با مصرف پروتئین انجام میشود. این افراد برای تأمین پروتئین بدن میتوانند لبنیات از نوع کم چرب مصرف کنند. زیرا هر چقدر چربی لبنیات کمتر باشد، قدرت جذب پروتئین آن برای بدن راحتتر میشود. همانطور که گفتیم آب پنیر و آب ماست از جمله محصولات لبنی هستند که به این گروه توصیه میشود.
افراد مسن نسبت به جوانان، کودکان و ورزشکاراها شرایط سختتری دارند. بدن آنها ضعیفتر است و قادر به هضم چربی نیست. بنابراین اولین توصیه ما برای این گروه سنی، مصرف لبنیات کم چرب یا فاقد چربی است. آنچه بدن سالمندان نیاز دارد، ویتامین D، کلسیم و برخی مواد مغذی ست که برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان به آن نیاز دارند.
شیر از جمله محصولات لبنی مغذی با ویتامین B12، فسفر، پروتئین و کلسیم است که باید این گروه سنی به طور مرتب آن را مصرف کنند. با افزایش سن ماهیچهها به تحلیل میرود که با مصرف غذاهای لبنی حاوی پروتئین و ورزش میتواند به بازسازی عضلات کمک زیادی کرد.
سالمندان میتوانند روزانه یک لیوان شیر، ماست و یا پنیر مصرف کنند. برای زنان مصرف روزانه 500 میل کلسیم و برای مردان 700 میل کلسیم ضروری ست که میتوان با مصرف لبنیات آن را تأمین کرد. همچنین این گروه سنی به ویتامین D نیاز شدید دارند تا دچار پوکی استخوان نشوند. به طوری که یک فرد بالای 65 سال باید روزانه 10 میکرون ویتامین D مصرف کند.
ماست و شیر هم دارای ویتامین B2 (ریبوفلاوین) است که به عملکرد طبیعی سیستم عصبی کمک زیادی میکند. همچنین در این محصولات لبنی مقدار زیادی ویتامین B12 وجود دارد که مصرف روزانه آنها برای تشکیل طبیعی گلبول های قرمز خون و سیستم ایمنی ضرورت دارد.
لبنیات از آن دسته مواد غذایی ست که مصرف آن در هر سنی ضرورت دارد. البته در مواردی که فرد شرایط خاصی قرار دارد، مثل سرطان سینه در زنان و بالا بودن هورمون استروژن، مصرف لبنیات باید محدود شود. در کودکان و سالمندان مصرف لبنیات کم چرب و فاقد چربی توصیه میشود. برای ورزشکاران پنیر سفید، آب پنیر و آب ماست را به دلیل داشتن مقدار زیادی پروتئین و نقش آن در عضله سازی توصیه میکنیم. حتما پیشنهاد میدهیم برای مصرف نوع لبنیات و میزان آن با متخصص تغذیه صحبت کنید.
نوشته شده توسط: الهه ناز
به نظر می رسد آرین محمودی متولد دهه ی 70 باشد. او برای اولین بار در نقش کامبوزیا، پسر مهران غفوریان در سریال نیسان آبی ایفای نقش کرد. سریال نیسان آبی به کارگردانی منوچهر هادی و تهیه کنندگی احسان ظلی پور می باشد. همانطور که گفته شد این بازیگر تازه کار است و اطلاعاتی از ایشان در دسترس نمی باشد.
با توجه به استعداد و شهرت آرین محمودی که در اولین کار حرفه ای خود به نمایش گذاشته شد، پیش بینی می شود آینده ی درخشانی پیش روی این بازیگر جوان باشد.
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
در اینجا چند سوال تست استدلال فضایی برای تمرین وجود دارد تا به شما درک درستی از اینکه آزمون های استدلال فضایی واقعی چگونه خواهند بود، ارائه می شود. تنها راه برای مقابله با این نوع تست ها و خوب شدن در آنها تمرین است، بنابراین از این سوالات رایگان نهایت استفاده را ببرید و از توضیحات ما برای کمک به بهبود عملکرد خود استفاده کنید.
1) شکل سه بعدی از بالا چگونه به نظر می رسد ؟
پاسخ :
وقتی از بالا نگاه می کنید، ارتفاع مهم نیست، بنابراین ساده ترین کار این است که طرح کلی شکل را مشخص کنید. وقتی این را داشته باشید می توانید ببینید که باید A باشد که یک مثلث با نوعی لبه ناهموار است.
بنابراین پاسخ صحیح گزینه ی A می باشد.
2) شکلی را انتخاب کنید که اگر این دو شکل با هم ترکیب شوند و هیچ تغییر دیگری ایجاد نشود، می تواند به نتیجه برسد.
