نوشته شده توسط: الهه ناز
زیتون که نام علمی آن اولئا اوروپا میباشد از خانواده اولئاسه است. زیتون شامل تقریباً 20 گونه درختان کوچک از خانواده زیتونیان بوده است. از نظر ظاهر درختان زیتون تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و از درختچه تا درخت بلندترین بین آنها مشاهده میشود. زیتون تقریبا از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می گرفته است. درخت زیتون در نواحی گرم و نیمه گرم رشد می کنند و اصل درخت زیتون را سوریه و جنوب ترکیه میدانند و از این نقاط به سایر نواحی برده شده است.
شکل تنه درخت زیتون خیلی نامنظم است یعنی تنه درخت صاف و عمودی رشد نمیکند و اغلب برجستگیها و غدههایی روی تنه و شاخههای آن مشاهده میشود. درخت زیتون چوب سخت، با مقاومت به رنگ زرد توام با خطوطی به رنگ قهوه ای دارد و چون جلا پذیر است از آن در تهیه اشیا چوبی ظریف استفاده به عمل می آید.
برگ درخت زیتون باریک و سبز تیره و ضخیم بوده و روی برگ درخت زیتون صاف است ولی قسمت زیرین برگ کرک هایی وجود دارد که نقش کرکها در برگ ها جلوگیری از تبخیر آب در موقع گرما و خشکی هوا میباشد. گل زیتون دارای چهار گلبرگ و دو پرچم است و گل آذین آن خوشهای است. تعداد گل در هر خوشه و بنابراین در تمام درخت خیلی زیاد است
زیتون در مناطقی بهترین عملکرد در کیفیت را خواهد داشت که دارای زمستانهای معتدل و تابستانهایی گرم و خشک و طولانی باشند. زیتون درختی نیمه گرمیسری و بنابراین به یخ بندانهای شدید حساس است اما این حساسیت در دوره های مختلف رشد گیاه فرق میکند.
درخت زیتون در دمای 10 تا 12 درجه سانتی گراد بیدار شده و در 15 درجه سانتی گراد اندام های رویشی گیاه بخوبی رشد می کند اما شکوفه های گیاه در دماهای 68 تا 20 درجه ظاهر می شود و بهترین دمای گرده افشانی و تلفیح 20 تا 32 درجه خواهد بود بهترین دمای متوسط سالیانه برای رشد مناسب زیتون 16 تا 20 درجه می باشد.
بادهای ملایم یا نسیم برای زیتون مفید است زیرا در زیتون گرده افشانی باد انجام می شود علاوه بر این جریانهای ملایم باد خطر یخبندانهای زمستانه و خطر سوزش تابستانه را کاهش خواهد داد. درخت زیتون به رطوبت زیاد محیط حساسیت دارد.
زیتونها در خاکهایی قابل کشت اند که pH آنها بین 2/8-5/6 میباشد. زیتون نسبت به خاکهایی با زهکشی بسیار ضعیف حساس است و این حساسیت زمانی اتفاق میافتد که در خاک حالت آبگرفتگی وجود داشته باشد؛ بنابراین در خاکهای سنگین سیستم زهکشی آب یک نیاز اولیه برای کاشت زیتون میباشد. در اراضی عمیق و حاصلخیز رشد رویشی زیاد شده و تولید محصول کاهش مییابد. کاشت زیتون در خاکهای سنگلاخی کم عمق منجر به تولید محصول کمی میشود.
زیتون را گیاهی کم توقع و مقاوم به خشکی می شناسند اما محصول مطمئن و اقتصادی در صورتی حاصل می شود که برای هر هکتار زیتون بطور خالص حدود 4000 متر مکعب آب تأمین شود این میزان در مناطقی که میزان تبخیر و تعرق زیاد است به 5500 تا 6000 متر مکعب می رسد. کاشت دیم زیتون نیز در مناطقی که بین 400 تا 600 میلی متر بارندگی سالیانه با پراکنش مناسب داشته باشد عملی خواهد بود.
از جمله آفات مهم زیتون که در ایران شناسایی شده است میتوان شپشک سیاه زیتون، پروانه برگخوار (جوانه خوار) زیتون، پروانه چوبخوار زیتون، کنه گالی زیتون و مگس میوه زیتون اشاره کرد. از بیماریهای مهم زیتون میتوان پژمردگی ورتیسیلیومی زیتون، بیماری لکه طاووسی زیتون و بیماریهای پوسیدگی قلمه های ریشه دار و نهال جوان زیتون نام برد.
کودهای ازته تاثیر زیادی بر درشتی میوه و مقدار محصول زیتون دارند، بهمین دلیل بایستی سالیانه مقداری کود دامی و شیمیایی ازته به درخت داد.
طرز برداشت محصول زیتون براساس اینکه میوه جمع آوری شده برای تهیه کنسرو یا برای تهیه روغن باشد تفاوت می کند.زیتون کنسروی باید حتماً دانه دانه از درخت چیده شود، اما در زیتون روغنی این روش برداشت مقرون به صرفه نبوده و با دست کشیدن روی شاخه و یا ضربه زدن به شاخه ها با یک چوب بلند میوه ها را از درخت جدا می کنند.این طرز برداشت نیز هر چند ارزان تمام می شود ولی به علت شکسته شاخه های جوان به محصول سال بعد از نظر کمی ضربه می زند.
کاشت نهال زیتون از آبان تا فروردین ماه در استان امکان پذیر می باشد در مناطقی که زمستان معتدل دارند بهتر است زودتر اقدام به درخت کاری شود و در نقاط سردتر بایستی پس از برطرف شدن سرما اقدام به کاشت نمود.
کاشت درخت زیتون از طریق کاشت هسته آن انجام می شود، اگر برای کاشت آن در منزل اقدام می کنید باید حداقل یک بالکن و یا یک فضای پر نور و آفتاب گیر داشته باشید، و علاوه بر این باید به شرایط آب و هوای منطقه ای که در آن زندگی می کنید هم توجه کنید سپس با توجه به آن اقدام به کاشت و پرورش زیتون نمایید.
نکته ای که بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید این است حتما هسته ای که قصد کاشت آن را دارید باید کاملا رسیده و سالم باشد و همین طور باید در همان زمان از درخت کنده شود زیرا باید هسته زیتون فعال باشد تا بتواند جوانه بزند و رشد کند.
حتما باید کامل تمام گوشت زیتون را از هسته جدا کنید. بعد هسته زیتون که یک سر آن تیز است و سر دیگر آن گرد است، شما باید در این مرحله سر گرد هسته را با استفاده از یک چاقوی تیز برش دهید طوری که یک شکاف کوچک ایجاد شود، این کار باید بر روی تمام هسته ها انجام شود، بعد از اتمام کار باید دوباره تمام هسته ها را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید.
