نوشته شده توسط: الهه ناز
اندازه گیری طول پنجره ها، متناسب با نوع پرده ای که انتخاب کرده اید انجام می شود. با توجه به نوع پرده، میل پرده می تواند روی دیوار یا بر روی سقف نصب شود.
نصاب پرده با استفاده از یک وسیله، محل قرارگیری میل پرده و پایه ها و جای پیچ های آن را با علامت مشخص کنید. سپس با استفاده از دریل و رول پلاک، اقدام به نصب پایه های میل پرده کنید.
بعد از نصب پایه ها نوبت به خود میل پرده می رسد. در نظر داشته باشید که میل پرده نباید با درب یا پنجره فاصله زیادی داشته باشد.
در مرحله آخر پرده همراه با قرقره های آن به میل پرده متصل می شود و با استفاده از یک قرقره و نخ، پرده را در ریل جا به جا می کنند. برای نصب والن یا پارچه های دیگر، پایه دیگری که ثابت است جلوی میل پرده نصب می شود تا والن بر روی آن قرار بگیرد.
نصب پردهای ساده
مهمترین مرحله نصب پرده ها به نصب ریل پرده مربوط می شود شما باید مشخص کنید که میله پرده تان را در چه قسمتی نصب کنید. مشخص کردن محل نصب ریل پرده به نوع و سبک پنجره، نوع پرده و ارتفاع تا سقف بستگی دارد که باید قبل از نصب مشخص کنید.
راهنمای نصب پرده
برای نصب ریل پرده های استاندارد که در دو طرف از پنجره آویزان می شوند، بهتر است محلی بین بالاترین قسمت پنجره و سقف را برای نصب ریل پرده انتخاب کنید. این موضوع زمانی به این صورت انجام می شود که بیش از 30 سانتیمتر بین لبه پنجره و سقف فاصله وجود داشته باشد. اگر دوست دارید که پرده هایتان بلندتر نشان دهد، برای نصب ریل پرده بهتر است که پرده را نزدیک به سقف نصب کنید و از میله پرده مخفی استفاده کنید. به طور کلی باید در زمان نصب ریل پرده تصمیم بگیرید که ارتفاع پرده تان چقدر باشد و چه مقدار از پنجره را بپوشاند.
نصب پرده به دیوار
سبک و مدل پرده های شما می تواند روی نصب ریل پرده هایتان مؤثر باشد زیرا همانطور که می دانید نحوه نصب ریل اتومات با ریل ساده متفاوت است و این موضوع باید در ابتدای کار مشخص شود. در نظر بگیرید که می خواهید از پنل های تزئینی استفاده کنید و یا ترجیح می دهید میله پرده مخفی برای پرده هایتان نصب کنید. مشخص کنید که قرار است پرده هایتان چگونه باز شود. دوست دارید پرده ها به دو طرف باز شوند و یا به یک طرف و قبل از نصب همه این موارد را تعیین کنید.
آشنایی با اصول نصب پرده
با متر ارتفاع میله پرده را تا زمین و از کناره ها به طور دقیق اندازه گیری کنید و علامت بزنید. دقت کنید که فاصله میله پرده از قاب پنجره در دو طرف کاملاً با هم مساوی باشد. پیچ ها را در محل صحیح خود نصب کنید و فراموش نکنید که این مرحله یکی از مهمترین مراحل نصب ریل پرده است.
بعد از اینکه محل نصب ریل پرده را مشخص کردید، بست ها را به طور موقت به دیوار پیچ کنید تا از درست بودن موقعیت اندازه گیری شده مطمئن شوید و با تراز بررسی کنید که میله پرده صاف باشد.
نصب ریل پرده به دیوار
برای نصب ریل پرده باید مکان هایی را که برای اتصال پیچ علامتگذاری کرده اید، با دریل سوراخ کنید. اکنون دو طرف پنجره را علامت گذاری کنید و سوراخ کنید دقت کنید علامت ها در 2 طرف پنجره باید مساوی و فاصله ها به یک اندازه باشند. رول پلاک را داخل سوراخ قرار دهید و محکم کنید. پیچ را از داخل پایه عبور بدهید و درون رول پلاک قرار دهید و محکم نمایید. این مراحل را در 2 طرف پنجره انجام بدهید.
سپس میله های پرده را در جای خود نصب کنید و بررسی کنید که میله صاف و درست در جای خود قرار گرفته است. و قبل از نصب پرده ایرادهای آن را برطرف کنید.
بعد از نصب چوب پرده نوبت به نصب پرده ها می رسد، اگر از آستر و حریر استفاده می کنید ابتدا پرده ی زیری که آستر است را نصب کنید و بعد به سراغ پرده ی رویی بروید. بعد از اینکه گیره ها و قلاب ها را داخل هم قرار دادید در پوش ریل ها را ابتدا و انتهای ریل پرده قرار بدهید که از خارج شدن پرده از داخل ریل جلوگیری کنید.
نصب پردهای متفاوت
حال که نصب ریل پرده را انجام دادید، وارد مرحله آخر شدید و زمان نصب پرده ها است. اگر دو ردیف پرده دارید ابتدا پرده پشتی را نصب کنید و بعد به سراغ پرده رویی بروید. بعد از آویزان کردن پرده ها حتماً درپوش ریل ها را بر سر جای خود قرار دهید تا از خروج پرده از ریل جلوگیری کنید. با توجه به اینکه پرده های شما باز و بسته میشوند یا خیر یک طرف یا دو طرف ریسمان را به درپوش گره بزنید و محکم کنید. پرده شما نصب شد حال بنشینید و به نتیجه کارتان نگاه کنید و لذت ببرید!
مراحل نصب پرده
بهتر است بدانید که نحوه نصب ریل گریبر هم فرق چندانی با نصب ریل پرده معمولی ندارد. راهکار نحوه نصب ریل گریبر درست مانند مراحل بالا تکرار می شود. قبل از هر کاری باید شروع به اندازه گیری کنید و محل دقیق نصب را مشخص کنید. طول و عرض دقیق محل نصب پرده را مشخص کنید و همانند روش قبل علامت گذاری کنید. در نظر بگیرید که قرار است پرده شما تا کدام قسمت در زیر پنجره آویزان باشد و بهترین مکان را برای نصب ریل گریبر انتخاب کنید.
نصب ریل گریبر
شما برای نصب پرده زبرا به دریل، پیچ گوشتی و متر نیاز دارید، در هنگام سفارش پرده زبرا حتما باید اعلام کنید که قصد دارید پرده را به سقف نصب کنید یا به دیوار.
برای نصب پرده زبرا به سقف شما به پایه سقفی نیاز دارید که به صورت پیش فرض داخل بسته بندی پرده موجود می باشد. در ابتدا به منظور نصبی صاف و دقیق، با استفاده از متر و مداد محل نصب بست را علامت گذاری کنید، با در نظر گرفتن اندازه پرده به فرض 1/5 متر ابتدا از 10 تا 15 سانتیمتر از محل اندازه گیری شده (انتهای طرفین پرده به سمت داخل) را علامت زده و سوراخ کنید.
سپس پایه ی پرده را به وسیله ی پیچ و رول پلاک به سقف نصب کند. سپس پرده را از قسمت پشت که دارای یک شیار می باشد داخل پایه سقفی قرار بدهید و قسمت جلویی پرده را به بالا فشار بدهید و با کمی فشار آن را داخل پایه چفت کنید. و قاب پرده زبرا را به پایه ی نصب شده وصل کنید.
آموزش نصب پرده زبرا
برای نصب پرده زبرا به صورت دیواری داخل بسته بندی پرده علاوه بر پایه ی سقفی پایه ی دیواری هم موجود می باشد. پایه ی سقفی به پایه ی دیواری که به صورت L می باشد متصل می شود، در ابتدا محل نصب بست را با متر و مداد علامت گذاری کنید، سپس آن را به وسیله ی پیچ و رول پلاک به دیوار نصب کنید. سپس پرده را از قسمت پشت که دارای یک شیار می باشد داخل پایه سقفی گذاشته و قسمت جلویی پرده را به بالا فشار بدهید و با کمی فشار آن را در داخل پایه چفت کنید. تا قاب پرده به پایه ی نصب شده متصل شود.
چنانچه عرض پرده ی شما بیش از 3 متر باشد، بهتر است که از 3 بست استفاده کنید.
نصب پرده زبرا به دیوار
برای شست و شوی پرده زبرا کافی است که پرده را از بست خارج کرده و پرده را با آب و کف بشویید.
