نوشته شده توسط: الهه ناز
امروزه و در این وانفسای زندگی ماشینی که عواطف انسانی و احساسات، روز به روز تحلیل رفته و کمرنگتر میشود، هر کس به دنبال راهی برای جلب محبت دیگران بوده و شاید به هر دستاویزی که او را به این مقصد نزدیک نماید، دست زند . اما پیروان قرآن باید در هر شرایطی، پاسخ سؤالات خود را از این کتاب عظیم که تبیان کل شیء و بیانگر همه چیز است، بیابند و از رهنمودهای ارزشمند قرآن در این زمینه بهره ببرند.
در ابتدا توجه به این نکته ضروری است که هر یک از راههای تأثیرگذاری محبت و علاقه در دل مردم، فقط به خواست و ارادهی خدا مؤثر است. به بیان دیگر ما هرگز نمیتوانیم از هیچ راهی در قلب دیگران نفوذ کنیم، مگر این که خدای متعال که عالم به مصالح و مفاسد امور است و همه چیز عالم به دست اوست، راه نفوذ ما را باز فرماید. البته از طریق راههایی که خود بیان فرموده است.
آیهی شریفهی 63 سورهی انفال نیز مؤید همین مطلب است ؛ زیرا در این آیه خداوند به رسول گرامیاش میفرماید: اگر تمام آن چه را که روی زمین است هدیه بدهی، نمیتوانی (به تنهایی و بدون یاری خدا) بین دلهای مردم الفت و محبت ایجاد کنی. ولیکن خدایتعالی این الفت را ایجاد فرمود : " لَوْ أَنْفَقْتَ ما فِی الْأَرْضِ جَمِیعاً ما أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَ لکِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بینهم"
بنابراین تنها انجام عملی از سوی ما بدون پشتوانهی ربالعالمین که تأثیرگذار حقیقی هم اوست، کارساز و محبت آور نخواهد بود.
نوشته شده توسط: الهه ناز
نوشته شده توسط: الهه ناز
سالهاست که علم در حال کاوش منشأ عصبی- زیستی احساسات ماست. داستان پریان پر است از عشق در اولین نگاه، ازدواج، بچهدار شدن، خوشبخت زندگی کردن و مرگ. باوجود مشغلههای دنیای امروز، داشتن چنین زندگیای، آرزوی هر زوجی است...
نوشته شده توسط: الهه ناز
نحوه دعوای زن و شوهرها راه خوبی برای شناخت انواع زوج هاست. هنگام طبقه بندی ازدواج به موارد زیر توجه می شود:
* دفعات دعوا * حالات چهره و پاسخهای فیزیولوژیک (نبض،تعریق)طرفین در هنگام جر و بحث * محتوای سخنان و تن صدای آنها.
با توجه به این عوامل سه نوع زندگی زناشوئی با ثبات بدست خواهد آمد.
ازدوج تصدیقی
این زوج ها دارای خصوصیات زیر می باشند:
آنها اهل گفتگو و تبادل نظرند- آنها به یکدیگر گوش می دهند و دیدگاه ها و هیجانات یکدیگر را درک می کنند- آنها وقتی با یکدیگر اختلاف نظر دارند – به همسر خود حق می دهند – عقاید و هیجاناتش را درست و صحیح بداند حتی اگر با آنها مخالف باشند.این نوع زن و شوهرها علاوه بر گوش دادن به شکایت های همسرشان،نگرانی او را مثل آینه به او باز می گردانند.اما این تصدیق گری الزاما"به معنای موافقت آنها با شکایت همسرشان نیست. بلکه با رفتار خود می گویند خیلی خوب،ادامه بده،احساساتت را درک می کنم.
وقتی زوج های عاقل با هم اختلاف نظر پیدا می کنند از کلماتی چون درسته،می فهمم،بله زیاداستفاده می کنند.آنها علاوه بر خصوصیت تصدیق /امتناع/مصالحه ویژگی های دیگری هم دارند.در این گونه زناشوئی ها نقش های جنسی در حالت تعادل بسر می برند.بعبارت دیگر در اینگونه ازدواج ها طرفین حیطه های نفوذ مشخصی دارند. در این نوع خانواده ها شوهر خودش را فردی تحلیل گر،مسلط و پرجرات و زن خودش را فردی مراقبت کننده،تیمارگر و راحت و ابرازگر می داند. زن و شوهرهای تصدیقی برای یکدیگر دوستان خوبی هستند برای احساس همبستگی خودشان ارزش زیادی قائلند و اهداف و ارزش های یکدیگر را محترم می شمارند. آنها در روابط خودشان به ارتباط،بازگو کردن مسائل،عشق و ابراز محبت،گذراندن اوقات مشترک و انجام فعالیت های مشترک اهمیت زیادی می دهند
با این وجود ،ازدواجهای تصدیقی ،ازدواجهای محکم و بادوام هستند و خیلی از آنها به مصالحه و توافق می رسند.