بعد داخل گلدان خاک کمپوست و یک بخش ماسه درشت بریزید خاک را کمی با آب پاش مرطوب کنید و بعد هسته را تا 3 - 5 سانت داخل خاک فرو کنید. بعد روی آن را کیسه پلاستیکی بکشید و گلدان را به جایی با دمای مناسب که در بالا اشاره شد ببرید. جوانه زنی هسته زیتون تقریبا حدود 1 ماه طول خواهد کشید.
دائم به گلدان سرکشی کنید اگر نیم سانت از خاک خشک شده بود میتوانید مجددا آبیاری کنید. وقتی که متوجه جوانه زدن زیتون شدید پلاستیک را از روی گلدان بردارید و دقت داشته باشید جایی که گلدان نگهداری میشود باید گرم باشد.
زمانی که جوانه به اندازه 40 تا 50 سانتی متر شد می توانید در فصل بهار آن را در باغچه منزل خود بکارید، هنگام بیرون بردن گیاه توجه داشته باشید نهال زیتون به سرما کاملا حساس است و نمی تواند در مقابل سرما مقاومت کند از این رو باید شرایط آب و هوایی خود را بسنجید.
خوابانیدن شاخه، پیوند زدن و قلمه زدن از جمله راههای تکثیر زیتون هستند. پیوند زدن زیتون مستلزم وجود نهالهای بذری به عنوان پایه هستند، به این دلیل نوک هستههای زیتون را میشکنند تا آب و اکسیژن وارد بذر شود. هستهها پایان خرداد ماه (در هوای آزاد) کاشته میشوند. بذرها در شرایط گلخانه جوانه میزنند و در سال بعد در فصل بهار به خزانه منتقل میشوند.
روش مرسوم تری که برای ازدیاد زیتون استفاده میشود قلمه است. برای قلمه زدن، قلمههایی با اندازه (قطر) 2-3 سانتیمتر و طول 30-35 سانتیمتر از شاخههای زیتون تهیه میکنند و در محل اصلی به طور مستقیم میکارند.
گردآوری: بخش علمی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
زیبایی و سلامت مو نشان دهنده سلامت جسم است و تاثیر بسیار زیادی بر جذابیت ظاهری افراد دارد. مو نیز مانند سایر اندام های بدن میتواند دچار بیماری های مختلف شود. شما یا مطالعه این مقاله میتوانید با انوع بیماری مو آشنا شوید.
برای پیشگیری از انواع بیماری مو باید اهمیت بسیار زیادی به تغذیه بدهید. اگر میخواهید موهایی زیبا و پر پشت داشته باشید باید ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز موها را از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها بدست آورید تا از ریزش موها یا نازک شدن موها پیشگیری کنید مثلا کمبود روی در بدن به سرعت بعث ریزش موها خواهد شد.
براساس مطالعات انجام شده روی سلامت موها، ویتامین A ، ویتامین های خانواده B ، ویتامین C ، ویتامین E و ویتامین E برای حفظ سلامت و درخشندگی موها بسیار ضروری هستند.
برای حفظ سلامت و استقامت موها باید مقدار کافی پروتئین ، آهن و روی مصرف نمایید.
یکی از عادت های اشتباه آسیب رسان به مو این است که بعد از حمام موها را به حال خودشان رها کنید تا خشک شوند. خشک نکردن موها بعد از حمام باعث می شود ساقه موها به تدریج دچار پوسیدگی شوند.
از سویی دیگر قرار گرفتن موها در معرض نور آفتاب شدید و سولاریوم باعث آسیب دیدن ساقه و ریشه های مو می شود بنابراین اگر قرار است مدت زمانی طولانی در هوای گرم فعالیت داشته باشید بهتر است موها را بپوشانید.
در ادامه مقاله انواع بیماری مو و رایج ترین بیماری های مو را به شما معرفی میکنیم.
موخوره به عنوان شایع ترین بیماری مو شناخته می شود و تقریبا همه آن را تجربه کرده اند. عامل اصلی موخوره ، خشکی موها است.
موهایی که دهیدراته شده باشند یا آسیب دیده باشند دچار موخوره شده و زیبایی ظاهری خودشان را از دست میدهند. موخوره معمولا در پایین موهای بلند مشاهده می شود و انتهای موها به حالت دو شاخه یا چند شاخه می شود ، گاهی اوقات چند شاخه شدن موها در ساقه موها هم دیده می شود. زیاد شدن موخوره هیچ راهی به جز کوتاه کردن موها برایتان باقی نمی گذارد.
موخوره می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد مثلا مشکلات گوارشی و هضم نشدن خوب غذاها که باعث می شود ویتامین و مواد مغذی کافی به مو نرسد.
قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ، استفاده از وسایل گرمایشی ، رنگ و دکلره کردن موها همه باعث خشک و آسیب دیده شدن مو می شود که میتواند احتمال موخوره را بالا ببرد.
یکی از ساده ترین و بهترین روش ها برای پیشگیری از موخوره ، چرب کردن ساقه و انتهای موها بعد از حمام یا استفاده از ماسک مو و سرم مو کراتینه و آبرسان برای موها است.
بعد از موخوره رایج ترین بیماری مو ، شوره سر است. شوره سر باعث می شود دانه هایی سفید روی کف سر ایجاد شود که روی ساقه های مو پخش می شوند و روی لباس هایتان می ریزند. شوره سر زیبایی موها را از بین می برد.
رطوبت ، دما ، خشکی پوست سر ، استرس ، نداشتن توجه کافی به شستشوی مو باعث شوره سر می شود.
گاهی اوقات شوره سر با خارش و التهاب همراه است.
بیماری شوره سر به دو دسته شوره چرب و شوره خشک تقسیم می شود.
در شوره خشک، پوسته ها به کف سر نچسبیده اند و به حالت پودری شکل روی شانه ها می ریزند این نوع شوره معمولا با خارش همراه است.
در شوره چرب ، پوسته ها روی پوست سر چسبیده اند و حالت درشت تری دارند و ممکن است علاوه بر سطح سر ، پشت گوش ها و اطراف گردن هم دیده شوند و ممکن است با خارش و قرمزی همراه باشد.
از آنجا که شوره سر در اغلب موارد می تواند باعث ریزش موها شود حتی اگر ظاهر ناخوشایند شوره سر اهمیتی برایتان ندارد باید هر چه سریعتر نسبت به درمان آن اقدام کنید.
شوره سر در اغلب موارد با استفاده از شامپوهای ضد شوره یا استفاده از روغن های ضد باکتری و ضد التهاب روی کف سر درمان می شود ولی در صورتی که با استفاده از این روش ها، مشکلتان حل نشود باید برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید .
ریزش مو هم یکی از شایع ترین بیماری های مو است که اغلب افراد یک بار در طول زندگی آن را تجربه می کنند. این بیماری در صورتی که درمان نشود تا حدی پیشروی می کند که منجر به طاسی فرد خواهد شد.
ریزش 70 – 150 تار مو ، روزانه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
ژنتیک عامل اصلی بروز این بیماری است. استرس ، بارداری ، صدمات جسمی ، عفونت ، مراقبت نامناسب ، استفاده از داروهای ضد افسردگی ، داروهایی که برای بیماری های خاص تجویز می شود ، قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر و تغذیه نامناسب هم میتواند باعث ریزش مو شود.
برای تست ریزش مو می توانید 50 – 100 تار مو را با انگشتان گرفته و خیلی ملایم بکشد ، به صورت طبیعی فقط 4 – 5 تار مو باید از سرتان جدا شود و در صورت بیشتر بودن یعنی دچار ریزش مو شده اید.
برای درمان ریزش مو باید علت زمینه ای آن را پیدا کنید ولی به طور کلی استفاده از مکمل ها از جمله ویتامین ای ، ویتامین ب کمپلکس ، قرص آهن و هماتینیک می تواند به کاهش ریزش موها کمک کند.
بیماری مروارید مو به شکل متورم شدن چند نقطه از پوست سر دیده می شود که در این قسمت ها موها شکننده و ضعیف می شوند. معمولا زیاده روی یا حساسیت به رنگ کردن ، فر کردن و دکلره کردن مو باعث ایجاد این بیماری در پوست سر می شود. برخی بیماری ها از جمله سندرم تخمدان پلی کسیتیک ، استرس ، تغذیه نامناسب و مشکلات غده تیروئید احتمال ابتلا به این بیماری مو را افزایش می دهند.
آلوپسی مو بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن دچار اشتباه شده و فولیکول های مو را عضو بدن نمی شناسد و به آن ها حمله می کند که نتیجه آن ریزش موی سکه ای در یک یا چند نقطه در فرد است.
مطالعات انجام شده دلایل متعددی برای این بیماری مو عنوان می کند از جمله رژیم سخت لاغری ، رژیم غذایی نامناسب مثلا مصرف بیش از حد فست فود ، مشکلات هورمونی و ژنتیکی ، بیماری تیروئید ، مصرف داروهای فشار خون و البته مهم ترین عامل ریزش مو آلوپسی ، استرس است که برای درمان این مشکل باید در ابتدا استرس بیمار درمان شود.
گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
- رب انار خود به خود با گذشت زمان سفت و غلیظ می شود. پس نباید زمان خاموش کردن شعله، خیلی غلیظ باشد.
- رب انار رقیق و آبکی هم ماندگاری کمتری داشته و زود کپک می زند. بنابراین رعایت اعتدال در غلظت رب انار خیلی اهمیت دارد.
- از اضافه کردن شکر و هر چیز دیگری به رب انار خانگی پرهیز کنید. این کار سبب می شود، رب انار زود کپک بزند.
- رب انار باید در ظروف شیشه ای نگهداری شود. شیوه بهتر این است که بعد از این که ظرف به طور کامل پر شد، روی آن قدری روغن مالیده و درب ظرف محکم بسته شود. با انجام این کارها مدت نگهداری رب انار افزایش یافته و می توان آن را تا دو سال یا حتی بیشتر در جای خنک و خارج از یخچال نگه داشت.
با نگهداری رب انار در یخچال پیشرفت خرابی و فساد آن کم می شود. چرا که مکان خنک سبب میشود میکروارگانیسم ها فعال نباشند. در نتیجه دیرتر خراب میشود. همینطور این کار سبب میشود کیفیت رب انار شما ثابت بماند.
ظرف های پلاستیکی مانند ظرف های پراستفاده در نگهداری مواد غذایی هستند. علت پراستفاده بودن ظروف پلاستیکی این است که به راحتی در دسترس قرار میگیرند و ظاهر گوناگونی دارند. اما به این نکته دقت کنید که همین ظروف پلاستیکی پرکاربرد خطری جدی برای سلامتی انسان هستند.
به همین علت این ظروف به عنوان بدترین ظروف در نگهداری مواد غذایی محسوب می شوند. چنانچه رب اناری که از بیرون تهیه میکنید در ظرف پلاستیکی قرار دارد بهتر است ظرف آن را تعویض کنید. آنگاه آن را در ظرف شیشه ای بریزید تا هم سالمتر باشد و هم مدت زیادی بتوانید آن را نگهداری کنید. همین طور اگر امکان نگهداری رب انار در یخچال برای شما وجود ندارد، بهتر است آن را در جای خشک و تاریک که دمای آن کم است نگهداری کنید.
گردآوری: بخش خانه داری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
جوراب با طرح های کریسمس
جوراب های کریسمس بچه گانه
جوراب های کریسمسی
جوراب های کریسمسی
جوراب های شیک زمستانی
طرح های شیک جوراب
جوراب با طرح های کریسمسی
جوراب قرمز با طرح های کریسمس
جوراب های بچه گانه
طرح های شیک کریسمسی جوراب
طرح های متفاوت کریسمس برای جوراب
جوراب های مخصوص کریسمس
جوراب های نوزادی مخصوص کریسمس
گردآوری: بخش مد بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
مادر بودن یکی از لذتبخش ترین حس های دنیاست که در کنار این حس زیبا و دلنشین، طبیعتا فشارهای روانی، جسمی و روحی بسیار زیادی نیز به مادر وارد می شود. همین فشارها باعث می شود که گاهی او نتواند خودش را کنترل و خونسردی خودش را حفظ نماید. از این رو، اکثر مادرها به دنبال پاسخ این سوال هستند که چگونه مادر خونسردی باشم؟
دلیل اهمیت زیاد خونسردی مادرها در ارتباط با فرزندان شان این است که رفتار و منش مادرها مانند یک الگوی تمام کمال و اولیه در اختیار کودک قرار می گیرد و اگر مادر نتواند خونسرد و معقول رفتار کند به طبع الگوی خوبی برای فرزند خود نخواهد بود.
اما جدا از موضوع الگو بودن، حفظ خونسردی و رفتار آرام با کودک، باعث می شود که کودک به مادر اعتماد کند، حس خوبی از او بگیرد و مطمئن باشد که همیشه حمایت او را خواهد داشت و طبیعتا این موضوع می تواند تاثیر بسیار مثبتی در روش تربیتی کودک داشته باشد.