پاسخ :
ساده ترین راه برای فهمیدن این موضوع این است که سعی کنید شکل ها را در ذهن خود قرار دهید تا زمانی که به یک راه حل دست پیدا کنید. با انجام این کار، می بینید که B ترکیبی از دو شکل پشت به پشت است.
پاسخ صحیح؛ گزینه ی B می باشد.
3) اگر شکل زیر به شکل مکعب تا شود، شبیه کدام یک از اشکال داده شده است؟
پاسخ
برای دریافت پاسخ باید مکعب را در ذهن خود تا کنید. با انجام این کار، می بینید که 3 دایره و مربع در مجاورت یکدیگر قرار می گیرند و یک مربع خالی در مجاورت هر دو وجود خواهد داشت.
پاسخ صحیح؛ گزینه ی D می باشد.
4) تصویر این شکل در آینه به چه صورت است ؟
پاسخ صحیح؛ گزینه ی B می باشد.
5) تصویر این شکل در آینه به چه صورت است ؟
پاسخ صحیح؛ گزینه ی A می باشد.
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
اولین بار نیست
که این غروب لعنتی غمگینات کرده است
آخرین بار نیز نخواهد بود.
به کوری چشمش اما
خون هم اگر از دیده ببارد
بیش از این خانهنشینمان
نخواهد کرد ..
کفش و کلاه کردن از تو
خنده به لب آوردنات از من ..
********
برای کفشی که
همیشه پایت را می زند
فرقی نمی کند
تو راهت را درست رفته باشی یا اشتباه
هر مسیری را با او
همقدم شوی
باز هم
دست آخر
به تاول های پایت می رسی
********
کفش، ابتکار پرسه های من بود !
و چتر، ابداع بی سامانی هایم !
هندسه، شطرنج سکوت من بود!
و رنگ، تعبیر دل تنگی هایم
********
من از کفش های عاشق
می ترسم
می آیی مسیر راه رفتن
هر روزه مان را عوض کنیم؟
********
ابرها
راه گم کرده اند
وگرنه
کوچه ی بی درخت
باران می خواهد چه کار!؟
که تنهایی کبوتری را
تا پشت بی قراری پنجره ی ما بکاشند!؟
یا غربت لنگه کفشی خیس را
روی سیم های چراغ برق؛
که هی از بندهایش
اشک می چکد…!؟
********
دم در چیزی نیست
لنگه کفش من این جاها بود !
زیر اندیشه ی این جا کفشی !
مادرم شاید این جا دیشب
کفش خندان مرا، برده باشد به اتاق
که کسی پا نتپاند در آن
هیچ جایی اثر از کفشم نیست
نازنین کفش مرا درک کنید
کفش من کفشی بود
کفشستان !
و به اندازه ی انگشتانم معنی داشت ...
پای غمگین من احساس غریبی دارد
شست پای من از این غصه ورم خواهد کرد
شست پایم به شکاف سر کفش ، عادت داشت
ابوالفضل زرویی نصر آبادی
********
مرا هست کفشی ز عصر حجر
که میراث مانده ز جد پدر
شریک غمش بوده و شادیش
به پا کرده در جشن دامادیش
خدایش بیامرزد آن زنده یاد
که از خود هم این ارث بر جا نهاد
چو هی میبرم پیش هر پینه دوز
ز مغزش پریده است برق و فیوز!
بود چون که جان سخت چون کرگدن
بپوشم به هر گاه و بیگاه من
هر آنچه ز وزنش گویم کم است
که سنگین چنان کله رستم است
ز پایم بود چند سانتی گشاد
چو پاپوش افراسیاب و قباد
مرتب به پایم لخ لخ کند
ندارد چو کف پای من یخ کند
ز بس خورده اقسام واکس و پماد
مرا رنگ اصلش نیاید به یاد
ولی من ز بابای جنت پناه
شنیدم که رنگش بوده سیاه
بسی نعل خورده است بر تخت آن
شاه سم قاطر پادگان!
به هر سوی آن خورده صد دانه میخ
فرو میرود توی پایم چو سیخ
همی ترسم آخر به جرم قاچاق
که مامور گردد برایم براق
که این جزو آثار تاریخی است
چرا که خطوط تهش منحنی است
اگر عمر باقی است، سال دگر
سپارم من آن را به امواج بحر
که تا همچو زورق همراه باد
رود گویی اصلا ز مادر نزاد
و یا میزنم واکس بر رویهاش
گذارم سپس داخل موزهاش
کاظم تبریزی
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نوشته شده توسط: الهه ناز