این زن وشوهر ها باهم خوب دعوا می کنند و هم خیلی خوب دعواهای خود را جبران می کنند. در روابط پرآشوب به ویژه در هنگام بحث اثری از کناره گیری یا عدم درگیری دیده نمی شود. در گرماگرم بحث علاقه چندانی به شنیدن نقطه نظرهای یکدیگر ندارند. در واقع این نوع زن و شوهرها از اولین مرحله بحث های زن و شوهرهای تصدیقی عبور نمی کنند یعنی سعی نمی کنند همسر خود را درک کنند و با او همدلی نمایند.بلکه از همان ابتدا وارد مرحله دوم می شوند یعنی سعی می کنند یکدیگر را قانع کنند. زوج های تصدیقی وقت زیادی را صرف قانع کردن یکدیگر نمی کننددر حالیکه زن و شوهرهای پرآشوب به پیروزی در بحث و قانع کردن یکدیگر خیلی اهمیت می دهند .این نوع زن و شوهرها هم از لحاظ عصبانیت و هم از لحاظ ابراز محبت بالاتر از زن و شوهرهای تصدیقی قرار می گیرند و در مقایسه با آنها،هم هیجانات منفی بیشتری ابراز می کنند و هم هیجانات بیشتری .
این نوع زن و شوهرهابه همان اندازه که جنگ و دعواهای شدیدی دارند،به همان اندازه هم شادی هایشان شدید است. زندگی پرآشوب با درامها و مخاطرات بیشتری مواجهند. این نوع زن و شوهر ها،حد و مرزها را گم می کنند و به ورطه جدایی کشیده می شوند.
زن و شوهرهای پرآشوب از اذیت کردن و به بازی گرفتن یکدیگر لذت می برند. گاهی اذیت و آزارهای بازیگوشانه آنها به نقطه حساسی اصابت می کند و احساسات طرف مقابل را جریحه دار می کند.
ظاهرا"بین این نوع زن و شوهرها اتفاق خاصی نمی افتد،یک نام بهتر برای این زوج ها،زوج های کاهنده تعارض است چون بجای حل اختلاف نظرها سعی می کنند از اختلاف نظرها بکاهند. زن و شوهرهای تصدیقی بیش از قانع کردن یکدیگر به محبت های طرف مقابل گوش می دهند در حالی که زن و شوهر های پرآشوب برای دفاع از نظر خودشان ناگهان وارد بحث می شوند.
اما زن و شوهرهای اجتنابی با مطرح کردن مشکل به راه حل نمی رسند.اختلاف این نوع زن و شوهرها به توافق بر سر عدم توافق ختم می شود.یعنی از بحث هایی که به بن بست کشیده می شوند اجتناب می کنند. این نوع زن و شوهرها می دانند که اختلاف نظر دارند،اما نمی توانند ماهیت هیجانی اختلاف نظرشان را کشف کنند. در این گونه روابط،نادیده گرفتن اختلافات را همان حل مساله می دانند و یکی از طرفین سعی می کند رفتاری مشابه به طرف مقابل داشته باشند. این گونه زن و شوهرها بجای حل اختلافشان،غرق فلسفه مشترکات زندگی هستند. این نوع زن و شوهرها،ثبات زناشوئی را منوط به بیان ماهرانه مسائل می دانند و معتقدند بدون حل اختلاف نظرها نیز می توان زندگی زناشوئی را ادامه داد.
در این سبک زناشوئی،زن و شوهرها برداشت دیگری از ما بودن دارند.
در این سبک زناشوئی ها میزان همدلی و اشتراک نظر طرفین کم است.اگرچه کمتر از زوج های پرآشوب و تصدیقی شور و شوق دارند اما در روابط زناشوئی خود با خطرات کمتری روبرو هستند.از جمله مشخصه های این سبک آن است که درون نگری و تعمقات روان شناختی در آن کم است.