اما اگر بخواهیم حالات و سلامت خود مادر را در نظر بگیریم، میبینیم که خونسردی می تواند بهترین حالت دفاعی و روانی باشد که مادر در مسیر تربیت فرزند در آن قرار می گیرد. پس پاسخ سوال چگونه مادر خونسردی باشم؟ بسیار مهم و کاربردی است و می تواند تاثیرات بسیار خوبی بر روی کیفیت زندگی مادر، فرزند و حتی کل خانواده داشته باشد و کما اینکه نتیجه ی این خونسردی و رفتار پسندیده، در آینده و در انعکاس رفتار کودک در اجتماع، به شدت مشاهده خواهد شد.
در ادامه ی ماجرای چگونه مادر خونسردی باشم، قصد داریم چند راهکار بسیار ساده و کاربردی را برایتان شرح دهیم تا با کمک همین چند راهکار ساده، بتوانید کیفیت زندگی خود و فرزندان دلبند تان را تا حد خیلی زیادی بالا ببرید.
هر انسانی چه در نقش مادر، چه در نقش دوست، همسر و یا شهروند، نیاز دارد تا ساعاتی از روز را به خودش اختصاص دهد. این ساعات می تواند ساعات ابتدایی صبح و قبل از بیدار شدن فرزندان شما باشد. می تواند ساعاتی باشد که آن ها به مدرسه رفته اند و هر زمانی که منحصرا فقط و فقط برای خودتان باشد. حتی برای یک ساعت هم که شده، تمامی مشغله ها، افکار و حالات مختلف تان را کنار بگذارید و کاری را انجام دهید که دوست دارید.
می توانید در این ساعات فقط چشم تان را ببندید و در سکوت خانه غرق شوید، می توانید بنویسید، بخوانید و در شبکه های مجازی بگردید و یا اصلا فیلم دلخواهتان را ببینید. خیلی ها هم دوست دارند این زمان را در کافه ای بیرون از شهر سپری کنند. این ها مهم نیستند؛ مهم این است که کاری را انجام دهید که دل تان می خواهد. این کار می تواند در حفظ خونسردی شما در حالات مختلف روز، کمک بسیار زیادی کند.
فرزند شما کوچک است و طبیعتا درکش از کارهایی که انجام می دهد و چیزهایی که می خواهد ممکن است خیلی پایین باشد و در اکثر مواقع رفتاری که از او سر می زند، ممکن است از نظر شما کاملا غیر معقول به نظر برسد. در این زمان ها سعی کنید گاهی اوقات خودتان را جای او بگذارید.
او را درک کنید و متوجه شوید که از دست او تنها همین موضوع و همین حد از درک و شعور بر می آید. چرا که تجربه ی او از زندگی تنها محدود به همین چند سالی است که با شما گذرانده و تنها شما می دانید که او تا چه حد توانسته تجربیات مختلفی را کسب کند. فکر کردن به فرزند و گاهی اوقات گذاشتن خود به جای او، باعث می شود بتوانید او را درک کنید و عصبانیت تان در آن لحظه کاملا بیهوده به نظر برسد. این کار باعث می شود تا کنترل تان بر روی خودتان بیشتر شود و رابطه ی بهتری با فرزند خود داشته باشید.
بله! این موضوع می تواند کمک بسیار زیادی به شما کند. از همسرتان بخواهید در امور کودک و فرزندانتان دخالت کند و همراه شما باشد. یادتان باشد که حتی یک رباط هم نمی تواند به صورت بیست و چهار ساعته در اختیار یک کودک باشد. در این مواقع، همسر، خواهر، مادر و دوست و یا اصلا مادر کودکان و دوست فرزندان تان می توانند گزینه های بسیار پرکاربردی برای کمک به شما باشند. از آن ها بخواهید که به خانه شما بیایند و در برخی امور همراهی تان کنند. این کار باعث می شود تا از حجم سردرگمی تان تا حد خیلی زیادی کاسته شود.
خیلی مهم است که حساسیت ها و سختگیری های بی جهت تان را کنترل کنید. مثلا چه ایرادی دارد که فرزند تان با دست غذا بخورد؟ پابرهنه در باغچه برود؟ اسباب بازی هایش را در پذیرایی پخش کند، لباسش را کثیف کند، اتاقش را مرتب نکند، در روزهای تعطیل تا لنگ ظهر بخوابد و هزار و یک موضوع دیگر؟
اصلا ایرادی ندارد. اجازه دهید هم خودتان و هم فرزندتان در کنار یکدیگر نفس بکشید و به دور از محدودیت ها و سختگیری ها، لحظات لذت بخشی را کنار هم تجربه کنید. سخت گیری های زیاد، فقط و فقط خودتان را کلافه می کند و در برخی از مواقع باعث می شود تا کودک نتواند چهار چوب های تعیین شده درست رعایت کند و از ماندن در کنار شما کلافه و فراری باشد.
در نهایت اگر واقعا نمی توانید کنترلی بر روی حالات مختلف خود داشته باشید، کمک گرفتن از یک مشاور متخصص، می تواند در این مسیر زیبا و طولانی و خسته کننده، کمک بسیار زیادی به شما کند.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
حکم جلوگیری از بارداری از نظر شرعی چیست؟ جلوگیری از بارداری برنامهای است که همه زن و شوهرها برای تنظیم برنامه زندگیشان آن را مدنظر قرار می دهند. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد. استفاده از کاندوم، ممانعت از ورود مایع منی به بدن زن، استفاده از داروهای مختلف و یا حتی بستن لوله های زن یا مرد.
طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی اگر:
• یکی از زوجین مبتلا به بیماری های خطرناکی همچون ایدز باشد.
• خطر قابل ملاحظه ای متوجه نوزاد باشد (مثلاً بیماری های ژنتیکی خطرناک یا نقص عضو).
• بارداری برای مادر خطر قطعی داشته باشد (مثلاً سن بالای مادر برای بارداری).
آیت الله خامنه ای: در صورتی که شروط شرعی رعایت شود حق تقدمی در کار نیست، فقط از لحاظ تفاوت های موقعیتی باید با پزشک مشورت صورت گیرد.
1 ـ آیا برای زنی که سالم است، جلوگیری از بارداری بهطور موقت از طریق بکارگیری وسایل و موادی که از انعقاد نطفه جلوگیری می کنند، جایز است؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : اگر با موافقت شوهر باشد، اشکال ندارد.
2 ـ استفاده از یکی از دستگاه های جلوگیری از بارداری که چگونگی جلوگیری از حاملگی توسط آن تا به امروز معلوم نشده، ولی به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از بارداری شناخته شده است، چه حکمی دارد؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : اگر موجب از بین رفتن نطفه بعد از استقرار آن در رحم شود و یا مستلزم نگاه و لمس حرام باشد، جایز نیست.
3 ـ آیا جلوگیری دائم از حاملگی برای زنی که از خطر بارداری خوف دارد، جایز است؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : جلوگیری از بارداری در فرض مذکور اشکال ندارد بلکه اگر حاملگی برای حیات مادر خطر داشته باشد، باردار شدن بهطور اختیاری جایز نیست.