گردآوری: بخش مد بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
سینه پهلو یا ذات الریه نوعی بیماری است که در نتیجه سرما خوردگی یا نوع دیگری از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی رخ می دهد. این بیماری اغلب در فصل زمستان یا بهار ممکن است رخ دهد. در این مقاله به بررسی این بیماری و شیوع آن در بین کودکان می پردازیم و راه های درمان آن را معرفی می کنیم.
پنومونی یا بیماری ذات الریه در نتیجه التهاب یا تورم ریه ها که عامل آن باکتریایی، میکروبی یا ویروسی است، ایجاد می شود. بیماری ذات الریه در زبان عامیانه به بیماری سینه پهلو نیز شناخته می شود. ریه ها دارای کیسه هایی هستند که پر از هوا هستند اما هنگامی که فردی به این بیماری دچار می شود این کیسه های هوایی پر از مایع می شود.
همین امر از رسیدن اکسیژن کافی به ریه ها جلوگیری می کند و در نتیجه بیمار نمی تواند به راحتی نفس بکشد. پنومونی در اکثر مواقع به صورت سرما خوردگی عادی یا سرفه شدید بروز می کند و عفونت های باکتریایی بدون وجود علائم سرما خوردگی در مراحل اولیه شروع می شود.
بیماری ذات الریه در بزرگسالان معمولا بعد از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا و آبله مرغان ایجاد می شود. در کودکانی که مبتلا به اختلال فیبروز کیسه ای هستند، خطر ابتلا به ذات الریه بیشتر می باشد. علائم ابتلا به ذات الریه در کودکان و نوزادان متغیر می باشد اما از رایج ترین علائم مشترک بین آنها تب می باشد. این بیماری در کودکان و نوزادان بسیار خطرناک می باشد و در صورت ابتلای آن ها به این بیماری باید فورا به پزشک مراجعه شود.
بیماری ذات الریه در کودکان به صورت ناگهانی بروز می کند. علائم آن گاهی اوقات شبیه سرما خوردگی شدید است و به همین علت تشخیص آن از سرماخوردگی شدید گاهی اوقات بسیار دشوار می شود.
یکی از نشانه های ابتلای کودک به این بیماری سرفه کردن می باشد. اما علائمی مانند موارد زیر نیز می تواند نشانه ابتلای کودک به این بیماری باشد:
• تب بالای 9/38 درجه به همراه لرز و درد عضلانی
• احساس کسالت، ضعف، خستگی و خواب آلودگی
• مشکل در تنفس؛ کودک مبتلا به ذات الریه به صورت سریع و سطحی نفس می کشد، این تنفس همراه با صدای خس خس سینه می باشد.
• سرفه های مرطوب و خلط دار؛ گاهی اوقات خلط همراه با خون می باشد.
• مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، اسهال و استفراغ
• کبود شدن رنگ پوست به ویژه در قسمت صورت و اطراف لبها، که به علت نرسیدن اکسیژن کافی به کودک می باشد و باید فورا بستری شود.
• درد شکم یا قفسه سینه، که در این مورد محل درد بستگی به محل عفونی شدن ریه ها دارد.
اگر ذات الریه در قسمت های پایین تر و نزدیک به شکم ایجاد شود، کودک دچار تب و شکم درد و استفراغ می شود ولی ممکن است مشکلات تنفسی نداشته باشد.
اگر عامل ایجاد ذات الریه باکتریایی باشد، کودک سریع مبتلا شده و دارای علائمی مانند تب ناگهانی بالا و تنفس سریع می باشد.
کودکانی که مبتلا به ذات الریه با عامل ویروسی هستند، علائم آن ها به تدریج و با شدت کمتری بروز می کند اما تنفس آن ها به صورت صدا دار می باشد.
سینه پهلو یا ذات الریه نوعی عفونت ریه ای است که عامل آن می تواند میکروبی و یا سایر ارگانیسم ها باشد.
کودکان و خردسالان ممکن است بر اثر ویروس به این بیماری مبتلا شوند و یا نوزادان ممکن است در هنگام تولد مبتلا به ذات الریه ناشی از باکتری شوند. ممکن است برخی از خردسالان کودکان بزرگتر نیز در نتیجه دیگر عفونت های باکتریایی یا ویروسی دچار سینه پهلو شوند. اما اگر بخواهیم به طور کلی انواع بیماری ذات الریه را تقسیم بندی کنیم به دو گروه تقسیم بندی می شوند:
عامل این نوع ذات الریه یک نوع باکتری به اسم استرپتوکوک پنومونیه یا پنوموکوک می باشد. اما باکتری های دیگری مانند استافیلوکوک اورئوس یا مایکوپلاسما پنومونیه می توانند باعث به وجود آمدن این بیماری شوند.
کودکانی که به این نوع ذات الریه مبتلا هستند ممکن است دچار علائمی مانند تب بالا، تنفس سریع و سرفه شوند. میل به غذا خوردن در آنها از بین رفته و اشتهایی برای خوردن غذا ندارند و حالت بیمار گونه و کسل دارند. هنگام نفس کشیدن ممکن است پره های بینی آن ها باز شود و یا پوست قفسه سینه شان فرو برود.
نبض آن ها تند می زند و رنگ لب ها یا ناخن هایشان مایل به آبی می شود. کودکان مبتلا به این نوع ذات الریه ضعیف به نظر می رسند و ممکن است دچار اسهال و استفراغ شوند. در موارد نادر تر ممکن است دچار درد در ناحیه شکم و انقباض عضله گردن شوند.
عامل ایجاد این نوع ذات الریه ویروس هایی مانند سن سیشیال تنفسی، پارا آنفلوآنزا، آدنوویروس و ویروس آنفلوآنزا می باشد.
این نوع ذات الریه معمولا شبیه سرما خوردگی است و علائم آن به تدریج بدتر می شود. در این نوع سینه پهلو، کودک دچار تب بالای 38/6 درجه می شود که همراه با سرفه های شدید و رو به وخامت، خس خس سینه و تنفس سریع می باشد.
از دیگر علائم سینه پهلوی ویروسی حالت ضعف و اسهال و استفراغ می باشد. این نوع سینه پهلو نسبت به سینه پهلوی باکتریایی دارای شدت کمتری است و نمی تواند تبدیل به نوع باکتریایی شود اما ممکن است کودک را مستعد ابتلا به نوع باکتریایی کند.
بیماری ذات الریه از راه تنفسی به دیگران سرایت می کند. کودکی که به این بیماری مبتلا است با سرفه کردن یا عطسه کردن، سبب خارج شدن و انتشار میکروب ها از مجرای تنفسی می شود و در صورت وارد شدن به بدن فرد دیگری، او را نیز مبتلا می کند. ممکن است میکروب هایی که از این طریق منتشر می شوند و وارد بدن دیگری می شوند باعث بروز بیماری های دیگری نظیر برونشیت، سرما خوردگی و التهاب مخاط بینی نیز شوند. گاهی نیز ممکن است این میکروب ها هیچ گونه خطر ابتلا به بیماری نداشته باشند.
اگر چه تمام کودکان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند اما عده ای از آنها در معرض خطر بیشتری هستند که به شرح زیر می باشند:
• کودکانی که دچار بیماری هایی هستند که به سیستم دفاعی بدن شان آسیب می زند
• نوزادانی که به صورت نارس متولد شده اند
• کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند
• کودکانی که در محیط ها و شرایط غیر بهداشتی زندگی می کنند
• کودکانی که در معرض استنشاق دود دخانیات هستند
اگر چه کودک مبتلا به سینه پهلو به طور کامل درمان می شود اما ممکن است بعد از بهبود دارای برخی از عوارض ناشی از آن باشد. برای مثال ممکن است بر اثر انتشار سپتی سمی و یا باکتری در جریان خون، کودک دچار مشکلات تنفسی شود که تا سال ها همراه کودک بماند. این عوارض شامل ادم ریوی یا تجمع مایع در اطراف ریه و عفونت های ریوی می باشند.
برای تشخیص ذات الریه، پزشکان کودک را تحت معاینه فیزیکی قرار می دهند. پزشک از طریق توجه به ظاهر کودک، الگوی تنفسی و نشانه های حیاتی او را چک می کنند و به صدای ریه ها گوش می دهند تا هر گونه عامل غیر طبیعی را شناسایی کند.
گاهی اوقات نیز ممکن است پزشک برای تشخیص این بیماری، آزمایش اشعه ایکس و آزمایش خون و یا کاشت باکتری از مخاط تولید شده توسط سرفه ها را تجویز کند.