بنابراین گاهی زن و شوهرهایی تصور می کنند طرف مقابلشان آنها را نمی شناسند و یا او را درک نمی کنند این حالت وقتی پیش می آید که هیچ کدام از آنها شناخت عمیقی از مبانی هیجانی ناراحتی های خود ندارند.در واقع آنها مدام از یکدیگر غافل می شوند و بشدت از یکدیگر فاصله می گیرند.
این که هر زوجی در کدام یک از سه سبک تصدیقی،پرآشوب ،اجتنابی قرار می گیرند به خلق و خو، پیشینه و شخصیت آنها بستگی دارد.
نوشته شده توسط: الهه ناز
اولین و برترین معیار و نشانه برتری و سعادت مندی همسران احساسی است که از آرامش روان و شکوفایی بوجود می آید. خانه ای که آرامشگاه است، مناسب ترین سکوی اعتلای وجود است و همسری که آرامش بخش است مطلوبترین همدل و همسفر راه.
حضرت علی (ع) می فرماید: ( و اما حق همسرت، بدان که خداوند او را برای تو مایه آرامش و الفت قرار داده، بدان که آن نعمتی از پروردگار برای توست، لذا به احترام و مهربانی کن و به او ترحم نما چرا که در اختیارت قرار دارد، و از نظر تغذیه و لباس تامین نما و اگر نادانی کرد او را ببخش.)- وسائل الشیعه ج 6 ص 134.
با توجه به مقدمه گفته شده چهار اصل وجود دارد که بایستی جهت دست یابی به خوشبختی برآن اعتماد نمود:
احترام به همسر: مرد و زن ، دو انسان مساوی در داشتن رغبت ها و آرزو ها می باشند، لذا بایستی به همسرت احترام بگذاری، همانگونه که از همسرت انتظار داری که به تو احترام بگذارد، همانگونه که در تو انگیزه و رغبتی وجود دارد در او نیز همان انگیزه و رغبت و جود دارد.
به همسرت احترام بگذار و به اراده و تصمیمش ارزش بگذارو کوشش نکن که دیدگاهت را بر او تحمیل کنی، در اینصورت او احساس کند تنها ابزاری در دست مرد جهت خوشگذرانی اوست.
کوشش نما که با همسرت در تمامی مسائل مشترک تفاهم داشته باشی و اگر نظر او را قبول نداری کوشش کن که او را قانع نمائی.
کوشش کن که نه تنها شوهر،که دوست همسرت باشی چونکه مردی که تنها (شوهر) از نظر جنسی برای همسرش باشد، هرگاه نیاز جنسی نداشته باشد،خودرا از همسرش دور احساس می کند و این باعث ناامیدی در او می شود و احساس تنهایی می کند و در صورت بروز چنین حالت ،بر روابطش با مرد انعکاس خواهد داشت.
مربی همسرت باش نه کنترل کننده او شاید همسر در اندازه مطلوب کامل نباشد،وظیفه شوهر در این حالت این است که همچون مربی دلسوز برخورد کرده و او را تربیت نماید،نه اینکه او را بشدت کنترل نماید و در قیدو بند های تعصب و نادانی گرفتار سازد. چونکه تربیت زن را اصلاح می کند، در صورتیکه کنترل او را به فساد می کشاند، مربی انتقاد نمی کند، اصلاح می نماید در صورتی که کنترل کننده انتقاد می کند و خیلی وقتها انتقاد ها درد آور و شدید با عث نوعی ناهماهنگی عاطفی میان دو زوج می گردد.
روحیه زن همچون گل نازک و رقیق است لذا یک سخن نیش دار کافیست که کشتزار محبت را در اعماق درون دل او بسوزاند و آثارش در ذهن مدت طولانی ادامه یابد.
مهمترین نکته ای که بایستی شوهر در زندگی شناسایی کند و به آن توجه نماید، این است که کوشش کند همسرش را با تمامی نقاط ضعف و قوت درک کند و بر مبنای آن و به صورت واقعی و به دور از رویاهای زرین که غالبا مردان در ذهنشان از زن می بافند برخورد نماید.