4 ـ آیا جلوگیری دائمی از بارداری برای زنانی که زمینه مساعدی برای به دنیا آوردن فرزندانی معیوب یا مبتلا به بیماریهای ارثی جسمی و روانی دارند، جایز است؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : اگر با یک غرض عقلایی صورت بگیرد و ضرر قابل توجهی هم نداشته باشد و با اجازه شوهر باشد، اشکال ندارد.
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : رضایت همسر شرط نیست ولی بدون اجازه او کراهت دارد.
در دستورهاى اسلامى تشویق هاى فراوانى نسبت به ازدیاد نسل شده است تا آن جا که پیامبر اسلام (ص) مى فرمایند: «ازدواج کنید و تکثیر نسل نمایید، زیرا من به کثرت نفرات شما بر تمام امت ها مباهات مى کنم، حتى به کودکان سقط شده شما»!
رمز این موضوع نیز کاملا روشن است، زیرا قدرت یک ملت در درجه اول به نفرات آن بستگى دارد؛ ملت های کوچک و کم جمعیت غالباً ضعیف و ناتوانند.
درست است که زیادی جمعیت یک کشور ممکن است در پاره اى از مواقع مشکلاتى از نظر تأمین غذا و مسکن به وجود آورد، ولى در عین حال یکى از علل قدرت و عظمت خواهد بود؛ لذا کشورهاى نیرومند دنیا همه از کشورهاى پرجمعیت اند - منتها باید با استفاده از منابع غذایى روى زمین مشکل تغذیه را حل کرد. بنابراین، جلوگیرى از باردار شدن «ذاتاً» از نظر اسلام کار خوبى نیست (مگر در مواقعى که به راستى مشکلات اجتماعى و تربیتى به وجود آید).
اما با این حال اسلام آن را تحریم نکرده است و بنا به فتواى اکثر علماى اسلام جلوگیرى از این موضوع در صورت رضایت طرفین جایز است و حتى با عدم رضایت زن نیز جمعى جایز دانسته اند.
در حقیقت اسلام راه را براى مسلمانان باز گذاشته است که اگر ضرورتى ایجاب کند که از باردار شدن زن جلوگیرى شود - مانند ضعف و ناتوانى زن و یا مشکلات دیگر - مسلمانان بتوانند از این قانون استفاده کنند و از آن جلوگیرى به عمل آورند.
ولى باید توجه داشت که اینها همه در صورتى است که نطفه منعقد نشده باشد، ولى اگر نطفه منعقد شود سقط کردن آن مسلماً حرام است.
یعنى پس از انعقاد نطفه در رحم - حتى اگر نطفه یک روزه باشد - سقط کردن آن مطلقاً ممنوع است.
جایز است زن با عمل جراحی لوله های رحم را ببندد هرچند مستلزم این باشد که دیگر هرگز باردار نشود، ولی این عمل جایز نیست در صورتی که متوقف باشد بر کشف قسمتی از بدن که ستر آن واجب باشد، یا لمس قسمتی که لمس آن بدون دستکش جایز نیست، مگر در حال ضرورت با تفصیلی که گذشت.
و جایز نیست عمل جراحی برای برداشتن رحم، یا تخمدانها و مانند آن که ضرر مهمی مانند قطع عضو دارد، مگر اینکه بیماری این ضرورت را ایجاب نماید. و مانند این احکام در مورد مرد نیز جاری است، البته اگر عمل جراحی به دست کسی جز شوهر صورت گیرد، و موجب نگاه به آنچه به آن جایز نیست و لمس قسمتی از بدن که لمس آن جایز نیست، باشد، در این صورت این عمل جایز نیست، مگر در صورت ضرورت، مانند اینکه بچه دار شدن برای او ضرر داشته باشد، حکم این مسأله تماماً درباره مرد نیز جاری است.
• کسانی که قصد جلوگیری از بارداری دارند ممکن است برای شان سؤال پیش بیاید که بستن لوله های جنسی زن و مرد از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
آیت الله مکارم شیرازی : اگر کسانی که در این زمینه خبره هستند تشخیص بدهند که این کار برای کنترل جمعیت نیاز است، استفاده از هر وسیله ای برای جلوگیری از بارداری به شرط آن که موجب نقص نشود عملی جایز است.
آیت الله تبریزی : در این زمینه فتوا کرده است که، اگر عقیم کردن ظلم به نفس به شمار بیاید و جنایت محسوب شود به هیچ عنوان جایز نیست.
آیت الله خامنه ای : بستن لوله در مرد اگر هدفی عقلانی را در پی دارد و ضرری هم به آن صورت به وی وارد نمی کند، در نفس خود مشکلی ندارد، اما در کل یک امر مذموم شناخته می شوئد.
• پرسش : آیا انجام عمل وازکتومی که برای عقیم و نازا کردن مردان و با رضایت خود آن ها صورت می گیرد و تقریباً غیر قابل برگشت است اشکال دارد یا نه؟ آیا برای انجام این عمل رضایت همسر ضرورت دارد؟
پاسخ : این عمل فی نفسه مانع ندارد و باید از لمس و نظر حرام اجتناب شود و در مرد رضایت همسر معتبر نیست.
• پرسش : آیا زن می تواند بدون رضایت شوهر ازقرص های ضدبارداری استفاده کند؟ یا مثلاً برای گذاشتن «آی. یو. دی» اقدام نماید؟
پاسخ : اگر با موافقت شوهر باشد، اشکال ندارد.
پاسخ : بستن لوله های رحمی منجر به ناباروری دائمی می شود و امکان دوباره آبستن شدن مستلزم عمل جراحی و بازگشت قابلیت حامله شدن در بهترین شرایط حدود 50 % است. آیا اقدام به این عمل جهت کنترل جمعیت بلا مانع است؟
پاسخ : این عمل فی نفسه اشکال ندارد و از لمس و [نگاه] حرام باید اجتناب شود و در زن باید با اجازه ی شوهر باشد.
• پرسش : آیا زن مى?تواند با استفاده از دارو یا آمپول، از باردار شدن جلوگیرى کند؟ اگر شوهر اجازه ندهد، چه حکمى دارد؟
آیت الله بهجت، خامنه?اى، نورى و مکارم: اگر زیان مهمى نداشته باشد و شوهر راضى باشد، اشکال ندارد.
آیت الله تبریزى، وحید، فاضل و سیستانى : اگر زیان مهمى نداشته باشد، اشکال ندارد؛ هر چند شوهر راضى نباشد.
آیت?اللّه? صافى : اگر زیان مهمى نداشته باشد و بنابراحتیاط واجب شوهر راضى باشد، اشکال ندارد.