بسته به نوع و عامل ایجاد بیماری ذات الریه، پزشک ممکن است برای درمان راه های مختلفی را پیشنهاد و تجویز کند. آنها معمولا برای درمان سینه پهلوی باکتریایی آنتی بیوتیک تجویز می کنند. سینه پهلوی ایجاد شده توسط ویروس به آنتی بیوتیک پاسخ نمی دهد در نتیجه پزشک ممکن است برای درمان، استراحت و نوشیدن مایعات فراوان را تجویز کند.
یکی از عوارض جانبی ناشی از این بیماری کم شدن آب بدن در نتیجه تنفس سریع و تب می باشد که برای درمان آن باید به قدر کافی مایعات به بدن برسد و این امر خیلی مهم است.
ممکن است برای درمان کودک مبتلا به ذات الریه که در بیمارستان بستری است، مایعات و آنتی بیوتیک ها از طریق تزریق در رگ داده شود. سطح اکسیژن خون اندازه گیری می شود و بینی او به کمک مکش مرتب تخلیه می شود. برای تنفس راحت تر ممکن است یک لوله اکسیژن یا ماسک اکسیژن به او وصل شود.
بیماری ذات الریه اغلب در عرض یک هفته بهبود پیدا می کند اما ممکن است سرفه تا هفته ها ادامه داشته باشد.
اگر نوزاد مبتلا به ذات الریه می باشد برای درمان خانگی او باید به قدر کافی استراحت کند. اگر ریه ها و مجراهای عبور هوا در او مسدود شده است ممکن است به راحتی نتواند مایعات بنوشد بنابر این بدنش دچار کم آبی می شود. در این صورت باید به نوزاد به اندازه کافی شیر یا شیر خشک داده شود.
اگر کودک به سختی نفس می کشد با استفاده از ماسک اکسیژن به او کمک کنید تا اکسیژن کافی دریافت کند تا دچار کمبود اکسیژن خون نشود. کمبود اکسیژن می تواند سبب بروز مشکلات جبران ناپذیر در آینده شود.
کودک و یا نوزاد مبتلا به ذات الریه باید سرفه کند تا خلط از ریه های او خارج شود. برای این کار توصیه می شود به کودک اکسپکتورانت یا داروی خلط آور و ضد سرفه داده شود تا مخاطی که در ریه های او گیر کرده است خارج شود.
اغلب موارد بیماری ذات الریه منشأ باکتریایی دارد و سرایت نمی کند، اما توصیه می شود برای جلوگیری از انتشار و گسترش باکتری ها نکات بهداشتی لازم رعایت شود.
هنگام عطسه و یا سرفه باید جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیرید. بعد از استفاده از دستمال، آن را دور بیندازید زیرا میکروب ها تا چند ساعت پس از خارج شدن از دهان و بینی نیز زنده می مانند.
شستن مرتب دست ها با آب و صابون را همیشه مد نظر بگیرید تا از انتقال میکروب ها به دیگران و اشیای اطراف جلوگیری شود.
از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات در محلی که کودکان زندگی می کنند خودداری کنید. زیرا این کار سبب آسیب رساندن به ریه ها می شود و احتمال ابتلا به ذات الریه را افزایش می دهد.
برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید کودکان را واکسینه کنید.
برای جلوگیری از ابتلای کودکان و نوزادان به سینه پهلو توصیه می شود او را واکسینه کنید. واکسینه شدن کودکان در مقابل این بیماری، از بدن آنها در برابر مشکلاتی مانند مننژیت و سپتی سمی یا مسمومیت خونی نیز محافظت می کند. علاوه بر دریافت این واکسن به منظور جلوگیری از ابتلا به سینه پهلو، دریافت به موقع واکسن های هموفولیس آنفلوآنزا، دیفتری و سیاه سرفه نیز در پیشگیری از ابتلا به سینه پهلو مؤثر است.
گرداوری: بخش کودکان بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
هدست چیست؟
هدست یک وسیله سخت افزاری است که به یک تلفن یا رایانه متصل می شود و به کاربر اجازه می دهد ضمن آزاد نگه داشتن دست خود ، صحبت و گوش کند. هدست معمولاً در مراکز پشتیبانی فنی و خدمات مشتری استفاده می شود و به کارمند این امکان را می دهد تا هنگام تایپ اطلاعات در رایانه ، با مشتری صحبت کند.
انواع هدست ها :
• براساس تعداد بلندگو
هدست تک گوش
هدست دو گوش
• براساس کاربرد نهایی
هدست تلفن
هدست ارتباطات یکپارچه
هدست کامپیوتر
• براساس تکنولوژی ارتباطی
هدست با سیم
هدست بی سیم
• براساس انواع قابلیت ها و تکنولوژی های استفاده شده در طراحی
هدست حذف نویز
هدست با قابلیت صدای باند پهن
هدست با میکروفون پیش تقویت شده
راهنمای خرید هدست :
انتخاب هدست مناسب ممکن است مشکل باشد ، زیرا موارد متعددی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. برخی از آنها شامل جهت دهی میکروفون ، نوع اتصال ، کیفیت ساخت و ساز ، راحتی و ... می باشد.
جهت گیری میکروفون
میکروفن هدست ، مانند سایر انواع میکروفونها ، می تواند یک طرفه (به آن کاردیوئید نیز گفته می شود) ، دو طرفه و تمام جهتی باشد.
مدل های یک طرفه فقط صدا را از جلو جمع می کنند. آنها برای اجرای نوازندگان و بازیگران محبوب ترین نوع هستند ، زیرا بهترین محافظت را در برابر سر و صدای پیش زمینه ارائه می دهند.
میکروفنهای دو طرفه به ندرت در هدفون یافت می شوند و بازار بیشتر بین مدلهای کاردیوئید و تمام جهتی تقسیم می شود. میکروفنهای دو طرفه صدا را از جلو و عقب می گیرند.
میکروفنهای تمام جهتی، از هر جهت صدا را جمع می کنند. به دلیل فیلتر ضعیف و سر و صدای محیط ، آنها در بین بازیگران و نوازندگان محبوب نیستند.
قابلیت حذف نویز
این قابلیت با استفاده از میکروفون موجود روی هدستها صدای اطراف را آنالیز کرده و با تولید برخی امواج به خنثی سازی نویز موجود در محیط میپردازند. اما توجه کنید که این قابلیت تنها برای نویزهای ثابت مانند صدای موتور هواپیما یا قطار به کار میرود و نویزهای ناگهانی مانند حرف زدن یک فرد در اطراف شما امکان حذف شدن ندارند.
بی سیم و باسیم
هنگام اتصال ، مانند همتایان معمولی آنها ، هدست به دو نوع عمده - سیمی و بی سیم عرضه می شوند. همچنین درصدی از مدلهای ترکیبی وجود دارد که با هر دو نوع اتصال کار می کنند.
مدلهای بی سیم معمولاً دارای یک سیم خروجی کوتاه هستند که به داخل بدنه می رود.
هدست های سیمی ،از سیم های خروجی طولانی تر برخوردار هستند و مستقیماً به میکسر وصل شوند. هنگام خرید در درجه اول باید توجه داشت که باتری به کار رفته شده در این هدستهای بیسیم مدت زمان مناسبی را پوشش دهند و در درجه بعدی نیز شعاع پاسخدهی نیز به اندازه کافی باشد. در هدستهای باسیم در درجه اول کیفیت سیم مناسب باشد و ترجیحاً دارای یک پوشش بافته شده جهت حفاظت از تا شدگی سیم داشته باشد.
ساختار هدست
ساختار چیز دیگری است که باید هنگام انتخاب هدست مناسب در نظر بگیرید. مدل های مقاوم و سنگین عموما عمر طولانی تر و مقاومت بیشتری دارند. آنها به احتمال زیاد به میکروفن بزرگتری مجهز خواهند شد. بعضی از کاربران ممکن است آنها را برای استفاده طولانی مدت بسیار سنگین بدانند.
مدل های فوق العاده سبک هدست ساخته شده اند. آنها غالباً به رنگ های بژ ساخته می شوند تا چهره طبیعی پوست را تقلید کنند و میکروفن های بسیار کوچکی دارند. اگرچه برای اجرای در تلویزیون و سایر کارهایی که مخفی بودن آن ضروری است ، عالی است اما هدفون های فوق العاده سبک غالبا استحکام کمتری دارند.
میکروفن در هر دو نوع باکیفیت است و انتخاب آن به عهده شماست که به ترجیحات و نیازهای شما بستگی دارد.
حساسیت یا سطح فشار صدا در هدست
یکی دیگر از پارامترهای مهم در خرید یک هدست حساسیت یا سطح فشار صدا (S.P.L) است. این پارامتر میزان توانایی تولید صدا توسط هدست را نشان میدهد و با واحد دسی بل (dB) نمایش داده میشود. معمولا هدستها در بازه حساسیت 85 الی 120 دسی بل تولید میشوند. توجه داشته باشید که صدای تولید شده بیش از 120 دسی بل باعث ایجاد آسیب به گوش میشود.
گردآوری:بخش کامپیوتر و اینترنت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
متأسفانه مزاحمت خیابانی، به خصوص از سوی مردان برای زنان، همه جای دنیا وجـود دارد و در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران،« جـرم» محسوب می شود.
مزاحمت میتواند کلامی، نوشتاری، فیزیکی یا به صورت تعقیب باشد. مهم این است که هر شکلی از آن برای یک زن، وحشتناک، آزاردهنده و تحقیرآمیز است.
متلک پرانی، ایجاد ازار و اذیت و مزاحمت خیابانی برای زنان، از قدیم در بین برخی مردان رواج داشته ولی همیشه رفتاری زشت و کریه محسوب شده است. این حق زنان نیست که هنگامی که بیرون از منزل، در کوچه و خیابان قدم می زنند یا مشغول انجام کاری هستند، با نگاه و متلک و حتی لمس، آزار ببینند و ارامش و اعتماد به نفس شان خدشه دار شود.
نخستین کار که باید انجام داد حفظ خونسردی و عادی بودن است. چراکه از نظر روانشناسی مزاحمین کسانی هستند که به دنبال ایجاد ترس هستند و از واکنش به اعمالشان لذت می برند.
یعنی چنانچه جلوی پایتان یک دفعه ترمز می کنند و یا جیغ می کشند، هدفشان این است که شوکه شوید. پس هر چه عکس العمل غیرعادی بودن و ترسیدن نشان دهید، این شخص را از نظر ارضای روحی کمک نموده اید. ضمن این که هنگامی که ارامش ندارید از نظر منطقی و عقلی امکان تصمیم گیری درست و به جا را از دست می دهید.
عکس العمل های این چنین سبب جری شدن مجرم و عکس العمل شدیدتری از سوی وی می شود تا این کار را ادامه دهد و بگوید:« خودتی و..»
ترسیدن و التماس و خواهش باز به نوعی شخص مزاحم را ارضای روحی می کند و سبب می شود که این فرآیند در مدار خودش ادامه پیدا کند.
از ترساندنِ مزاحم با بیان کردن جملاتی مثلِ« الان زنگ می زنم 110» یا« اگه گُم نشی، داد و فریاد راه می اندازم و آبروتُ می برم» و امثالهم خودداری کنید. در اغلب موارد، این جملات به علت این که قدرت یا برتری وی را زیر سوال می برد، صرفاً وی را جری تر نموده و به ادامه? کار تحریکش می کند.
چنانچه بعنوان یک زن در خیابان قدم زده باشید و تردد کرده باشید میدانید که در شرایطی ناگزیر کسانی هستند که شما را مورد ازار جسمی قرار داده اند، از این جهت نکته بسیار مهم سکوت نکردن دربرابر ازار جسمی اشخاص سادیسم است.
در واقع سکوت کردن سبب میشود شخص سادیسم به خود اجازه تجدید رفتار پرخاشگرانه، سود جویانه و آزارهای بیشتری را بدهد. از این جهت چنانچه در هر فرصتی که هستیم، میتوانیم برای دفاع از خود با پلیس تماس بگیریم، یا از شخص آزار رسان با دوربین همراه خویش فیلم بگیریم و یا کسانی را برای کمک به خود فرا بخوانیم. از این جهت شخص سادیسم این جرئت را پیدا نمیکند که رفتارهای شنیع خود را در ادامه بدهد و حتما ترس در بسیاری از موارد جلو دار رفتارهای وی می تواند باشد.
هر چند زنان با استناد به این مواد قانونی میتوانند مزاحمان را به مراجع قضائی معرفی نموده و خواهان پیگیری قانونی شوند، ولی کم تر زنی تا پای معرفی اشخاص خطاکار و مجازات کردن آن ها پیش می رود. شاید فراوانی چنین برخوردها و مزاحمت هایی در زندگی زنان و از سویی دشوار بودن مراحل طرح دعوی در محاکم، زنان را از صرافت پیگرد قانونی می اندازد.
رسیدگی به امور را به مسئولان قضائی و انتظامی بسپاریم.
به عقیده جامعه شناسان، آزارهای خیابانی نه تنها باعث تضییع روح و روان و جراحت شخصیتی و عاطفی زنان می شود بلکه امنیت اجتماعی آنان را هم به خطر می اندازد. آزارهایی که باید علت آنرا در ضعف تربیت خانوادگی، دوری از ارزش های دینی و فرهنگی، ضعف در روابط اجتماعی و عاطفی، درک نکردن شرایط و موضع مهم زنان در جامعه جستجو کرد.
آن جا که خانواده به فرزند پسر اجازه می دهد خواهر خود را موش خطاب کند و خود را شبیه شیری مطالبه گر بداند. آن جا که افرادی غیر از مسئولان مربوطه انتظامی، امنیتی و قضائی، نقش پدرخوانده را بازی می کنند و به خود اجازه میدهند بدون در نظر گرفتن شرایط امر و نهی، جلوی هر آنچه ناهنجاری می دانند بپیچند و حرمت سایرین را بشکنند.
در این بین، رسانه ملی بعنوان پربیننده ترین مخاطب و همینطور مراکز اموزشی با دربرداشتن بیش ترین حجم و چهره فرهنگی کشور، با برنامه های فرهنگی و اموزشی میتوانند بسترساز کاهش اسیب های اجتماعی و افزایش امنیت خیابانی برای زنان باشند.
مزاحمت های خیابانی یک رفتار شنیع است که به واسطه اشخاص مریض در خیابان ها به افرادی مثل بچه ها و یا زنها اعمال میشود. مزاحمت خیابانی سالهاست که بواسطه اشخاص مریض که از سطح بالایی از سادیسم( دیگر آزاری) رنج میبرند به بچه ها، زنان و یا اشخاص کم توان تر اعمال میشود.
فرهنگ سازی اجتماعی و همینطور مجازات های اجتماعی بسیاری به واسطه اموزش و یا توبیخ مزاحمت های خیابانی صورت گرفته است. ولی مسأله مهم در افرادی که سبب مزاحمت های خیابانی می شوند این است که این اشخاص به علت بیماری و دیگر آزاری در موارد بسیاری نه با توبیخ های قانونی و نه بافرهنگ سازی به بازتاب اعمالشان فکر نمیکنند و در آن ها اثرگذاری هم ندارد؛ از این جهت باید تحت وضعیت خاصی درمان بشوند.
سادیسم در واقع یک اختلال شخصیت است که در آن شخص میل به ازار و اذیت سایرین و صدمه زدن به آن ها را دارد.
شخص با تصویر سازی و ازار افراد دیگر در تفکر خویش لذت میبرد.
با تحقیر، اهانت و تکه خای کلامی سخیف سبب ازار افراد دیگر و لذت خویش میشود.
با ازار و اذیت های بدنی و جسمی به افراد دیگر لذت میبرد. از این جهت افرادی که در خیابان ها سبب مزاحمت های خیابانی می شوند، می توانند هر کدام از انواع این سادیسم را برخوردار باشند.
از آنجایی که مواجه با این پدیده قطعاً و صرفاً علتی به غیر شخص سادیسم ندارد، ولی ما خود میتوانیم با رعایت اصولی این مواجه را برای خویش کم تر کنیم. از این جهت بودن با یک همراه درصد مزاحمت های خیابانی را پائین میاورد.
بودن شخصی در کنار ما احتمال ازار خیابانی را برای شخص سادیسم پائین میاورد و میتوانیم با آرامش بیشتری در خیابان باشیم.
البته از آنجایی که مزاحمت های کلامی، ذهنی و نگاه های جنسی در هر زمانی از روز می تواند توسط شخص سادیسم به یک زن تحمیل شود، ولی مهمترین دغدغه دور ماندن از مزاحمت های جسمی و بدنی است، از این جهت در خیابان های خلوت، اواسط روز و ظهر و پایان شب، به صورت تنها حاضر نشوید.
فرصت های قدم زدن را در یک پارک مطمئن و یا یک خیابان شلوغ انتخاب کنید و در کوچه های خلوت و خیابان هایی که تردد در آن ها صورت نمیگیرد، نمانید. از وسیله های نقلیه عمومی و تاکسی برای جابجایی استفاده کنید. در موارد پایان شب و اول صبح از آژانس به جای ماشین های دربست استفاده کنید.
پوشش مناسب و غیر تحریک کننده عامل مهمی برای دور ماندن از آزارهای جنسی و جسمی اشخاص سادیسم است. از این جهت در اماکن عمومی با ظاهری ساده، موجه حاضر شوید و آرایش های گوناگون و لباسهای متنوع را برای مجلس های خصوصی و مهمانی هایتان بگذارید.
در واقع هنگامی که در یک کلان شهر اشخاص مریض و آزار رسانی وجود دارند، ما برای مراقبت از دور ماندن از اسیب تنها باید مواظب خود باشیم.
قطعاً این مسئله دغدغه بسیاری از زنها بوده است. هنگامی که شخصی مورد هجوم کلامی، بدنی یک شخص سادیسم قرار میگیرد، نباید سکوت کند.
قانون هم به هر نحوی شده از وی دفاع خواهد کرد ولی مسأله اینجاست که در تکه کلام های خیابانی که اشخاص سادیسمی میگویند و یا نگاه های خیابانی که زنها با آن روبرو می شوند، در واقع فرصتی برای برخورد، شکایت و رسیدگی قانونی نمی ماند. از این جهت در تمام طول روز باید در حال شکایت کردن از اشخاص سادیسم باشیم.
سادیسم ریشه در بچگی و اختلال های شخصیتی در شخص دارد. چنانچه علائمی از ازار در دیگران را در خود میبینید، حتی در کوچک ترین موارد، می توانید با خودشناسی و اگاهی از رفتار ناپسند خویش، با تغییر رفتار و ایجاد رفتار مثبت در خویش، قدری تغییر ایجاد کنید.
ولی در موردهای دشوار تر و اساسی تر اشخاص سادیسم و پیگیر ازار باید به مشاوران روان شناس و روانکاو مراجعه کنند و با روانکاوی به درمان اختلال خویش بپردازند.
چنانچه ازار و مزاحمت در حد تکه های کلامی و نگاه باشد، گاهی با بی توجهی و نادیده گرفتن اشخاص می توانند مسئله را برای خود حل کنند.
ولی اگر مزاحمت و آزارها از نوع جسمی و بدنی باشد و شخص دچار شک بعد از سانحه و تراما شده باشد، حتما باید با مشاور روان شناس و روانکاو مجرب تحت یک درمان حمایتی قرار بگیرد که بتواند سختی بعد از آن اتفاق را در خود حل و هضم کند.
در تمام موارد به جز تجاوز جنسی ، آزارهای سخت بدنی، توهین های کلامی مداوم و مزاحمت هایی که سبب فلج ذهن در شخص میشود، نیازمند راهنمایی، حمایت و اصولی برای برقراری دوباره ارتباط با اجتماع در شخص باید بوجود بیاید که بتوانند مراحل بعد از آن در زندگی خویش را با آرامشی نسبی پشت سر بگذارند.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام اصلی : فاطمه راد
متولد: 59/08/30 تهران
ملیت : ایران
پیشه : مجری ، نویسنده
تحصیلات : کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
سالهای فعالیت: 75 تا کنون
همسرها: مرتضی علی آبادی (طلاق)
مانی رهنما
فاطمه راد با نام هنری صبا راد متولد 30 آبان سال 59 در تهران می باشد صبا راد دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی می باشد. صبا راد گویندگی را در رادیو و از سال 75 آغاز نمود.
صبا راد گویندگی را از برنامه «ورزش ـ نشاط ـ تندرستی» آغاز کرده و از جمله نویسندگان رادیویی به شمار می آید. طبق گفته صبا راد : برخلاف افرادی که به این رشته علاقه داشتند و دوست داشتند که وارد این عرصه شوند، اصلا به این رشته علاقه مند نبود و به اصرار یکی از دوستانش تست گویندگی داده است و هرگز فکر نمی کرد با این کار بتواند با مردم ارتباط برقرار کند.
صبا راد در جشنواره تولیدات مراکز استان ها به عنوان گوینده و نویسنده برتر (استان گیلان) انتخاب شده است. صبا راد علاوه بر مجری گری برنامه سازی نیز کرده است او حدود 100 برنامه ساخته و برای شبکه پنج تهیه کنندگی کرده است.
ازدواج اول :
صبا راد در سال 1392 در سن 32 سالگی با مرتضی علی آبادی (مجری، بازیگر ایرانی و مدیر ورزشی) ازدواج نمود اما زندگی آنها سه سال بیشتر دوام نداشت و در سال 95 از یکدیگر جدا شدند.
ازدواج دوم :
صبا راد در سال 96 با مانی رهنما (خواننده ایرانی) ازدواج کرد.
صبا راد در کنسرت مانی رهنما دکلمه ای خواند و پس از پایان کنسرت با انتشار متنی در اینستاگرامش از کنسرت تعریف کرد و مانی رهنما در پاسخ به او از عشق و دلبستگی گفت و در نهایت مانی رهنما خبر ازدواجش با صبا راد را تایید کرد.
صبا راد و مانی رهنما در سال 1399 به کشور ترکیه مهاجرت کردند.
صبا راد به همراه مرجانه گلچین و الهه حصاری
گردآوری:بخش فرهنگ و هنر بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
رفلاکس معده، یکی از عارضه هایی است که ممکن است برای برخی از افراد به وجود بیاید و در صورتی که چندین بار رخ دهد، باعث سوزش در ناحیه مری خواهد شد. عوامل مختلفی برای به وجود آمدن رفلاکس وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد، و خواهیم گفت که با چه روش هایی می توانید از بروز رفلاکس جلوگیری کنید.
رفلاکس، هنگامی رخ می دهد که مقداری از شیره ی معده، از مری بالا بیاید و حتی در برخی مواقع آنقدر شدید رخ می دهد که ممکن است شیره ی معده تا دهان نیز برسد. شاید برای برخی از افراد سوال پیش آمده باشد که برای چه هنگام رفلاکس معده، سوزش ایجاد می شود؟ پاسخ دادن به این پرسش، بسیار ساده است. شیره معده از هیدرو کلریک اسید تشکیل شده است که یکی از قوی ترین اسید های موجود در جهان است.
هیدرو کلریک اسید، با وجود اینکه اسیدی بسیار قوی و خورنده است، اما نمی تواند به معده آسیب برساند. دلیل این موضوع، وجود پوششی قلیایی شده و ژلاتینی بر روی دیواره معده است که از تماس اسید با دیواره معده جلوگیری می کند. البته در مواردی مشاهده می شود که محیط معده اسیدی تر می شود، و حتی پوشش قلیایی نیز از بین می رود و اسید با دیواره معده در طولانی مدت تماس پیدا می کند. این پدیده، باعث ایجاد زخم معده می شود.
مری، حلق و دهان انسان، برخلاف معده، دارای پوشش قلیایی نیستند که از آنها در برابر اسید معده و خورندگی آن حفاظت کند، در نتیجه هنگامی که پدیده رفلاکس اتفاق می افتد، این نواحی دچار سوزش می شوند.
رفلاکس، پدیده ای است که ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. به طور کلی، هنگامی که اسفنکتر موجود در ناحیه بین معده و مری، کامل بسته نشود، شیره معده به سمت بالا و مری حرکت می کند و حتی مشاهده شده است که در برخی مواقع، شیره معده تا حلق و دهان نیز بالا می آید.
عوامل ایجاد رفلاکس عبارت اند از:
• مصرف موادی مانند پیاز، غذاهای حاوی فلفل، میوه های ترش، سس کچاپ و...
• مصرف دخانیات
• استرس و فشار های روانی
• چاقی
• مصرف بیش از اندازه نوشابه های گاز دار
• دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن
• پر خوری
• مصرف بیش از اندازه کافئین
برای اینکه از رفلاکس معده پیشگیری کنید، راه بسیار سختی در پیش ندارید. در ادامه این مطلب، راه های پیشگیری از رفلاکس معده را به شما معرفی خواهیم کرد و به بررسی آنها می پردازیم.
بعد از اینکه غذا خوردید، نباید بلافاصله دراز بکشید، زیرا این امر می تواند باعث ورود شیره معده به مری شود و رفلاکس ایجاد شود. بسیاری از افراد به دلیل دراز کشیدن بلافاصله بعد از وعده های غذایی دچار رفلاکس می شوند. در نتیجه، قبل از دراز کشیدن و خوابیدن بعد از غذا، به مدت دو یا سه ساعت صبر کنید تا فرایند گوارش غذا در معده پایان یابد.
مواد غذایی که ترش هستند، اسیدیته بالایی دارند. علت احساس مزه ترش در دهان، وجود اسید های خوراکی است. این اسید ها، ضعیف هستند و خورندگی آنها به اندازه ای نیست که به بدن آسیب بزنند، اما هنگامی که وارد معده می شوند، با اسید معده ترکیب می شوند و محیط معده را اسیدی تر می کنند. این پدیده، می تواند باعث ایجاد رفلاکس و یا حتی زخم معده شود.
مصرف به اندازه خوراکی های ترش مزه، می تواند به گوارش غذا کمک کند، اما اگر بیش از حد مصرف شوند، ممکن است که رفلاکس شیره معده به وجود بیاید.
نوشابه های گازدار، می توانند به خاطر گازی که در خود دارند، باعث افزایش احتمال رفلاکس شیره معده بشوند. یکی از علت های این مورد، افزایش فشار در معده در اثر وارد شدن گاز های موجود در نوشابه است. در بیشتر نوشابه ها، یکی از ترکیب های موجود در گاز آنها کربن دی اکسید است. کربن دی اکسید، در صورتی که در آب حل شود، باعث اسیدی تر شدن محیط می شود. در نتیجه مصرف بیش از اندازه نوشابه های گازدار ممکن است سبب رفلاکس معده شود.
اکثر افرادی که به الکل اعتیاد دارند، در دفعات متوالی دچار برگشت اسید معده یا همان رفلاکس می شوند. الکل، یکی از محرک هایی است که می تواند باعث به وجود آمدن پدیده رفلاکس معده شود. افرادی که الکل مصرف می کنند، می توانند با ترک الکل، از رفلاکس پیشگیری کنند و دیگر به آن دچار نشوند.
هنگامی که افراد بیش از اندازه غذا می خورند، تمام حجم معده اشغال خواهد شد و در نتیجه، شرایطی به وجود خواهد آمد که باعث ایجاد رفلاکس می شود. با مصرف غذا به اندازه کافی، می توانید از بروز رفلاکس پیشگیری کنید.
چاقی، یکی از بزرگترین معضلاتی است که امروزه دامان بسیاری از افراد هر جامعه ای را گرفته است. چاقی می تواند به دلایل مختلفی مانند پرخوری، ورزش نکردن و... به وجود بیاید. البته در برخی از افراد، چاقی می تواند ارثی باشد. چاقی می تواند باعث سکته مغزی، توقف تنفس در هنگام خواب، فشار خون بالا، ایجاد بیماری هایی مانند کبد چرب و... شود. یکی از مهمترین عارضه هایی که برای افراد چاق به وجود می آید، رفلاکس معده است.
با ورزش کردن و رژیم غذایی مناسب، می توان به وزن مناسب دست پیدا کرد. در نتیجه، از ایجاد شدن رفلاکس جلوگیری به عمل خواهد آمد.
لباس های تنگ، نه تنها باعث می شوند که فرد احساس راحتی نداشته باشد، بلکه از طرفی دیگر، می تواند احتمال برگشت اسید معده یا رفلاکس را افزایش دهد. هنگامی که لباس تنگ می پوشید، فشار بر روی اندام های درونی بدن از جمله معده، افزایش پیدا می کند و ممکن است که این فشار، باعث ایجاد پدیده رفلاکس شود.
با پوشیدن لباس های مناسب، می توان فشاری که بر روی معده وارد می شود را کمتر کرد و در نتیجه احتمال ایجاد شدن رفلاکس بسیار پایین خواهد آمد.
سیگار، می تواند احتمال به وجود آمدن رفلاکس شیره ی معده را افزایش دهد. علاوه بر سیگار، دخانیات دیگری نیز هستند که می توانند باعث رفلاکس معده شوند. مصرف قلیان نیز می تواند باعث ایجاد رفلاکس معده شود.
ترک کردن سیگار و قلیان، یکی از راه های پیشگیری از به وجود آمدن رفلاکس های بیشتر است. مصرف سیگار و قلیان علاوه بر اینکه باعث افزایش احتمال ایجاد رفلاکس می شود، مضرات بسیار بیشتری دارند و به طور کلی، باید از مصرف آنها خودداری کنید یا در صورت مصرف، آنها را ترک کنید.
فلفل، یکی دیگر از موادی است که به شدت تحریک کننده است و می تواند معده انسان را به هم بریزد. غذاهای بسیار تند، به علت داشتن فلفل فراوان می توانند احتمال ایجاد رفلاکس معده را به شدت افزایش دهند. در صورتی که به غذاهای تند علاقه دارید و آنها را در بیشتر مواقع مصرف می کنید، دقت کنید که مصرف بیش از اندازه این نوع از غذا ها می تواند باعث برگشت اسید معده و سوزش در ناحیه مری شود.
افرادی که فلفل قرمز بیش از اندازه مصرف می کنند، در بیشتر مواقع دچار رفلاکس معده می شوند.
گرداوری: بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
به طور کلی پوست و مو بهترین و راحتترین راه برای شناخت مزاج افراد است
بلغمی مزاج ها از منظر طب اسلامی:
همان طور که میدانید در بدن همگی ما 4 خلط( دم، صفرا، بلغم و سودا) موجود است . هر یک از این اخلاط که میزان شان از حد طبیعی بیش تر شود می گوییم آن خلط غلبه نموده است . غلبه اخلاط مشکلات بسیاری برای بدن ایجاد میکند که این مشکلات می توانند خودشان را در اندام های مختلف به طرق گوناگون نشان دهند. حال می خواهیم بدانیم غلبه بلغم چیست و در هر یک از اندام ما چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
بلغم یکی از خلط های چهارگانه( اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است. به نظر پزشکان سنتی این خلط طبعی سرد و مرطوب دارد و استفاده زیاد خوراکی های سردی بخش سبب ازدیاد این خلط در بدن میشود .
می دانید غلبه بلغم چیست که تمامی پزشکان طب سنتی از آن حرف میزنند و منعش می کنند؟ غلبه بلغم مشکلی مزاجی است که متأسفانه در بیش تر اشخاص جامعه موجود است . درصورتی که شما هم با وجود اندامی لاغر، شکم بزرگی دارید بدانید که این شکم ناشی از غلبه بلغم است.
افراد بلغمی دچار چاقی شکمی و مقداری هم چاقی از ناحیه پهلو میباشند
بلغم چیست و مشخصات بلغمی ها چیست؟
میزان بلغم در انسان سالم یک درصد است و چون سبک تر از سودا و دم است معمولاً حجام در نخستین خونگیری فرد بلغمی شاهد خون شفاف و کم مایه ای است، بلغم مانند کشک یا سفیده تخم مرغ بوده و مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی است و از جنس آب و سرد و تر است، اشخاص بلغمی به دلیل سردی این مزاج دارای رنگ پوستی روشن، بور و یا چه بسا پوست سفید و موهای بور یا سفید میباشند.
به طور کلی پوست و مو بهترین و راحت ترین راه برای شناخت مزاج اشخاص است و موی تیره و خشن علامت شخصی با مزاج گرم و موی روشن و نازک( لَخت) علامت شخصی با مزاج سرد است. دم و صفرا گرم هستند، سودا و بلغم سرد هستند. اشخاص بلغمی علاوه بر پوست و موی روشن و شفاف دچار چاقی شکمی و قدری هم چاقی از ناحیه پهلو می باشند که البته با تعدیل بلغم خود و روی آوردن به استفاده موادی که گرم و خشک هستند مانند خرما و زیره و اسپند و… می توانند از چاق شدن مفرط جلوگیری به عمل آورند و با استفاده ماده های مسهل و تخلیه روده و معده از چاقی خود بکاهند.
اشخاص بلغمی اغلب از نفخ معده و سردی سر دل رنج می برند که می توانند با ترک سردی ها و استفاده گرمی جات به سلامت معده و بطور کلی سلامت جسم خود کمک کنند، زیرا بر مبنای طب یونان که طب اسلام هم تا حدودی برگرفته از طب یونان است و قدمتی بالغ بر 4000 سال دارد منشأ تمام بیماریها در معده پنهان است و با تندرستی معده تمام امراضی از بدن دفع خواهد شد.( طب اسلامی، خون+ معده را منشأ تندرستی و بیماری می داند) در منبع های طب اسلامی از یبوست بعنوان یکی از امراض معده به امّ الامراض تعبیر شده، بنابراین یک پزشک ماهر قبل از این که سفارش به حجامت بعنوان درمان خونی داشته باشد به تجویز مسهل و خالی کردن معده بیمار توجه میکند که در منابع طبی، شیوه های قی و تنقیه پیشنهاد شده است.
بلغم یکی از خلطهای چهارگانه در طب اخلاطی است
غلبه بلغم
زمانی که در فردی خلط بلغم بیشتر شود زبان به رنگ سپیدی می گراید و فرد حس سرما میکند و در موقع غلبه بلغم تمامی یا برخی از حالات زیر هم در فرد دیده میشود :
ترشی دهان
سپیدی بدن
پوست شل و آبدار
زود سفید شدن موها
سردی دست و پا
دیر هضم شدن غذا( توقف زیاد غذا در معده و آروغ زدن ترش)
خواب الودگی و زیاد خوابیدن
جاری شدن آب از دهان در خواب
رقیق بودن آب بینی ( ترشح زیاد بینی)
فراموشی و کند ذهنی
کم حواسی
زیادی دفع ادرار
سستی و ضعف
دفع ادرار با فشار زیاد
ریزش مو زودتر از زمان مقرر
درد معده
قولنج( درد کمر و گردن و شانه ها)
گرفتگی ماهیچه های پشت و گردن
زانو درد و پا درد
بیماری پارکینسون
بیماری پیسی
نقرس (gout)
تنگی نفس
تپش قلب( بالاخص در موقع بلند شدن از خواب)
سرفه زیاد
ضعف مثانه
لک های قهوه ای در چشم
برخی از علایم فوق تند ظاهر شده و برخی دیگر در اثر توجه نکردن به خلط بیشتر و در طولانی مدت بروز میکنند .
پزشکان سنتی علل آن را خوردن غذاها و موادی که مزاج سرد دارند میدانند؛ و برای اصلاح و درمان خوردن گوشت گوسفند و شتر، ادویه جات و گرمی جات و استفاده نکردن سردی جات سفارش میکنند .
غلبه بلغم باعث سفیدی مو و موجب آرتروز و رماتیسم در اندامهای تحتانی میشود
غذاهای مضر برای بلغمی مزاج ها
غذاهای لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب زمینی، عدس، قارچ، گوشت گاو و گوساله، گوشت سفید( برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند)، چای، قهوه، نسکافه، میوه ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست کنده، لیمو شیرین، سوپ جو با زنجبیل روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس و فراورده های این چنینی.
غذاهای مفید برای بلغمی مزاج ها
گوشت( شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک)، ادویه جات( هل – دارچین – زنجبیل – زیره- زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل)، سبزیجات( کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه)، کلم، مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم.
زمستان فصل غلبه بلغم است و استفاده سردی ها مانند سالاد کاهو، الویه و ماست زیان آور بوده و در صورت استفاده، مسلما باید با مسهل خورده شود.
سرد مزاج ها بهتر است همراه غذا ادویه جات، زعفران و یا سرکه شیره استفاده کنند.
زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با ماهی، سالاد الویه و ماکارونی بلغم زا هستند و باید با ادویه جاتی مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن یا زعفران استفاده شوند.
تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای زیان آور میشود ، خوابیدن بعد از غذا باعث افزایش بلغم میشود . وعده ناهار و به ویژه خوابیدن بعد از آن سبب افزایش بلغم میشود .
غلبه بلغم سبب سپیدی مو و موجب آرتروز و رماتیسم در اندام های تحتانی میشود ، افراط در استفاده سردی ها موجب چاقی، کند ذهنی و کاهش اعتماد به نفس و ترس میشود .
غلبه بلغم باعث درد عضلات میشود و در گوش هم موجب خستگی زودرس میشود
غلبه بلغم در اندام
چرخش چشم از بلغم است و درصورتی که بلغم داخل چشم بلور شود کم بینایی به وجود میاید . درصورتی که بلغم در بینی زیاد شود اختلال در بویایی پدید میاید . بلغم لزج هر وقت بر پوست بیفتد بیماری برص به وجود میاید . همان طور که ناراحتی مو و پوست را سفید میکند و موجب برص میشود .
غلبه بلغم سبب ایجاد عرق سرد میشود . پوست نرم، تعریق سرد زیاد، کف دست و پا مرطوب، خواب زیاد، پف اندام و صورت، خستگی زودرس، اذیت شدن در سرما و پنهان بودن رگ ها از دیگر علامت های غلبه بلغم است.
غلبه بلغم سبب درد عضلات میشود و در گوش هم موجب خستگی زودرس میشود و گوش گاهی دچار درد های مقطعی میشود . گاهی کمردرد، گاهی پادرد، گاهی زانودرد. زیرا حضور بلغم مقطعی است و بلغم خلطی در جریان است.
درصورتی که بلغم در روده غلبه کند موجب دفع بی اختیار میشود . حالتی که بیش تر در پیری پیش میاید . در این وضعیت فرد نخست گاز دفع میکند درصورتی که بدتر شود دچار یبوست سردی میشود که چاره اش صرفا سالاد با آلوئه ورا است. بدتر از این اسهال سرد است. اسهالی که آن هم همراه با گاز است. معمولاً این بیماری اسهال ها عفونی میشوند . بالاتر از تمامی این ها اسهال وبایی است که در آن بدن می خواهد فضولات را سریع بیرون بدهد. درصورتی که این سردی در مثانه باشد بی اختیاری ادرار پدید میاید و فرد زیاد به دستشویی میرود یا در گریه ها و خنده های شدید امکان دارد ادرار کند.
سردی در اندام جنسی موجب احتلام زیاد میشود و فرد تراوش های جنسی بی اختیار دارد. درصورتی که سردی از این هم بیش تر شود فرد دچار زودارضایی میشود . بالاتر از تمامی سوزش جنسی مستمر و لاغری عضلانی( افت عضلات) یا آتروفی است. در زنان هم افتادگی سینه علامت غلبه بلغم است. همین طور که غلبه بلغم پیش برود رحم شان هم سرد میشود و در پایان می تواند منجر به ناباروری شود.
آب بیش ترین جا را در بدن اشغال میکند و بیش تر بدن ما از آب است، در خاک رخنه میکند و حرکتی رو به پائین دارد. برای همین یک فرد بلغمی مزاج یا شخصی با غلبه بلغم دائم در خاطره های گذشته سیر میکند و از آنجایی که آب به جا های ریز هم نفوذ میکند این فرد ریزبین هم است. درصورتی که بلغم در مفصل ها بی اندازه متعارف شد ورم و در نتیجه آرتروز به وجود می آید . به عنوان مثال آرتروز گردن که با ورم همراه است و در سن 35 سالگی معمولاً بروز میکند .
درصورتی که سردی در ستون فقرات بروز کند رماتیسم به وجود میاید . رماتیسم در اثر رطوبت زیاد و سردی به وجود میاید و درصورتی که مفصل ها خشک شوند ساییدگی به وجود میاید .
درصورتی که در سیستم گوارش غلبه بلغم داشته باشیم اشتها زیاد شده و شکم بزرگ میشود . در چنین مواردی درمان باید بسیار آهسته پیش برود.
درصورتی که سردی در معده زیاد شود نخست خود را به شکل آروغ زدن نشان میدهد ، بعد دیر هضم کردن غذا، بعد نفخ شکم و نهایتا استفراغ. زیرا بلغم در معده بیش از حد اش شده و غذا اصلاً هضم نمی شود، بدین ترتیب این غذا در معده تولید گاز میکند و علامتش هم بوی بد دهان است. درصورتی که کودکی معده اش سرد شده باشد با عصاره انگور می توان معده اش را گرم کرد. اصلاً این سردی در معده چه بسا در تکلم کودک هم اختلال ایجاد میکند .
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
سونیا سنجری متولد سال 1365 در شیراز است. این چهره در استان تهران سکونت دارد و از مدرک تحصیلی لیسانس بازیگری از دانشگاه هنر های زیبای تهران برخوردار است. سونیا سنجری در قاب سینما، تئاتر و تلویزیون به حرفه ی بازیگری اشتغال دارد و همسر یکی از کارگردانان پر نبوغ ایرانی به نام کریم لک زاده می باشد.
نام اصلی: سونیا سنجری
تاریخ تولد: 1365 در شیراز
محل زندگی: تهران
تحصیلات: لیسانس بازیگری
حرفه یا پیشه: هنرپیشه ی تئاتر، سینما و تلویزیون
سونیا سنجری زاده ی 1365 است. وی در شیراز متولد شده است و هم اکنون در استان تهران سکونت دارد. سونیا سنجری یکی از بازیگران سینما و تئاتر پرنبوغ ایرانی به شمار می رود که دارای لیسانس بازیگری از دانشگاه هنرهای زیبای تهران می باشد.