مردانی که با زنان بر مبنای رویای زرین خود برخورد می نمایند به مجرد این که زن مورد نظر خود را مخالف رویاهای ذهنی خود می یابند اقدام به نابودی رابطه زناشویی می نمایند و منهدم شدن رویاهای ذهنی تنها به ظهور حالت انتقاد شدید در ساختار خانواده نخواهد شد، بلکه حالتی است که اکثرا منجر به نابودی ساختار خانواده و از هم پاشیدگی آن می گردد.
در مسائل جزئی که تنها مربوط به خانه است از اجرای تصمیم همسرت جلوگیری بعمل نیاور، هرچند که تصمیمش مخالف تصمیم تو باشد، و همیشه بدان که مسائل جزئی تمام زندگی نیست، بلکه نباید درباره مسائل جزئی خانه زیاد اندیشید.
اندرزی که می شود در این رابطه به مرد داد اینست که مدیریت خانه را برای همسرت واگذار و خود به مسائل مهم بپرداز.
نوشته شده توسط: الهه ناز
نوشته شده توسط: الهه ناز
نوشته شده توسط: الهه ناز
یکی از حکماء درباره شرائط انتخاب دوست به فرزندش چنین می گوید:
فرزندم:اگر خواستی برای رفیق انتخاب کنی این شرائط را در نظر بگیر:
1-رفاقت با او مایه زینت تو باشد.
2-اگر از او کمک خواستی به تو کمک نماید.
3-تو را در گفتارت راستگو بداند.
4-اگر در جائی کم آوردی کمبودت را جبران نماید.
5-اگر دستت را برای چیزی به سوی او دراز کردی او هم دستش را به طرف تو دراز کند.
6-در مواقع نیاز اگر کمتر به او رسیدگی کردی ناراحت نشده و آبروی تو را حفظ کند.
7-اگر از تو نیکی و خوبی ببیند آن را به حساب آورده و اگر شکستی در زندگی برایت پیش آمد به یاریت بشتابد.
8-در صورت تقاضا به تو عطا کند، و اگر ساکت شدی و درخواستت را نگفتی خودش ابتداءً این کار را انجام دهد.
9-اگر حادثه ناگواری برایت پیش آمد، کمکهای او برایت کافی باشد.
10-در صورت احتیاج به مال، تو را یاری کند.
باری رفاقت با افراد شریف و صاحب حسب و نَسب باعث کامل شدن عقل و ادب انسان میشود. ولی دوستی با اشخاص پست و فرومایه موجب لکهدار شدن شرافت و شخصیت انسان خواهد شد.
پیامبر اکرم (ص)فرمودهاند:
«کسی که با صالحان و نیکان همنشین باشد همانند عطر فروش است اگر سودی برایت نداشته باشد از بوی خوشش استفاده میکنی، اما کسی که با اشخاص فاسد همنشین است همانند آهنگری که در کنار کوره آتشین نشسته اگر از شراره آتش هم در امان بماند از دود آن اذّیت خواهد شد.»
امام ششم (ع) نیز فرموده اند:
«برادران ایمانی و رفقای خود را با دو صفت آزمایش کنید، پس اگر آن دو خصلت در آنها بود شایسته رفاقت و برادری هستند، وگرنه از آنها دور شوید، دور شوید، دور شوید:
1.مواظب او بر نمازهایش در اوقات فضیلت آن
2.نیکی به برادران ایمانی خود در سختیها
نوشته شده توسط: الهه ناز
نوشته شده توسط: الهه ناز
اما وظایف اختصاصی زن در برابر شوهر عبارتند از:
- بدون اجازه شوهر در مال او تصرف نکردن.
- بدون اجازه و توافق شوهر از خانه بیرون نرفتن.
- توجه داشتن به مسائل محرم و نامحرم در نزد شوهر.
- خود را براى شوهر آرایش کردن.
- هنگامى که همسرتان مىخواهد از خانه خارج شود او را تا دم در همراهى کنید.
- هنگام ورود او به خانه سعى کنید خود را از قبل آماده و مهیا نموده و با خونسردى و خوشبویى به استقبال او بروید.
- هیچگاه از مردان دیگر نزد او تعریف نکنید.
- اگر مشکلى در خانه بوجود آمده در بدو ورود او مطرح نکنید.
از: http://www.cloob.com/club/post/showreplay/clubname/qoranasemani/topicid/2030661/postid/4333111