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام و نام خانوادگی: سامرند معروفی
تاریخ تولد: 21 اردیبهشت سال 1359
محل تولد: تهران
پیشه: بازیگر سینما و تلویزیون و دستیار کارگردان
وضعیت تاهل: متاهل
سامرند معروفی در اردیبهشت سال 1359 در تهران متولد شد. وی از بازیگران محبوب سینما و تلویزیون می باشد و همچنین به عنوان دستیار کارگردان فعالیت دارد. او 4 برادر دارد. سامرند تحصیلات خود را در رشته گرافیک در مقطع کارشناسی در دانشگاه علمی کاربردی به پایان رساند.
سامرند معروفی به تازگی در تلویزیون در سریال هایی مانند "بیگانه ای با من است" و " در کنار پروانه ها" بازی کرده است. او یکی از هنرمندان موفق و بی حاشیه در زمینه هنری می باشد. سامرند در سریال مینو با خانم مهدیه نساج آشنا شد و در سال 1397 با هم ازدواج کردند.
سامرند ابتدا از تئاتر شروع کرد و در چند نمایش موفق به ایفای نقش پرداخت. او از سال 1379 وارد حرفه بازیگری شد و اولین تجربه بازیگری خود را با بازی در نمایش فریدون با کارگردانی مرتضی طباطبایی کسب کرد.
او همچنین در فیلم هایی مانند خانواده دکتر ماهان، پرسه در مه، جلال الدین، عقاب صحرا، خماری و ... هم به ایفای نقش پرداخته و هم به عنوان دستیار کارگردان کار کرده است.
سامرند در مجموعه چشم های بارانی به عنوان دستیار اول کارگردان مشغول به فعالیت بوده است. او اولین تجربه بازیگری در سینما را در سال 1388 و با بازی در فیلم "پرسه در مه" به کارگردانی بهرام توکلی کسب کرده است. او در این فیلم نقش کوتاهی ایفا کرد.
از دیگر کار های هنری او فعالیتش در سریال "در میان خاکستر" می باشد که با کارگردانی سجاد امیر یزدانی تولید شد و در این سریال به عنوان مدیر برنامه ریزی کار کرده است.
سریال در کنار پروانه ها به کارگردانی داریوش یاری و تهیه کنندگی بهروز مفید از شبکه دو سیما پخش شد. این سریال یک سریال درام و اجتماعی است.
وی در این سریال در نقش رهی بازی کرد. رهی شخصیت اصلی این سریال است که مخاطب را در کشمکش با جهان اطراف خود و حوادث زندگی با خود همراه می کند.
سامرند عضو انجمن نمایش اصفهان و انجمن سینما گران تهران است. او در سال 1383 برای بازی در نمایش "عشق، رویا، تاریکی" موفق به دریافت جایزه دوم بازیگری از جشنواره استانی شد. سپس چند ماه بعد در جشنواره جوانان مشهد برای بازی در نمایش فرزند البرز موفق به دریافت جایزه اول بازیگری شد.
سامرند معروفی در سال 1399 در سریال بیگانه ای با من است در نقش سعید بازی کرده است. در این سریال سامرند در نقش سعید دشت یاری همسر نسا (شبنم قلی خانی) ظاهر می شود. او با بازی در این فیلم بیشتر دیده می شود و به شهرت می رسد.
سامرند در این فیلم فقط بازیگری کرده است اما در فیلم هایی مانند خانواده دکتر ماهان و مینو هم بازیگر و هم برنامه ریز و دستیار کارگردان بوده است.
او در این باره می گوید وقتی در یک اثر چند مسئولیت باهم داری ناخود آگاه انرژی ات تقسیم می شود، به همین دلیل از بازی در دو اثر یاد شده خیلی راضی نیستم.
این سریال به کارگردانی احمد امینی و آرش معیریان با بازی زنده یاد پرویز پور حسینی جایگزین سریال از سر نوشت شده است.
او که به علت شرایط کاری پدرش مدتی در اصفهان ساکن بود، فعالیت هنری خود را از همان شهر آغاز کرد. او در دبیرستان در رشته گرافیک تحصیل کرد و در دانشگاه نیز همین رشته را ادامه داد و به گفته خودش گاهی نیز به طور پراکنده برای شرکت های تبلیغاتی یکی از دوستان همکاری می کند. او اضافه می کند که تحصیل در رشته هنر را بنا به دلایل رها کرده است.
سامرند معروفی در 9 دی ماه سال 1397 با مهدیه نساج که ایشان نیز در عرصه هنری فعالیت دارند و بازیگر تئاتر و تلویزیون است ازدواج کرد. این دو بازیگر در هنگام فعالیت در سریال مینو باهم آشنا شدند. مهدیه نساج با بازی در این سریال در نقش مینو به شهرت زیادی رسید.
مهدیه نساج متولد 21 آبان سال 1360 در شهر تهران است. او بازیگر تئاتر و تلویزیون است و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته روان شناسی بالینی از دانشگاه آزاد و کارشناسی کارگردانی از دانشگاه سوره می باشد. او قبلا نیز ازدواج کرده است که از این ازدواج یک دختر به نام ملینا دارد.
این زوج هنرمند در سریال هایی مانند "خانواده دکتر ماهان"، "مینو" و "بیگانه ای با من است" در کنار هم همکاری داشته اند.
سامرند معروفی در کنار بازیگری و دستیاری کارگردان در گویندگی کتاب های صوتی نیز فعالیت دارد. او در کنار همسرش مهدیه نساج چندین کتاب صوتی را گویندگی کرده است که از جمله آنها می توان به کتاب های صوتی "ما دروغگو بودیم"، نوشته امیلی لاکهارت و "موش ها و آدم ها" نوشته جان اشتاین بک و "بیگانه ای در دهکده" نوشته مارک تواین اشاره کرد. او چندین پادکست نیز با صدای خود منتشر کرده است.
مجموعه خانواده دکتر ماهان 1396 | سریال مینو |
پرسه در مه 1388 | عقاب صحرا |
خماری | چشم های بارانی |
شانه دوست | پنهان |
در میان خاکستر | - |
گردآوری : بخش دنیای بازیگران بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
نام : سیلوستر استالونه
تاریخ تولد: 6 ژوئیه? 1946
محل تولد: نیویورک سیتی، ایالات متحده
محل زندگی: کالیفرنیا، ایالات متحده
شغل: بازیگر، نویسنده، کارگردان و تهیه کننده
سال های فعالیت از سال 1970 تا هم اکنون
قد 1.77 متر
همسر( ها):
ساشا چاک( 1974–1985)
بریگیته نیلسن( 1985–1987)
جنیفر فلیون( 1997- اکنون)
تعداد فرزند: 5
سیلوستر استالونه با نام کامل سیلوستر گاردنزیو استالونه در 6 ژوئیه 1946 در نیویورک سیتی، آمریکا زاده شد. پدرش فرانک استالونه آرایشگر و مادرش جکی لابوفیش رقاص بودند.