از سری نقش های برجسته ی سونیا سنجری می توان به ایفای نقش در فیلم "روتوش" در سال 1395 و به کارگردانی کاوه مظاهری اشاره کرد. وی به موجب هنر نمایی در این فیلم دیدنی و جذاب موفق به کسب عنوان بهترین بازیگر زن در جشنواره ی فیلم کوتاه تهران، بهترین بازیگر جوایز سالانه لیسبون در پرتغال و بهترین بازیگر زن در جشنواره ی منطقه ای سینمای جوان شده است.
فیلم روتوش در بازه ی زمانی کوتاهی به موجب کسب جایزه های متعدد، مورد تأیید و توجه آکادمی اسکار قرار گرفت. این فیلم سه مرتبه در خصوص شرکت در رقابت آکادمی اسکار در سال 2018 معرفی شده است که در نوبه ی خود، یک رکورد و شاهکار سینمای ایران محسوب می شود.
سونیا سنجری در سال 1388 با هنر نمایی در حرفه ی تئاتر فعالیت هنرپیشگی را آغاز کرده است. این چهره برای نخستین بار با ایفای نقش در فیلم "قیچی" در قاب صدا و سیمای ایران حاضر شد.
سپس با هنر نمایی در فیلم "87 متر" به کارگردانی کیانوش عیاری، در سال 1399، در میان مخاطبان صدا و سیمای ایران مطرح شد. این چهره در فیلم 87 متر نقش دختری به نام سونیا را بر عهده دارد.
محتوای فیلم در خصوص درگیری و جدال های دو خانواده بر سر مالکیت منزل است. خانواده ی علی رضا پوردانی منزلی را از شخصی به نام فرج ناصری خریداری می کنند اما در طول اثاث کشی متوجه مالکیت شخص دیگری بر ساختمان مسکونی به نام محسن خلیلی می شوند.
سونیا سنجری در راستای تولید فیلم 87 متر موفق به ایفای نقش در کنار بازیگران حرفه ای صدا و سیما نظیر فریبا کامران، مهران رجبی، علی دهکردی، مهران رجبی، حسین سلیمانی ، محمد بحرانی، مرحوم علی انصاریان و فریده سپاه منصور شد.
سونیا سنجری علاوه بر ایفای نقش در تئاتر و فیلم های سینمایی در فیلم های کوتاه متعددی نیز به هنر نمایی پرداخته است. از سری فیلم های کوتاه سونیا سنجری می توان به "سه روز قتل" به کارگردانی مسعود امینی محصول سال 1399 و "مرا رها نکن" به کارگردانی سهیلا گلستانی اشاره کرد.
سونیا سنجری با یکی از کارگردانان پر استعداد ایران به نام کریم لک زاده ازدواج کرده است. این دو زوج، در زمینه های متعدد سینما و تئاتر به ایفای نقش پرداخته اند.
کریم لک زاده متولد 3 تیر 1365 در شیراز است که در حرفه ی فیلم نامه نویسی و کارگردانی مشغول فعالیت می باشد. این چهره دارای دیپلم تئاتر از هنرستان نمایش می باشد و فارغ التحصیل کارگردانی تلویزیون از دانشکده ی صدا و سیما است.
کریم لک زاده در تولید فیلم های کوتاهی نظیر "صبح کنار جاده"، "غم ها و غریزه ها "، "فرشته زرد"، "دختری در میان اتاق"، "قمار باز"، ژیلا"، "من آبادان رفتم " و "جنایات و مکافات" استعداد پر نبوغ خود را به نمایش گذاشته است.
از سری فیلم های مشترک سونیا سنجری و کریم لک زاده می توان به فیلم "قیچی" اشاره کرد. در واقع این فیلم به کارگردانی و نویسندگی کریم لک زاده تولید شده است که به عنوان نخستین فیلم بلند او به شمار می رود.
سونیا سنجری در طی ساخت این فیلم به عنوان بازیگر، در کنار هنرمندان برجسته ای اعم از سروش صحت، عباس غزالی، محمد داوود نژاد و بهزاد دورانی به همکاری پرداخت.
فیلم قیچی در گروه هنر و تجربه ی سی و چهارمین جشنواره ی بین المللی فیلم فجر و سیزدهمین دوره ی جشن تصویر سال به اکران در آمده است.
سونیا سنجری همانند سایر بازیگران ایرانی از طریق پیج شخصی اینستاگرام با مخاطبان در ارتباط است. این چهره به شدت به خانواده و صمیمت علاقه دارد و با انتشار عکسی با خواهرش به نام مرجان، عنوان کرد: " مثلا ما در میان تور و پولک خفتیم و داریم با چشمانی شیشه ای دنیای مخصوص به خود را می بینیم."
قیچی (1394) | روتوش (1395) |
مرا رها نکن (1395) | دختری در میان اتاق (1395) |
کله سرخ (1395) | پات (1395) |
فصل قرمز (1395) | سایه فیل (1396) |
برای فروش (1396) | دومینو (1396) |
هزار و ده شب (1397) | آگهی فروش (1398) |
سه روز و سه قتل (1399) | - |
گرداوری: بخش بازیگران بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
تزیین کتلت و شامی
کتلت و یا کباب شامی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در هر منطقه ای به سبک خاص و به روش های متفاوتی پخته می شود. اما در اکثرا آن را با گوجه، خیارشور، زیتون، لیموترش، سیب زمینی سرخ کرده و سبزی خوردن میل می شود.
این غذا هم با نان و هم با برنج سرو می شود. شما می توانید این غذای خوشمزه را با موادی که میل می شود تزیین کنید.
تزیین کتلت
تزیین کتلت و کباب شامی
روش تزیین کتلت و کباب شامی
تزیین کباب شامی
ایده هایی برای تزیین کتلت و شامی
تزیین شامی
مدل های تزیین کتلت و کباب شامی
تزیینات ساده ی کتلت و کباب شامی
مدل تزیین کتلت
مدل تزیین کباب شامی
تزیین کردن کتلت و کباب شامی
ایده تزیین کباب شامی و کتلت
تزیین کردن کباب شامی با برنج
تصاویر تزیین کتلت و کباب شامی
تزیین شامی کباب و کتلت
گردآوری: بخش خانه داری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام اصلی: ریا چاکرابورتی
زمینه فعالیت: سینما
تولد: بنگلور، کارناتاکا، هند
ملیت: هندی
پیشه: بازیگر
سالهای فعالیت: 2009 تا به الان
ریا چاکرابورتی متولد 1 ژوئیه 1992، بازیگر و مدل هندی می باشد. ریا چاکرابورتی در یک خانواده بنگالی در بنگلور، کارناتاکا، هند متولد شد. پدرش یک افسر ارتش هند بود. او تحصیلات خود را از مدرسه عمومی ارتش آمبلا کانت، آمبلا ( منطقه? مسکونی در هند در هاریانا ) انجام داد.
ریا چاکرابورتی فعالیت هنری خود را با اجرا در تلویزیون در سال 2009 آغاز کرد. او اولین بازی خود را در سال 2012 در فیلم تلوگو شروع کرد و در سال 2013 در فیلم هندی Mere Dad Ki Maruti به شهرت رسید.
ریا چاکرابورتی در آوریل 2019 در یک مهمانی با سوشانت سینگ راجپوت بازیگر بالیوود آشنا شد با او وارد رابطه شد. وی در سپتامبر 2019 با همکاری برادرش و راجپوت یک شرکت هوش مصنوعی به نام Vividrage Rhealityx تاسیس کرد. این زوج در دسامبر 2019 با هم زندگی کردند.
در 14 ژوئن 2020 راجپوت در 34 سالگی در خانه اش در بمبئی خود کشی کرد و علت خودکشی سوشانت سینگ بازیگر هندی افسردگی اعلام شده است. پدر سوشانت با شکایت از ریا چاکرابورتی نزد پلیس، او را به دزدی و خیانت به پسرش متهم کرد. پدر سوشانت سینگ ادعا کرد که ریا چاکرابورتی، پس از خیانت به سوشانت، پول گزافی از کردیت کارت او گرفته و سپس او را رها کرده است، پدر این بازیگر هندی میگوید که ریا چاکرابورتی مقصر خودکشی پسرش است.
ریا چاکرابورتی در این بازجویی گفت: قرار بود اواخر سال 2020 میلادی با سوشانت ازدواج کنم. سوشانت از مشکل افسردگی رنج میبرد، اما داروهایش را مصرف نمیکرد و به ورزش یوگا و مدیتیشن روی آورده بود. ما دوران قرنطینه را با هم سپری کردیم، اما دعوایی بین ما رخ داد و من منزل سوشانت را ترک کردم.
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته