نوشته شده توسط: الهه ناز
در روایات شرع مقدس اسلام، غذا خوردن جزئی از امور دینی است چرا که سلامتی و تندرستی که همواره موردتوجه و سفارش موکد شریعت مقدس اسلام قرار گرفته، جز با تناول کردن غذا و خوراک به مقدار حاجت در هر شبانهروز میسر نمیشود و لذا غذا خوردن بنا به گفته و عقیده بزرگان و نیاکان صالح ما، جزئی از امور دینی اسلام است.
غذا خوردن مانند سایر امور دینی دارای مستحبات و آداب خاص خود میباشد که در روایات و احادیث ائمهاطهار هم بسیار به آن اشاره شده است. آداب و وظایف پیش از غذا خوردن: 1-مطمئن شدن از حلال بودن غذا. 2-شستن دستها. 3-قرار دادن غذا بر سفرهای که روی زمین گسترده است. 4-خوب نشستن بر سر سفره غذا. 5-راضی بودن به مقدار موجود از روزی و غذا. 6-بکوشیم تا دستهای زیادی - هرچند از خانواده و فرزندان خودش باشند – به سمت غذا دراز شود.
در آداب غذا خوردن 1-غذای خود را با نام خدا شروع کنید و در آخر هم حمد خدا را بگویید. 2-غذای خود را با خوردن مقداری نمک و با دست راست آغاز کنید. 3-لقمهها را کوچک برداشته و آن را خوب بجوید. 4-نباید در بین غذا، زیاد آب بنوشید.
مستحبات بعد از خوردن غذا: 1-پیش از سیر شدن، از غذا دست بکشید. 2-خرده ریزههای غذا را جمع کنید. 3-دندانهای خود را بعد از غذا خلال کنید. 4-پس از خلال کردن، دندانهای خود را با آب بشویید.
|