به علت مشکلاتی که مادرش بر اثر کار از آنها رنج می برد، در زمان زایمان پزشک مربوطه ناچار به استفاده از فورسپس بود، ولی بخاطر یک خطا، سیلوستر دچار مشکل عصبی و نوعی معلولیت در صورتش می شود. قسمت پایین سمت چپ صورت، شامل بخشی از لب، زبان و چانه? وی فلج است. در اثر این اتفاق بود که صورت سیلوستر حالت غم آلود بخود گرفته و نوع حرف زدنش هم اندکی نامفهوم است.
سیلوستر استالونه یک برادر کوچک به نام فرانک استالونه دارد که هنرپیشه و موسیقی دان است.
نخستین کار سینمایی سیلوستر استالونه بازی در فیلم مهمانی در خانه کیتی نام داشت. سالها بعد، هنگامی که استالون به شهرت رسید، سازندگان این فیلم آنرا با نام جدید مرد ایتالیایی- اشاره به نام مستعار کاراکتر راکی بالبوآ در فیلم راکی- روانه بازار کردند.
از جمله فیلم های سیلوستر استالونه میتوان به فیلم های راکی 1 و 2 و 3 و 4 و 5، بی مصرف های 1 و 2 و 3 در کنار آرنولد شوارتزنگر، جیسون استاتهام و بروس ویلیس و رمبو 1 و 2 و 3 اشاره کرد.
از دیگر فیلم های سیلوستر استالونه میتوان مسابقه مرگ، اولین خون، زندان و راکی بالبوآ و نقشه فرار را نام برد. او علاوه بر بازیگری، نویسندگی و گاهی کارگردانی این فیلم ها را نیز بر عهده داشت.
سیلوستر استالونه تا به حال 14 مرتبه نامزد دریافت جایزه تمشک طلایی و 4 بار برنده ی این جایزه شده است.
وی 3 مرتبه نامزد دریافت جایزه ی اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد و 3 بار نامزد جایزه ی گلدن گلوب شده و یکبار هم این جایزه را بدست آورده است.
نخستین ازدواج سیلوستر استالونه در سن 28 سالگی و با ساشا چاک در سال 1974 بود که وی از این ازدواج صاحب دو فرزند پسر به اسم سیج استالونه و سرجو استالونه شد.
سیلوستر استالونه در سال 1985 از همسر اولش جدا شد و در همان سال با دومین همسرش یعنی بریگیته نیلسن( بازیگر و مدل) پیوند زناشویی بست که پس از 2 سال ازدواج آن ها به پایان رسید.
سومین ازدواج استالونه در سال 1997 و با جنیفر فلاوین بود. این زوج صاحب سه دختربه نام های سیستن و اسکارلت وسوفیا هستند.
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
یکی از شاخصه هایی که به سرعت تجزیه کربوهیدرات موجود در مواد غذایی تأکید دارد، شاخص گلایسمی است. این شاخص، راهنمایی برای مصرف بهتر مواد غذایی به شمار می رود که در انتخاب مواد غذایی مناسب کمک شایانی می کند. با میزان شاخص گلایسمی مواد غذایی و سطح سلامتی رابطه تضاد برقرار است.
یکی از شاخص های مهم برای تغذیه سالم و اصولی، شاخص گلایسمی است که با عنوان شاخص گلیسمی نیز شناخته می شود. به طور کلی شاخص گلیسمی، حاکی از میزان گلوکز یا قند خونی دارد که پس از مصرف مواد غذایی در بدن آزاد می گردد.
در واقع شاخص قندی یا بار گلیسمی، یک راهنما برای مصرف بهتر مواد غذایی به ویژه کربوهیدرات است.
آگاهی از مقدار شاخص گلیسمی، کمک شایانی به انتخاب مواد غذایی سالم می کند. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند، به سرعت هضم و جذب بدن می شوند. لذا در سطح قند خون، نوساناتی را به وجود می آورند.
این در حالی است که مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی پایین، میزان قند خون را به تدریج دستخوش تغییر می کنند.
سطح قند خون و انسولین در بدن به مرور زمان تغییر می کنند. در بدن انسان هورمونی به نام انسولین، موظف به تنظیم قندخون است. این هورمون به وسیله سلول های بنای جزایر لانگرهانس غده لوز المعده ترشح می گردد.
زمانی که انسان به مصرف مواد غذایی می پردازد، قند موجود در غذا جذب خون می شود. در طی این روند یک علامت به لوزالمعده ارسال می گردد و فرایند تولید انسولین آغاز می شود.
انسولین، قند موجود در خون را به سمت سلول های بافت بدن هدایت می کند و با سوخت و ساز بدن، آن را به انرژی تبدیل می کند. در مواردی نیز قند در بدن ذخیره می شود و به چربی مبدل می گردد.
ضریب گلایسمی در مواد غذایی مختلف وجود دارد. به میزانی که شاخص گلایسمی در رده بالاتری قرار داشته باشد، سبب افزایش میزان قند خون می گردد. لذا فرد مصرف کننده پس از مدتی احساس گرسنگی می کند.
لازم به ذکر است شاخص گلیسمی بین عدد صفر الی صد قرار دارد.
دسته اول
دسته اول شامل مواد غذایی می شود که از شاخص گلایسمی کم در مقدار 55 برخوردار هستند. مواد غذایی در دسته اول دربردارنده گلوکز پایینی هستند. لذا پس از مصرف، میزان قند خون را به صورت ناگهانی افزایش نمی دهند.
دسته دوم
در دسته دوم، مواد غذایی وجود دارند که شاخص گلایسمی آن ها بین 56 الی 69 قرار دارد. با مصرف این قبیل خوراکی، میزان گلوکز خون به میزان متوسط افزایش پیدا می کند.
دسته سوم
شاخص گلایسمی در مواد غذایی مختلف در رده 70 الی 100 قرار دارد. این مقدار شاخص گلایسمی، نشان دهنده افزایش گلوکز خون به صورت ناگهانی است. به عبارتی دیگر کربوهیدرات موجود در این قبیل مواد غذایی با سرعت فراوان سبب افزایش گلوکز خون می شوند.
شاخص گلایسمی مواد غذایی تحت تأثیر عوامل مختلفی دستخوش تغییر است.
یکی از عواملی که سبب تغییر شاخص گلیسمی در مواد غذایی می شود، پردازش است. به طور مثال در پردازش مواد غذایی میوه به صورت آب میوه، میزان شاخص گلایسمی افزایش پیدا می کند.
یکی از عوامل مهمی که سبب افزایش شاخص گلیسمی می شود، پخت و پز است. به طور مثال شاخص گلیسمی پاستا به صورت کمتر پخته شده نسبت به ماکارونی در مقدار کمتری قرار دارد.
در راستای مشخص سازی شاخص گلیسمی مواد غذایی ضرورت دارد تا به غذاهای مصرفی به صورت همزمان توجه کنید. برای مثال مصرف مواد غذایی حاوی فیبر سبب کاهش شاخص گلیسمی در کل وعده غذایی می گردد.
به میزانی که یک میوه در حالت رسیده قرار بگیرد، شاخص گلیسمی آن افزایش پیدا می کند. در مقابل میوه های نارس از شاخص گلیسمی کمتری برخوردار هستند.
به طور مثال یک سیب کامل و رسیده نسبت به سیب زرد و نارس شاخص گلیسمی بالایی دارد.
پیروی از رژیم غذایی دارای شاخص گلیسمی پایین، زمینه را برای کنترل اشتها فراهم می سازد. لذا با تأخیر افتادن گرسنگی و میل به مصرف مواد غذایی، کاهش وزن شکل می گیرد.
علاوه بر این، مصرف مواد غذایی حاوی شاخص گلایسمی پایین، بهبود سطح گلوکز خون و چربی را به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 به همراه دارد.
در واقع انسان قادر است با تغذیه به وسیله مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی کم، ریسک ابتلا به بیماری دیابت را کم کند و با کنترل آن، میزان مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
• بهبود سطح کلسترول خون
• بهبود خاصیت ارتجاعی دیواره گ های خونی
• ارتقای سلامت قلب
• پیشگیری از ابتلا به بیماری های عروق خونی
• کاهش التهاب
• حفظ انرژی
• ارتقای عملکرد ذهن
• گوجه فرنگی
• انواع فلفل
• گیلاس
• مارچوبه
• بادام زمینی
• گل کلم
• جو
• حبوبات به ویژه عدس
• کرفس
• دانه سویا
• اسفناج
• سالاد سبزیجات
• لبنیات کم چرب
• کدو سبز
• نخود فرنگی
• گریپ فروت
• کنگر فرنگی
• کلم بروکلی
• کرفس
زمانی که مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی بالا مصرف می شود، عارضه افزایش قند خون به وجود می آید. در طی این رخداد، غده پانکراس روند تولید انسولین را آغاز می کند تا میزان قند خون را کاهش دهند.
برای این منظور، غده پانکراس، گلوکز موجود در خون را به سمت بافت های بدن هدایت می کند تا آن را به عنوان چربی ذخیره نماید. گلوکز ذخیره شده به عنوان چربی در بدن در مواقع ضروری، به انرژی مبدل می گردد.
زمانی که انسولین قابلیت انتقال گلوکز به بافت را از دست می دهد، به صورت منفعل در خون باقی می ماند. لذا بدن برای کاهش قند خون مجددا به تولید انسولین می پردازد. در طی این روند، میزان گلوکز و انسولین در بدن افزایش پیدا می کند و مقاومت به انسولین رخ می دهد.
مقاومت به انسولین سبب شکل گیری بیماری های مختلف اعم از دیابت نوع دو، سکته مغزی، بیماری های قلبی، افزایش فشار خون و چاقی مزمن می گردد.
• برنج سفید و قهوه ای
• خرما
• سیب زمینی سفید
• چیپس
• ذرت
• آب نبات
• نان سفید
• هندوانه
• گندمک
• کلوچه
• کیک برنجی
• چوب شور
• برنجک
• پاپ کورن
• کدو تنبل
• خربزه
• آناناس
در دوره بارداری، مادر نیازمند دریافت مواد مغذی است. در واقع میزان انرژی لازم در سه ماهه دوم و سوم بارداری، حدود 10 درصد بیشتر از قبل می شود.
یکی از مؤلفه های مهم در بارداری، افزایش وزن در حیطه مناسب است. افراط در افزایش وزن زمینه را برای ابتلا به دیابت بارداری فراهم می کند.
دیابت بارداری زمانی به وجود می آید که هورمون هایی توسط جفت ساخته شوند و انسولین بدن مادر متوقف گردد. در نتیجه سطح قند خون افزایش پیدا کند.
سوخت اصلی برای رشد جنین، گلوکز است. زمانی که سطح قند خون در بدن مادر افزایش پیدا می کند، پروسه رشد جنین به سرعت شکل می گیرد. لذا احتمال می رود نوزاد در بدو تولد به اضافه وزن مبتلا باشد. این نوع اضافه وزن، کودک را در بزرگسالی، در معرض ابتلا به دیابت 2 قرار می دهد.
در راستای اندازه گیری شاخص گلیسمی، غذای دارای 50 گرم کربوهیدرات به ده نفر از آزمایش شوندگان سالم داده می شود. سپس میزان قند خون آن ها تست می گردد.
گام اول
در گام اول می بایست میزان کربوهیدرات موجود در وعده غذایی را معین سازید.
به طور مثال یک عدد موز دارای 136 گرم وزن و یک لیوان شیر از 244 گرم وزن برخوردار است. میزان کربوهیدرات موز در هر 136 گرم، 31 گرم است و میزان کربوهیدرات شیر در هر 244 گرم، 8 گرم می باشد.
گام دوم
گام دوم محاسبه شاخص گلایسمی به تقسیم مقدار کربوهیدرات موجود در مواد غذایی به جمع کربوهیدرات مصرفی اختصاص دارد.
طبق مثال بالا، می بایست برای موز 31 را به 39 تقسیم کنید و برای شیر عدد 8 را به 39 تقسیم نمایید.
31÷39=0.79
8÷39= 0.20
گام سوم
در گام سوم ضرورت دارد تا نسبت های حاصل را با شاخص گلیسمی استاندارد در هر جزء ضرب نماییم.
به طور مثال شاخص گلیسمی استاندارد برای موز در جدول 52 و شاخص گلیسمی استاندارد شیر 32 است.
0.79 ×52= 49.08
0.20 ×32=6.4
گام چهارم
در نهایت با مجموع اعداد حاصل از ضرب می توان شاخص کل یک میان وعده را تخمین زد.
49.08+6.4= 55.48
شاخص گلیسمی میان وعده حاوی یک لیوان شیر به همراه یک عدد موز
بهترین روش در خصوص اندازه گیری میزان کربوهیدرات مصرفی در مواد غذایی، بار گلیسمی است.
در شاخص گلیسمی تمرکز عمده ای به سرعت سوخت و ساز کربوهیدرات های مواد غذایی می شود. این در حالی است که در بار گلیسمی، قابلیت تفکیک مواد غذایی با کربوهیدرات با مقدار فراوان و کم وجود دارد.
علاوه بر این، در بار گلیسمی، تأثیر مواد غذایی بر روی سطح گلوکز خون مشخص می گردد.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته